Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξένοι ειδικοί διδάσκουν για τη φυσική κατάσταση στο 3ο φετινό σεμινάριο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Munivrana

MunivranaΣτο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο κλείνει το προσεχές τριήμερο ο κύκλος των προπονητικών σεμιναρίων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γι’ αυτή την καλοκαιρινή περίοδο. Στην κοινή έδρα των σωματείων Α.Ο. Ταταύλα και Α.Σ. Πέρα Αθηνών, στον Άλιμο,  αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον eventμε δύο ξένους καθηγητές να μιλούν για τη φυσική κατάσταση στο τραπέζι. Συγκεκριμένα το 3ο σεμινάριο έχει θέμα «την καλλιέργεια και ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης του αθλητή στη διάρκεια της προπόνησής του στο τραπέζι» και θα διδάξουν μας ο Σλοβένος Μίραν Κόντριτς, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ίδιου πανεπιστημίου και πρόεδρος της επιτροπής Sport Science & Medical της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και ο Κροάτης Γκόραν Μουνιβράνα (φωτό από το σάιτ της E.T.T.U.), διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Σπλιτ και μέλος του τομέα ανάπτυξης της I.T.T.F.. Και αυτό το προπονητικό σεμινάριο γίνεται με την έγκριση και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.).

Η τελευταία δραστηριότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τυγχάνει επίσης σημαντικής ανταπόκρισης, όπως και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις, που οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με εισηγητή τον καταξιωμένο προπονητή Ίστβαν Κόρπα (για τις τακτικές και στις στρατηγικές), αλλά και στα τέλη Μαΐου στην Πιερία με παρόντα τον Γιόνας Βίλεν από τη χορηγό-εταιρεία STIGA (για τα ξύλα και τα λάστιχα των ρακετών). Οι εν ενεργεία όπως και οι μελλοντικοί προπονητές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες και αυτό το τριήμερο δεδομένο ότι και στην Αθήνα θα διδάξουν ειδικοί πάνω στη φυσική κατάσταση, αλλά και πολύ έμπειρα στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας σε σεμινάρια.

Να σημειωθεί ότι ο Μίραν Κόντριτς, που είναι ακόμα επίσημος επιμορφωτής της E.T.T.U., έρχεται δεύτερη φορά στην Ελλάδα, καθώς τον Μάιο του 2013 ήταν  εισηγητής σε ανάλογη εκδήλωση για τη φυσική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

O επίκουρος καθηγητής Μουνιβράνα εξάλλου, που είναι επικεφαλής του προγράμματος σπουδών στο Σπλιτ, τόνισε πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη στην E.T.T.U. ότι «η Ευρώπη χρειάζεται μια πιο καταρτισμένη και επιστημονική προσέγγιση για την προπόνηση» με αφορμή συνεργασία της ITTF και της E.T.T.U. με το Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 16:30 και θα τελειώσει την Κυριακή στις 13:30. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την ενότητα των ανακοινώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν επιγραμματικά τα θέματα της τριήμερης δράσης στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (διεύθυνση http://www.httf.gr/images/anak_physical_kondric.pdf).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ