Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φοίνικες Πάτρας και Γ.Α.Ο. Πειραιά πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό του παμπαιδικού

Foinikes Patras_pampaides

Foinikes Patras_pampaidesΤα πρώτα φαβορί κυριάρχησαν στην Πάτρα στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων στην επιτραπέζια Pampaidiko 2016_aponomi_pagorasidonαντισφαίριση. Στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της διοργάνωσης, σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας, στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας η Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας στα αγόρια και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά στα κορίτσια. Είχαν με το μέρους τους τις πιθανότητες, το επιβεβαίωσαν με ευκολία και στο αγωνιστικό τραπέζι και πανηγύρισαν πρωτόγνωρες διακρίσεις. Οι Φοίνικες κατέκτησαν σε οικείο έδαφος τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα και μάλιστα έδωσαν συνέχεια στην περσινή επιτυχία του πατραϊκού πινγκ πονγκ μ’ ένα άλλο σωματείο, τον Αναγεννησιακό. To 2014 εξάλλου, οι Φοίνικες ήταν πρωταθλητές και στο ομαδικό παγκορασίδων. Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, που έχει ακόμα μικρή ιστορία στον χώρο, έφτασε στο παρθενικό του χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι αγώνες, που διεξάγει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συνδιοργανωτή τον δήμο Πατρέων, συνεχίζονται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνονται αύριο το μεσημέρι. Στους τελικούς οι Φοίνικες κατέβαλλαν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 και η ομάδα του Πειραιά τον Ο.Α. Χανίων με το ίδιο σκορ.

Στο ομαδικό παμπαίδων πήραν μέρος 12 ομάδες. Οι Φοίνικες Πάτρας άρχισαν ως 1ο φαβορί κι έφτασαν στην πρωτιά χάνοντας μόλις ένα επί μέρους ματς. Προπονητής της ομάδας είναι ο Θανάσης Τσοκανάς. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν στη θέση 4 και η είσοδός του στον τελικό αποτέλεσε μεγάλη διάκριση. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Ανδρέας Νικολακάκης.

Pampaidiko 2016_omadiko_telikosΑναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των παμπαίδων Φοίνικες Πάτρας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0:

Αλέξης Κωστακιώτης-Νικηφόρος Μύρος 3-1 (11-13, 11-7, 11-5, 11-5)

Αλέξανδρος Μαργαρίτης-Κίμωνας Μήτκας 3-0 (11-6 11-5, 11-6)

Κωστακιώτης/Μαργαρίτης-Γρηγόρης Καραγιάννης/Μήτκας 3-0 (11-5, 11-5, 11-9)

Την 3η θέση πήραν ο Π.Α.Ο. Φυλής και ο Ολυμπιακός. Στα ημιτελικά οι Φοίνικες κατέβαλλαν την ομάδα της Φυλής με 3-1 και ο Εθνικός τον Ολυμπιακό με 3-2 σε συναρπαστικό παιχνίδι, όπου στο τελευταίο ματς ο Μύρος λύγισε με 3-2 και 11-9 στο 5ο σετ τον Μαλλιαρό. Την ομάδα του Πειραιά συγκρότησαν οι Σωκράτης Γιαννούτσος, Ευάγγελος Μαλλιαρός και Κωνσταντίνος Ζήσης (προπονητής ο Γιώργος Χριστοφοράκης) και του Π.Α.Ο. Φυλής ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Παντελεήμων Αϊβατίδης (τεχνικός υπεύθυνος ο Κώστας Μαδέσης). Οι Φοίνικες Πάτρας επιβλήθηκαν στα προημιτελικά του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 3-0, ενώ ο Εθνικός απέκλεισε τον συντοπίτη Φάρο Αλεξανδρούπολης με 3-0. Το Σάββατο, στην πρώτη φάση, οι Πατρινοί επικράτησαν στο 1ο γκρουπ νικώντας τις Σάρισες Φλώρινας και τον Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας με 3-0, ενώ οι Εβρίτες πρώτευσαν στο 4ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 του Αίαντα Ευόσμου και του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 

Στο ομαδικό παγκορασίδων μετείχαν 8 ομάδες. Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά ήταν νούμερο 1 και δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή. Στην πορεία του έχασε κι αυτός μόνο ένα επί μέρους παιχνίδι. Τα Χανιά, που έχουν παράδοση στις μικρές ηλικίες των κοριτσιών, ήταν πέρσι στην 3η θέση και φέτος με την παρουσία τους στον τελικό έκαναν βήμα παραπάνω.

Pampaidiko 2016_fasi_diplouΑναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των παγκορασίδων Γ.Α.Ο. Πειραιά-Ο.Α. Χανίων 3-0:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Ζωή Αγγελίδου 3-0 (11-5, 11-9, 11-6)

Χρυσή Φωτιάδου-Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη 3-0 (11-9, 11-5, 11-4)

Παπαδημητρίου/Φωτιάδου-Αγγελίδου/Θεανώ Βεργεράκη 3-0 (11-6, 11-4, 11-9)

Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητριών του Γ.Α.Ο. Πειραιά ήταν ο Γιώργος Χριστοφοράκης και είχε ακόμα στη σύνθεση την Ελένη Κουκουτού και τη Βασιλεία Χάλαρη. Προπονητής του Ο.Α. Χανίων είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Το χάλκινο μετάλλιο στις παγκορασίδες κατέκτησαν ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας και η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς, που στα ημιτελικά κάμφθηκαν από τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και τα Χανιά αντίστοιχα με 3-0. Την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας αποτέλεσαν οι Κατερίνα Φραγκάκη, Άννα-Μαρία Λυκούρα και Μαρία-Αποστολία Παπαμακρή (προπονητής Αντώνης Αλεξανδρόπουλος), ενώ η Κηφισιά παρέταξε την Ιωάννα Μαδέση και την Ευγενία Καραθανάση (υπεύθυνος στον πάγκο ο Κώστας Μαδέσης).

Οι φιναλίστ του τελικού είχαν συναντηθεί και στους ομίλους. Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά επικράτησε στον 1ο όμιλο με νίκες 3-0 επί της Ελευσίνας και των Χανίων και 3-1 επί της Βέροιας. Η ομάδα της Κρήτης πήρε τη 2η προνομιούχο θέση για την 4άδα όταν λύγισε την Ελευσίνα με 3-0 και τη Βέροια με 3-1. Η έκπληξη παρεμπιπτόντως έγινε στον 2ο όμιλο όπου ο Φαέθων Πάτρας, νούμερο 2 των αγώνων, έμεινε έξω από τα νοκ άουτ. Προκρίθηκαν η Νέα Κηφισιά ως 1η και η Αγία Βαρβάρα ως 2η.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ