Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι δηλώσεις των προπονητών για την πετυχημένη παρουσία στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Ethnikes omades_me_coaches

Ethnikes omades_me_coachesΤο ομαδικό αγώνισμα ανέκαθεν ενδιέφερε έντονα την ελληνική αποστολή στα εκάστοτε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων. Φέτος για το Coaches 2Ζάγκρεμπ εκφράστηκαν υψηλές φιλοδοξίες και όχι άδικα, όπως αποδείχτηκε. Το αποτέλεσμα ήταν γενικά πετυχημένο κι αν μη τι άλλο έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας. Τα πλατιά χαμόγελα βέβαια, έφεραν οι κορασίδες και οι νέοι, που ανέβηκαν στην Α’ κατηγορία του θεσμού με τη 14η και τη 15η θέση αντίστοιχα, όμως για συγκεκριμένους λόγους είχε θετικές πλευρές και η παρουσία των παίδων και των νεανίδων. Οι παίδες έπεσαν κατηγορία με τη 19η θέση, αλλά ως αουτσάιντερ πάλεψαν μέχρι την τελευταία ημέρα για την παραμονή, ενώ η ομάδα των νεανίδων, που κατετάγη 29η, είχε να επιδείξει έξι νίκες στη σειρά. Τα έξι από τα επτά παιδιά αυτών των ομάδων θα είναι και του χρόνου στην ίδια κατηγορία. Αξιοσημείωτο επίσης ότι γενικά οι διεθνείς μας κατάφεραν αρκετές νίκες κόντρα σε αθλητές με υψηλή θέση στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης. Με αφορμή την ολοκλήρωση του ομαδικού η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε δηλώσεις των υπεύθυνων προπονητών των δύο ομάδων. Τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των νεαρών σχολίασαν ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (ήταν στην ομάδα των κορασίδων), ο Γιώργος Χριστοφοράκης (έφηβοι), ο Σωτήρης Ζήκος (παίδες) και η Λάουρα Νικουλάε (νεάνιδες). Οι απόψεις τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Korasides me_coachΚωνσταντίνος Κωστόπουλος: «Για μένα δεν αποτελεί έκπληξη το αποτέλεσμα αυτό. Όλο το χρόνο δουλεύαμε και προσπαθούσαμε γι’ αυτό το αποτέλεσμα, την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ξέραμε με βάση την περσινή πορεία ότι έχουμε δυνατή ομάδα, πήγαμε σε αρκετά τουρνουά για να μπορέσει η Ιωάννα να μπει στους πίνακες αξιολόγησης και μαζί με την Έλλη να έχουν καλή κλήρωση. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ποτέ δεν πιστέψαμε ότι αδυνατούμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Τα κορίτσια στους αγώνες ήταν μαχητικά, ομαδικά και με πείσμα για το καλύτερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον όμιλο μας και εμείς και η Τουρκία θα είμαστε του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Εμείς δε, πήραμε στον όμιλο την πρώτη θέση χωρίς ήττα…

Πιστεύω ότι αν η Φίσερ ήταν σε λίγο καλύτερη φόρμα και η κλήρωση μάς βοηθούσε στη 16άδα, θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω. Πέσαμε στη Γερμανία, και δεν ήμασταν πολύ μακριά από τη νίκη παρά το 0-3. Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα, που απέσπασε ατομικό παιχνίδι από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία. Αυτό το αποτέλεσμα δίνει κίνητρο στα παιδιά να προσπαθήσουν για κάτι αντίστοιχο και τις επόμενες χρονιές στην επόμενη κατηγορία, καθώς από του χρόνου θ’ αγωνίζονται στις νεάνιδες. Κερδίσαμε αθλήτριες πολύ υψηλά στους πίνακες αξιολόγησης και αυτό τους κάνει να πιστεύουν για κάτι ανάλογο στο μέλλον. Το άθλημα δείχνει ότι έχει πρόοδο και βάζει κίνητρα στα μικρότερα παιδιά να προσπαθήσουν και αυτά με τη σειρά τους για το καλύτερο δυνατό…».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ: «ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑ»

Efivoi me_coachΓιώργος Χριστοφοράκης: «Ο τελικός στόχος επιτεύχθηκε. Ήταν η άνοδος στην Α’ κατηγορία, ωστόσο χάθηκε άδικα μία μεγάλη ευκαιρία να μπούμε στην 8άδα και να παίξουμε για μετάλλιο. Πιστεύω όμως, ότι με τους Ισπανούς μας βγήκε η κούραση και η απειρία από μεγάλους αγώνες. Μετά όπως είναι φυσιολογικό ήρθε και το άγχος. Με τους Ρώσους είχαμε δύσκολο έργο και λογικά χάσαμε, αλλά στη συνέχεια ήρθε η …κλοπή της νίκης με τους Σέρβους. Το λέω αυτό γιατί σε ματς μπολ του Σταματούρου στον τελευταίο αγώνα ο διαιτητής δεν υπέδειξε ένα «σόρι» του αθλητή μας, που είδαν όλοι στο γυμναστήριο. Στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι με τη μεγάλη σχολή των Ούγγρων είχαμε πολύ άγχος, όμως η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο και τσαγανό και κατορθώσαμε μετά από τρεις ώρες αγώνα να κερδίσουμε. Εκεί που ήρθε η αναπάντεχη ήττα του Γιάννη (σ.σ. Σγουρόπουλου) από 7-2 μπροστά στο 5ο σετ, ακολούθησε το μεγάλο αποτέλεσμα του Γιώργου (σ.σ. Σταματούρου) στο νούμερο 34 της Ευρώπης και νούμερο 1 παίκτη των Ούγγρων κι έτσι η επιτυχία μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Θεωρώ ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση τα παιδιά αυτά πρέπει να προσεχθούν από τώρα εάν θέλουμε του χρόνου να κάνουμε το παραπάνω βήμα!!!! Πρέπει να πάνε όλα μαζί σε τουλάχιστον τρία όπεν! Μην χάσουμε άλλη ευκαιρία, μπορούμε»!!!

ΖΗΚΟΣ: «ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Paidon team_bleuΣωτήρης Ζήκος: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο μετά την περσινή άνοδο της ομάδας των παίδων στην Α’ κατηγορία, αλλά και γιατί ήταν η πρώτη συμμετοχή και των τριών αθλητών μας σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά μετά τα παιχνίδια του 1ου γκρουπ φανήκαμε ανταγωνιστικοί, τα παιδιά ανέβασαν απόδοση κι έδειξαν ότι με λίγη τύχη θα μπορούσαν να πάρουν τη 17η θέση, που θα μας διατηρούσε στην κορυφαία κατηγορία. Το θετικό είναι ότι οι δύο από τους τρεις παίκτες θα είναι και του χρόνου στην κατηγορία των παίδων και από τις εμπειρίες που απέκτησαν φέτος θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο του χρόνου και γιατί όχι την επιστροφή στην Α’ κατηγορία».

ΝΙΚΟΥΛΑΕ: «ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»

Neanides me_coachΛάουρα Νικουλάε: «Πραγματικά θέλω να συγχαρώ όλες τις νεάνιδες για την υπέροχη προσπάθεια και την εμπιστοσύνη, που έδειξαν κατά την διάρκεια των ομαδικών αγώνων! Αρχικά στο γκρουπ χάσαμε από την Ολλανδία και την Αυστρία. Εκεί θεωρώ ότι έπαιξε ουσιαστικό ρόλο η έλλειψη αγώνων των παικτριών στο εξωτερικό και δεύτερο ότι είναι πρώτη φορά που παίζουν με αυτή την σύνθεση σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια έκαναν μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν να νικήσουν διαδοχικά όλα τα επόμενα ματς, έξι συνολικά με τις ομάδες Κόσοβο, Λετονία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Λιθουανία! Προσπάθησαν πολύ ν’ ακολουθήσουν τις οδηγίες που πήραν και κατά συνέπεια επικράτησαν στα παιχνίδια! Τέρπου, Δεβελέκου, Ανδριανού και Χατζάκη πάλεψαν σκληρά για τα θετικά αποτελέσματα απ’ όποια θέση κι αν δηλώθηκαν στη σύνθεση της ομάδας. Απ’ ό,τι φάνηκε χρειάστηκαν χρόνο να προσαρμοστούν! Η 29η θέση είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν μετά το αρχικό γκρουπ». 

 

* Φωτογράφιση των εθνικών μας ομάδων, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επίσημες. Έγινε το πρωί  έξω από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκεται η ελληνική αποστολή. Το γραφείο Τύπου της Ε.ΦΟ.Επ.Α. ευχαριστεί θερμά για την πρωτοβουλία και την αποστολή του υλικού.  

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ