Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι επόμενοι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων στο Ζάγκρεμπ

Ethniki paidon_gym

Ethniki paidon_gymΣτο δεύτερο και κρισιμότερο στάδιο μπαίνει από την Κυριακή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων για την ελληνική αποστολή. Και είναι δρόμος πολύ ενδιαφέρων για τις τρεις από τις τέσσερις εθνικές μας ομάδες, καθώς οι νέοι και οι κορασίδες φιλοδοξούν να φτάσουν στην άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ οι παίδες θα παλέψουν για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού. Το βράδυ έγιναν στο Ζάγκρεμπ οι κληρώσεις για τη δεύτερη φάση και προέκυψαν οι επόμενοι αντίπαλοι για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Για τα πλέι οφ 2 οι κορασίδες αντιμετωπίζουν την Κροατία στις 10:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική), οι παίδες το Αζερμπαϊτζάν την ίδια ώρα και οι έφηβοι την Αγγλία στις 12:00. Ο αγώνας των κοριτσιών γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv. Με νίκη οι τρεις ομάδες μπαίνουν στον γύρο των «16» της διοργάνωσης και αυξάνουν κατακόρυφα τις ελπίδες για υλοποίηση των στόχων τους. Σε νέο γκρουπ συνεχίζει, απλά για τη διαβάθμιση, η εθνική νεανίδων.

Οι κορασίδες, αφού πρώτευσαν στο 5ο γκρουπ με το απόλυτο των επιτυχιών, πέρασαν στα πλέι οφ, όπου θα έβρισκαν μπροστά τους ομάδα από την Α’ κατηγορία για να διεκδικήσουν την είσοδο στην πρώτη 16άδα. Η κλήρωση έφερε αντίπαλο την Κροατία, η οποία σήμερα κατετάγη 4η και τελευταία σε τριπλή ισοβαθμία στο 3ο γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες.   

Ίδια τα δεδομένα και για τους νέους, οι οποίοι κατέκτησαν χωρίς ήττα την πρωτιά στο 10ο γκρουπ. Κοντράρονται με την Αγγλία, που περιορίστηκε στην 4η θέση, επίσης μετά από τριπλή ισοβαθμία, στο 2ο γκρουπ. Σημείωσε κι αυτή 1 νίκη και 2 ήττες.

Οι παίδες πήγαν από …πάνω προς τα κάτω για τα πλέι οφ 2, αφού αγωνίστηκαν στην Α’ κατηγορία κι έμειναν στην τελευταία θέση του 1ου γκρουπ. Συναντούν το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προέρχεται από τη Β’ κατηγορία και αρχικά πήρε την 1η θέση με το απόλυτο των νικών στο 5ο γκρουπ. Η ομάδα του Σωτήρη Ζήκου αναζητά πάντα μία νίκη και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την παραμονή.  

Η εθνική νεανίδων τερμάτισε 3η στο 10ο γκρουπ και ήταν σαφές ότι θα συνεχίσει για θέσεις κατάταξης. Δεν ήταν στόχος της άλλωστε, η άνοδος. Τώρα βρέθηκε στο γκρουπ Q, θα έχει αντιπάλους την Ιρλανδία, τη Λετονία και το Ισραήλ και μπορεί να διεκδικήσει μέχρι την 29η θέση. Στο πρόγραμμα της Κυριακής έχει δύο αγώνες η ομάδα της Λάουρα Νικουλάε και θ’ αναμετρηθεί στις 12:00 με τη Λετονία και στις 20:00 με το Ισραήλ. Τη Δευτέρα στις 14:00 θα βρει απέναντί της την Ιρλανδία.  

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ