Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων «σύστησε» την επιτραπέζια αντισφαίριση σε μαθητές δημοτικών σχολείων

Ioannina 27o_DS

Ioannina 27o_DSΣε συνέχεια της περσινής πρωτοβουλίας του, όπου οργάνωσε εκδηλώσεις σε δημοτικά διαμερίσματα περιφερειακά της πόλης των Ιωαννίνων για να παρουσιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση, ο αθλητικός σύλλογος Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων αποφάσισε να πραγματοποιήσει φέτος παρόμοιο «οδοιπορικό» σε δημοτικά σχολεία της πόλης. Όπως τόνισε σε δελτίο Τύπου «αφορμή στάθηκαν οι προσκλήσεις, που δέχθηκε από δημοτικά σχολεία ώστε να πλαισιώσει με τη συμμετοχή του τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, λίγο πριν το κλείσιμο για το καλοκαίρι». Το ρεπορτάζ του σωματείου είναι αναλυτικό και αναφέρει στη συνέχεια: «Αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον των σχολείων μαρτυρά την απήχηση και τη διάδοση του πινγκ πονγκ, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στη πόλη των Ιωαννίνων. Ο τοπικός Α.Σ. Φ.Ε.Α. ευχαρίστησε τη διεύθυνση κάθε σχολείου για την τιμητική πρόσκληση που δέχθηκε και φυσικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Το ενδιαφέρον και στις τρεις εκδηλώσεις ήταν έντονο, αφού το πινγκ πονγκ είναι άθλημα που γυμνάζει εξαιρετικά, παράλληλα όμως είναι και παιχνίδι, γιατί έχει τη μικρή μπάλα, τη μικρή ρακέτα και προσελκύει ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Α) Την Παρασκευή 10 Ιουνίου το πρωί, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου τοποθετήθηκαν από τον σύλλογο 2 τραπέζια στο μίνι κλειστό γυμναστήριο. Εκεί για 4 ώρες περίπου, παρουσία των δασκάλων τους και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι 250 περίπου μαθητές/τριες, εκ περιτροπής όλες οι τάξεις από Α΄Δημοτικού έως ΣΤ’, γνώρισαν λίγο καλύτερα, ήρθαν πιο κοντά στο άθλημα του πινγκ πονγκ. Ο προπονητής του συλλόγου με τη βοήθεια 4 αθλητών έδειξε κάποια βασικά στοιχεία του αθλήματος και όλοι οι μαθητές/τριες έπιασαν ρακέτα και έπαιξαν πινγκ πονγκ. Στο τέλος μοιράστηκε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα.

Ioannina 26o_DSΒ) Η δεύτερη εκδήλωση-παρουσίαση έγινε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του 26ου Δημοτικού Σχολείου για ένα 2ωρο. Σε ένα όμορφο εξωτερικό αμφιθεατρικό χώρο τοποθετήθηκε το τραπέζι του πινγκ πονγκ, που διέθετε το σχολείο. Περίπου 100 μαθητές/τριες καθισμένοι στις κερκίδες παρακολούθησαν αρχικά τα διάφορα στοιχεία, που παρουσίασαν ο προπονητής του συλλόγου και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου, μετά απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα των παιδιών για τον τρόπο που παίζεται το άθλημα. Στη συνέχεια όλοι έπαιξαν πινγκ πονγκ με τη βοήθεια αθλητών του συλλόγου και στο τέλος σε διπλό δόθηκε αγώνας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου κάτω από τις επευφημίες των μαθητών τους, που δημιούργησαν μια πολύ όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γ) Η τρίτη παρουσίαση από τον σύλλογο έγινε στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης στο 27ο φημοτικό σχολείο με τη συμμετοχή 340 μαθητών. Ο σύλλογος προσκλήθηκε να συμπληρώσει με τη συμμετοχή του το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 τη μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου. Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκαν και άλλα αθλήματα για την καλύτερη γνωριμία των παιδιών με αυτά, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου. Στον τεράστιο αύλειο χώρο δημιουργήθηκε μια «έκθεση» αθλημάτων, κάθε άθλημα είχε τον χώρο του και έτσι βασικά οι μαθητές-τριες του σχολείου, οι φίλοι τους από άλλα σχολεία, αλλά και οι γονείς των παιδιών ήταν οι «επισκέπτες» της «αθλητικής έκθεσης». Παράλληλα λειτουργούσε και η έκθεση με τα πεπραγμένα των μαθητών/τριών από όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Υπήρχαν διάφορα παιγνίδια που είχαν οργανώσει ο καθηγητής Φυσικής αγωγής και οι άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ήταν παρών με διάφορα φιλέματα προς όλους. Υπήρχε μουσική και χορός. Μέχρι τις 22.00 κράτησε αυτή η πρωτόγνωρη και όμορφη γιορτή και κανείς δεν έλεγε να φύγει. Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων στο 3ωρο της εκδήλωσης και σε ένα από τα 2 τραπέζια που διέθετε το σχολείο έκανε την παρουσίαση του πινγκ πονγκ σε πλήθος μαθητών, αλλά και μπροστά στους συνοδούς τους.

Ioannina 5o_DSΤο πινγκ πονγκ όμως δεν σταματά το οδοιπορικό του. Aπό την πόλη των Ιωαννίνων, αρχές Αυγούστου θα μεταφερθεί στο χωριό Βωβούσα, (ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, 77 χλμ. από τα Γιάννενα)- το Α΄10-ήμερο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβούσας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πέρυσι – για 1η φορά – είχε τοποθετηθεί ένα τραπέζι στη πλατεία του χωριού και σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ήταν συνέχεια κατειλημμένο. Μάλιστα, την 8η Αυγούστου διοργανώθηκε στη πλατεία ένα τουρνουά για όλες τις ηλικίες με σύνολο συμμετοχών, που έφτασε τις 38. Υπάρχει και ένα μικρό βίντεο από το περσινό τουρνουά. Η πρωτοβουλία ήταν του πρώην προέδρου του συλλόγου Νίκου Βραζιτούλη, αλλά από φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης του τουρνουά στην πλατεία θα έχει ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος προμηθεύτηκε 2 τραπέζια και θα τα τοποθετήσει στην πλατεία του χωριού (1000 μ υψόμετρο), όπου πάλι, φέτος την 6η Αυγούστου θα γίνει το τουρνουά δίπλα στο ποταμό Αώο, που χωρίζει το χωριό σε δύο συνοικίες, όμως ενώνονται με το περίφημο μονότοξο και ιστορικό γεφύρι».

 

* Το σωματείο των Ιωαννίνων έστειλε στην ομοσπονδία και τις τρεις φωτογραφίες από τις ισάριθμες εκδηλώσεις στα σχολεία.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ