Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλωσε κι άλλο η ελληνική …παροικία στη Γαλλία

Aggelakis service

Aggelakis serviceΠερισσότεροι από κάθε άλλη περίοδο θα είναι φέτος οι Έλληνες αθλητές και οι αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θ’ αγωνιστούν Georgopoulouσε ομάδες του εξωτερικού! Μέχρι τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταγραφών ήταν 20 οι περιπτώσεις που πέρασαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αλλά βέβαια αυτός ο αριθμός πολύ πιθανόν ν’ αυξηθεί κι άλλο στην πορεία! Στο μεταξύ, η ελληνική …παροικία στη Γαλλία όλο και μεγαλώνει κι αυτό είναι απόδειξη για την εκτίμηση και την αναγνώριση, που υπάρχει προς τους αθλητές μας σε μία ιδιαίτερα προηγμένη χώρα στο άθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι ακόμα επίλεκτοι θα δοκιμάσουν πρώτη φορά στη σεζόν 2016-2017 τις δυνάμεις τους σε ξένο πρωταθλήματα και όλοι έκλεισαν σε γαλλικά κλαμπ διαφόρων διασυλλογικών κατηγοριών. Αυτοί είναι οι νεαροί Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης (αριστερή φωτό), Νίκος Αντωνιάδης, οι αθλήτριες της κατηγορίας Ελπίδων Κωνσταντίνα Παρίδη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και η 30χρονη Όλγα Γεωργοπούλου (δεξιά φωτό). Σημειώνεται επίσης ότι με εξαίρεση τους κορυφαίους εκπροσώπους μας στο εξωτερικό Παναγιώτη Γκιώνη και Καλλίνικο Κρεάνγκα, οι υπόλοιποι «ξενιτεμένοι» θα παίξουν και σε ελληνικά σωματεία.

Επιγραμματικά οι περιπτώσεις των Ελλήνων, που συμφώνησαν με ξένα κλαμπ: Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα είναι άλλη μια χρονιά στη γαλλική Ενεμπόν. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγινε φέτος μέλος της πολωνικής Μπογκόρια. Ο Κώστας Παπαγεωργίου συνεχίζει στη γαλλική Ρουέν και τη 2η εθνική κατηγορία, όπως επίσης ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στην Αζέν, που ανέβηκε φέτος στην ProB, ο Κώστας Λαγογιάννης στην Καπέλ Λα Γκραντ και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στη Ρομάν (National 1). Όλοι στη Γαλλία. Γι’ άλλη μια χρονιά θα συνεργαστεί με την πρώτη ομάδα του, τη ρουμανική Κλουζ Νάποκα (1ης εθνικής κατηγορίας), ο πρώην διεθνής Ντανιέλ Τσιόκας.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου ανανέωσε με την Παρί ΤΤ της 2ης εθνικής κατηγορίας της Γαλλίας, ενώ στα ίδια εδάφη κινούνται και η Μαρία Χριστοφοράκη με τη Γεωργία Ζαβιτσάνου παραμένοντας στη Σεν Πιερέζ, που έχει ομάδες στην ProB και στις Nationalκατηγορίες. Στην ίδια χώρα εξάλλου, θα ζήσουν την πρώτη εμπειρία σε ξένα πρωταθλήματα ο 16άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος, που πήγε στην Αζέν (να συναντήσει Κ. Κωνσταντινόπουλο και Ρηνιώτη), ο 18άχρονος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος συμφώνησε με την Καπέλ Λα Γκραντ (συμπαίκτης του Λαγογιάννη) και ο 19χρονος Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που θα είναι στη Ρομάν με τον Γ. Κωνσταντινόπουλο.

Στη Γαλλία επίσης, θα κάνουν ανάλογο ντεμπούτο η Όλγα Γεωργοπούλου στη Ζορν, η 20χρονη Κωνσταντίνα Παρίδη στην Αλ Εσιρόλ και η 19χρονη Γεωργία Χατζηλυγερούδη στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ. Θυμίζουμε ότι στη Γαλλία ζει και αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια (Μπαγιάρ Αρζεντάν) ο 24χρονος Γιώργος Φραγκούλης.

Από και κει πέρα, ο παλιός Μεσογειονίκης Βασίλης Αλεξανδρίδης έκλεισε συμφωνία εκτός Ελλάδας με το σωματείο στο οποίο ανδρώθηκε, το Πέρα Κωνσταντινούπολης (σ.σ. επαναδραστηριοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου) και τέλος η Χριστιάνα Κανάρη και ο Σωκράτης Κανάρης θα συνεργαστούν και αυτή τη σεζόν με τον Α.Σ. Πολεμίδια Κύπρου.

ΣΤΟΝ 3Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ E.T.T.U. CUP Ο Δ.Α.Ο. ΤΑΥΡΟΥ!

Δραστηριότητα στο εξωτερικό αφορά και η επόμενη είδηση και είναι και εντελώς παράδοξη για τα ελληνικά δεδομένα! Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, η μοναδική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή από τη χώρα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, βρέθηκε απευθείας στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών ως ένα από τα πρώτα 8 φαβορί! Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων έγινε στο Ζάγκρεμπ η κλήρωση για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Το E.T.T.U. Cupαρχίζει στις 29-30 Οκτωβρίου από τη δεύτερη φάση με ομίλους και ο Δ.Α.Ο.Τ.  την αποφεύγει επειδή έχει υψηλή θέση στα seeding χάρη στη βαθμολογία των αθλητριών του. Πάει κατευθείαν στην 3η φάση, στις 25-27 Νοεμβρίου, όπου τα 8 φαβορί περιμένουν αντιπάλους σε νοκ άουτ ματς. Αν πάρει την πρόκριση τότε στον 4ο γύρο θα συναντήσει πιθανότατα το 1ο φαβορί των αγώνων, τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ. Ο Δ.Α.Ο.Τ. δήλωσε για την Ευρώπη τις αθλήτριες Μόνικα Μόλναρ, Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη και Φιλαρέτη Εξάρχου. 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ