Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υποβιβάστηκαν στη Β’ κατηγορία της Ευρώπης οι παίδες

Paides pagos_pro_Polska

Paides pagos_pro_PolskaΉττα και υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την εθνική παίδων. Το πρωί λύγισε 3-1 από τη δυνατή Πολωνία και δεν μπορεί να διεκδικήσει πια τη 17η (και τελευταία για τη σωτηρία) θέση. Από την ίδια ομάδα είχε χάσει 3-0 και στη φάση των γκρουπ της Α’ κατηγορίας. Στο ματς για τις θέσεις 17-20 πίεσε περισσότερο, όμως στο τέλος δεν μπόρεσε ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά. Πήρε το διπλό κι έχασε πολύ δύσκολα το τέταρτο, αλλά και το πρώτο ματς. Γενικά οι παίδες ήταν αξιόμαχοι μέχρι το τέλος, υπάρχουν θετικά από την παρουσία τους και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φέρει πίκρα η άμεση επιστροφή στη 2η κατηγορία μετά την περσινή διάκριση. Αυτή την ώρα κλείνουν τους αγώνες τους αντιμετωπίζοντας το Ισραήλ για τις θέσεις 19-20. Εξάλλου, με ανώδυνη ήττα 3-0 από την Τουρκία ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο ομαδικό οι κορασίδες. Ο αγώνας ήταν για τις θέσεις 13-14 και στερείτο ζωηρού ενδιαφέροντος, αφού ο στόχος της ανόδου είχε επιτευχθεί από χτες. Τα κορίτσια κατέκτησαν τη 14η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φυσικά έχουν το πλατύ χαμόγελο από μία εξαιρετική πορεία. Η εθνική νεανίδων ξεπέρασε με 3-2 και τη Λιθουανία, με έξι νίκες στη σειρά πήρε την 29η θέση και σαφώς έκλεισε θετικά τη διοργάνωση.

Τα αγόρια έφτασαν στο μίνι ταμπλό των θέσεων 17-20 για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες παραμονής. Η ήττα από την Πολωνία ήταν καταδικαστική, αλλά όχι ικανή να βγάλει αρνητικό πρόσημο για τη συνολική προσπάθεια τους. Κατ’ αρχάς, στο Ζάγκρεμπ παρουσιάστηκε εντελώς καινούργιο συγκρότημα μετά την περσινή διάκριση και την κατάκτηση της 9ης θέσης. Η δυναμική της ομάδας δεν ήταν ίδια, και οι τρεις αθλητές της πήραν τις πρώτες παραστάσεις από τη συγκεκριμένη διοργάνωση και δεν είχαν τα προγνωστικά με το μέρος τους. Έχει σημασία λοιπόν, που τα παιδιά πάλεψαν για τον εξαιρετικά δύσκολο στόχο μέχρι την τελευταία μέρα του ομαδικού, ενώ το πιο ουσιαστικό είναι ότι αποκόμισαν εμπειρίες και τέσταραν δυνάμεις για την επόμενη χρονιά όταν τα δυο από τα τρία, οι 14χρονοι Γιάννης Δαμιανής και Γεράσιμος Χαζηλυγερούδης, θα παραμείνουν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Ήταν κάτι που είχε επισημάνει ως ζητούμενο για την ομάδα και ο υπεύθυνος προπονητής Σωτήρης Ζήκος πριν την αναχώρηση από την Αθήνα. Η μοναδική νίκη απέναντι στους Πολωνούς ήρθε στο διπλό με τους Στάμου/Δαμιανή, ενώ στο τέταρτο ματς ο Χατζηλυγερούδης προηγήθηκε 2-1 σώζοντας σετ μπολ, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό. Το απόγευμα η εθνική μας παίζει για τις θέσεις 19-20 με το Ισραήλ, που έχασε το πρωί 3-2 από την Αυστρία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πολωνία-Ελλάδα 3-1:

Σάμουελ Κουλζίτσκι-Γιάννης Δαμιανής 3-1 (11-3, 7-11, 12-10, 11-7)

Μάτσιε Κούμπικ-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης 3-0 (11-7, 11-6, 11-7)

Γιάκαμπ Βιτκόφσκι/Κούμπικ-Κωνσταντίνος Στάμου/Δαμιανής 2-3 (10-12, 11-9, 11-7, 7-11, 6-11)

Κουλζίτσκι-Χατζηλυγερούδης 3-2 (12-14, 11-6, 11-13, 11-3, 11-6)

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των κορασίδων κατετάγη τελικά στη 14η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ύστερα από την εξασφάλιση της ανόδου στην Α΄κατηγορία έδωσε σήμερα το τελευταίο ματς κατάταξης κόντρα στην Τουρκία. Ουσιαστικά το παιχνίδι δεν είχε σημασία και η Ελλάδα με αλλαγές στο στήσιμο έχασε 3-0. Η είδηση είναι ότι έκανε ντεμπούτο και στο απλό η Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη. Επιπλέον, έπαιξε και στο διπλό μαζί με τη Γερασιμάτου και αποκόμισε νέα πολύτιμη εμπειρία. Στον πάγκο έμεινε η Φίσερ. Οι αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου είχαν συναντήσει την Τουρκία και στο γκρουπ της Β’ κατηγορίας. Τότε είχαν επιβληθεί με 3-0, όμως αυτό το ματς ήταν εντελώς διαφορετικό. Καμία ομάδα δεν χρησιμοποίησε την πιο δυνατή σύνθεση, ενώ κανένα αντίπαλο ζευγάρι δεν ήταν το ίδιο με το περασμένο Σάββατο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Τουρκία-Ελλάδα 3-0:

Γιαγκνούρ Κονούρ-Μαρία Λαδάκη 3-0 (11-5, 11-4, 11-6)

Αμπάλα Κοκάλ-Ιωάννα Γερασιμάτου 3-2 (9-11, 12-14, 11-9, 11-5, 13-11)

Οζγκέ Γιλμάζ/Έτσε Χάρακ-Λαδάκη/Γερασιμάτου 3-0 (11-4, 11-8, 11-7)

Develekou serviceΧαμόγελα επέτρεψε και η αγωνιστική παρουσία των νεανίδων. Μετά το γκρουπ της πρώτης φάσης τα κορίτσια της Λάουρα Νικουλάε εμφάνισαν σταθερά καλή απόδοση και τελικά είχαν απολογισμό 6 νίκες και 2 ήττες. Για ομάδα που δεν είχε υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση και πήγε με ελλείψεις το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι όλες οι αθλήτριες θα είναι και την επόμενη χρονιά στην κατηγορία των νεανίδων. Η ομάδα έκλεισε τα παιχνίδια της στο γκρουπ R και λυγίζοντας τη Λιθουανία με 3-2 εξασφάλισε την πρωτιά και κατέλαβε την 29η θέση. Η Τέρπου πέτυχε δύο νίκες και σήμερα και φαίνεται ότι βρήκε το πολύ καλό της πρόσωπο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε η Δεβελέκου, ενώ στον πάγκο κάθισε η Γεωργία Χατζάκη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Λιθουανία 3-2:

Ελισάβετ Τέρπου-Ιέβα Σιμκούτε 3-0 (11-7, 11-5, 11-7)

Αγγελίνα Δεβελέκου-Άλστε Ντερβινίτε 2-3 (11-5, 9-11, 4-11, 11-6, 9-11)

Παναγιώτα Ανδριανού-Έρικα Σατκεβικιούτε 1-3 (8-11, 11-5, 8-11, 3-11)

Τέρπου-Ντερβινίτε 3-2 (11-7, 11-8, 12-14, 7-11, 11-4)

Δεβελέκου-Σιμκούτε 3-1 (8-11, 11-8, 11-8, 11-4)

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται από αύριο με τα ατομικά αγωνίσματα και χτες έγιναν και οι κληρώσεις των διπλών. Στους νέους υπάρχει ταμπλό των «128». Την Τετάρτη ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Στράτος Δαμιανής θα συναντήσουν τους Φινλανδούς Ματίας Ογιάλα/Βέτι Βαλάστι. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος μπήκαν κατευθείαν στον 2ο γύρο (σ.σ. των «64») κι εκεί θα βρουν απέναντί τους την Πέμπτη τους Αντρέας Ντίλινγκ/Σίμον Σόντερλουντ από τη Δανία και τη Σουηδία αντίστοιχα.

Στο διπλό νεανίδων περνάνε και τα δύο ελληνικά ζευγάρια από τον γύρο των «128», που έχει χαρακτήρα προκριματικών. Η Παναγιώτα Ανδριανού και η Γεωργία Χατζάκη κληρώθηκαν με τις Ένι Φίλντμαν/Άνα Κρασίκοβα από το Ισραήλ και τη Ρωσία αντίστοιχα, ενώ η Αγγελίνα Δεβελέκου και η Ελισάβετ Τέρπου με τις Έβα Γιάνεβα και Άλμα Μεχμέτι από το Κόσοβο. Οι αγώνες διεξάγονται αύριο.

Στο διπλό παίδων σχηματίστηκε ταμπλό των «64», που κάνει εκκίνηση την Πέμπτη. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιάννης Δαμιανής αντιμετωπίζουν τους Λι Τιάγκο/Γιαν Βαλέντα από την Πορτογαλία και την Τσεχία αντίστοιχα. Ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Πορτογάλος συμπαίκτης του Μάρκο Ροντρίγκες (παρεμπιπτόντως και αντίπαλός του στο απλό…) κληρώθηκαν με τους Πολωνούς Γιαν Ζαντέτσκι και Γιάκαμπ Βιτκόφσκι.

Το διπλό κορασίδων αρχίζει επίσης την Πέμπτη από τον γύρο των «64». Η Έλλη Φίσερ και η Ιωάννα Γερασιμάτου θ’ αντιμετωπίσουν τις Βελγίδες Γιάνα Μπερνάρντ/Μέιλι Ντάχι, ενώ η Μαρία Λαδάκη και η συμπαίκτρια της από το Σαν Μαρίνο, Τσιάρα Μορί, θα παίξουν με τις Πατρίτσια Σάντος/Μανταλένα Μιράντα από την Πορτογαλία.

Στο διπλό μικτό νέων η περιπέτεια ξεκινά από τον προκριματικό γύρο όπου θα υπάρχει ελληνική παρουσία. Οι Στρ. Δαμιανής/Ανδριανού παίζουν αύριο με τους Ζοάο Αγκουγιάρ/Τσιάρα Κάμερλινκ από το Λουξεμβούργο, οι Αντωνιάδης/Δεβελέκου με τους Βούλγαρους Ντένις Μπεκίρ/Μιχαέλα Ντίμοβα και ο Στάμου με τη Χατζάκη (επίσης την Τετάρτη) με τους Ελβετούς Ντόριαν Ζιρόντ/Μιρέλ Κρουν. Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») οι Σταματούρος/Τέρπου αναμετρώνται αύριο με τους Βίμαρ Γιόργκστον/Έλεν Χόλμστεν από τη Σουηδία. Ο Σγουρόπουλος με τη Βανγκ Σιμένγκ από το Αζερμπαϊτζάν κοντράρονται με τους Πάβελ Νταουνάροβιτς/Ναντπεμντα Μπογκντάνοβα από τη Λευκορωσία.

Στο διπλό μικτό παίδων έγινε ταμπλό των «128» κι αρχίζει αύριο. Στον 1ο γύρο η Φίσερ με παρτενέρ τον Ελβετό Πέδρο Οσίρο συναντούν τους Μαρτ Λιουκ/Σαμπίνα Μουσάγιεβα από την Εσθονία και τη Λετονία αντίστοιχα. Ο Γ. Δαμιανής και η Λαδάκη αντιμετωπίζουν τους Αντρέα Πάπο/Βαλεντίνα Ροκάλο από την Ιταλία και ο Χατζηλυγερούδης με τη Γερασιμάτου τους Σάμπα Άντρας/Φάνι Χαράζτοβιτς από την Ουγγαρία.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ