Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπαίνει στο τελικό στάδιο η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Xatzaki kontra

Xatzaki kontraΟκτώ ημέρες μετά από την έναρξη της κοινής προετοιμασίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και οκτώ ημέρες πριν από την αναχώρηση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2016 οι εθνικές ομάδες νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση συνεχίζουν την καθημερινή δουλειά για να παρουσιαστούν στην κατάλληλη κατάσταση στο Ζάγκρεμπ. Η φυσική κατάσταση με στίβο ολοκληρώθηκε και τα παιδιά χρησιμοποιούν πλέον περισσότερο το τραπέζι. Με εξαίρεση την προσεχή Κυριακή όταν θα δοθεί το μοναδικό ρεπό, οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές μέχρι και την Τετάρτη, μία μέρα πριν φύγει για την κροατική πρωτεύουσα η πολυμελής αποστολή. Επικεφαλής του τεχνικού τιμ στο κομμάτι της προετοιμασίας είναι ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος είπε λίγα πράγματα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την έως τώρα προσπάθεια των διεθνών αθλητών των μικρών ηλικιών στο ομοσπονδιακό προπονητήριο.

«Πάμε καλά και δεν έχουμε σοβαρά απρόοπτα. Υπάρχει συνέπεια στις προπονήσεις απ’ όλα τα παιδιά, απλά δύο έχασαν 1-2 προπονήσεις εξαιτίας ελαφριάς ίωσης. Τώρα που τελειώσαμε το τρέξιμο θα δουλέψουμε περισσότερο στο τραπέζι και θα κάνουμε κι εκεί κάποιες ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Επίσης, στη μία εβδομάδα που μένει, μέχρι να φύγουμε για το Ζάγκρεμπ, θα ρίξουμε κάπως την ένταση της προπόνησης ώστε μέσα από παιχνίδια προπόνησης να πιάσουμε αγωνιστικό ρυθμό και να ετοιμαστούμε για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», τόνισε ο τεχνικός του Άρη Βούλας. Οι νεαροί διεθνείς είχαν διπλή προπόνηση σήμερα και διπλή θα έχουν και την Παρασκευή. Θα γυμναστούν επίσης την Πέμπτη και το Σάββατο το πρωί και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν σε ελληνικό έδαφος μία προπόνηση τη Δευτέρα, δύο την Τρίτη και μία το πρωί της Τετάρτης. Σημαντικό είναι ότι και φέτος τους βοηθούν στην προπόνηση στελέχη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, όπως  ο Λαγογιάννης, ο Ρηνιώτης, οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι κ.α.. Η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ πολύ νωρίς το πρωί στις 7 Ιουλίου.

Αρκετά από τα παιδιά πάνε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ δύο κορίτσια, η νεάνιδα Γεωργία Χατζάκη (φωτό) και η κορασίδα Μαρία Λαδάκη θα πάρουν τις πρώτες εμπειρίες γενικά από αγώνες στο εξωτερικό. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος πάντως, θεωρεί ότι δεν χρειάζονται κάποια ξεχωριστή προετοιμασία στο ψυχολογικό κομμάτι: «Πιο δύσκολο θα μπορούσε να είναι για τους τρεις παίδες, οι οποίοι πηγαίνουν στο πρώτο τους Ευρωπαϊκό και θα πέσουν αμέσως στα πολύ βαθιά παίζοντας στην πρώτη κατηγορία. Δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο όμως. Γενικά άλλωστε, κοιτάζουμε να μην περάσουμε σε κανένα αθλητή το άγχος του αποτελέσματος, πόσω μάλλον σε όσους θα παίξουν πρώτη φορά έξω. Απλά τους τονίζουμε ότι η προσπάθειά τους θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονη ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα».  

Εκτός από τον Κωστόπουλο (που και φέτος θα βρίσκεται στον πάγκο των κορασίδων) στο Σ.Ε.Φ. δουλεύουν από τις 21 Ιουνίου και οι επίσης σωματειακοί προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης (του Ολυμπιακού) και Λάουρα Νικουλάε (μέχρι πρότινος του Άρη Νικαίας), που έχουν αναλάβει τους νέους και τις νεάνιδες αντίστοιχα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος, που θα είναι υπεύθυνος στην ομάδα των παίδων, θα ενσωματωθεί στην αποστολή στις αρχές Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι οι 14 αθλητές/τριες, που προπονούνται στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα πάνε στην ετήσια διοργάνωση, είναι οι νέοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, Κωνσταντίνος Στάμου, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου, Παναγιώτα Ανδριανού, Γεωργία Χατζάκη και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου και Μαρία Λαδάκη.

* Εκδόθηκε η τελική βαθμολογία στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής μετά τα παιχνίδια, που έδωσε ο Α.Ο. Ελληνικού το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και την ενότητα των ανακοινώσεων. Στο ίδιο θέμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις τελικές βαθμολογίες σε όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπως και το δικαίωμα συμμετοχής για την περίοδο 2016-2017 στα πρωταθλήματα της ιεραρχίας.  

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ