Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Νο 24 του ευρωπαϊκού ranking list παίδων o Αγγελάκης, στο 36 των νεανίδων η Τόλιου

aggelakis2012

aggelakis2012Σε σημαντική βαθμολογική άνοδο αρκετών παιδιών και στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης των μικρών ηλικιών μεταφράστηκε η θετική παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Αυστρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο νούμερο 24 των παίδων και η Κατερίνα Τόλιου στο 36 των νεανίδων εμφανίζουν πρώτη φορά τόσο υψηλό πλασάρισμα. Επιπλέον, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη είχε εντυπωσιακή άνοδο 75 θέσεων στις κορασίδες και ο Νίκος Αντωνιάδης 49 θέσεων στους παίδες! Γενικά, επτά αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται πλέον μέσα στις πρώτες 100 θέσεις των κατηγοριών τους και σαφώς πρόκειται για ένα ακόμα ουσιαστικό και ενθαρρυντικό στοιχείο γι’ αυτά τα ταλέντα, που είναι γνωστό ότι παλεύουν για αγωνιστική πρόοδο και καλά διεθνή αποτελέσματα χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ανακοίνωσε τα ranking list σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Στην 1η θέση κάθε πίνακα δεν υπήρξε αλλαγή, γενικά όμως παρατηρήθηκαν πολλές σημαντικές μετακινήσεις, κυρίως λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έλαβε χώρα πριν από έναν μήνα στο Σβέσατ. Οι αλλαγές ήταν αυτή τη φορά αξιοσημείωτες και για τους Έλληνες αθλητές:

eyttc2012Στους νέους ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος επανερχόμενος στους πίνακες πήγε στο νούμερο 94. Ομοίως ο Γιάννης Παπαδάκης βρέθηκε στο 127, ενώ ο Ηλίας Μιχαηλίδης, που επίσης ήταν στην τριάδα των εφήβων στην Αυστρία, πρωτοεμφανίζεται στο 372. Από κει και πέρα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετακινήθηκε στο νούμερο 210 (από 211), ο Νίκος Αντωνιάδης στο 316 (από 323), ο Θοδωρής Τσόπελας στο 327 (από 308) και ο Πάρις Ζώνιος στο 360 (από 341).

Κατά 12 θέσεις ωφελήθηκε στις νεάνιδες η Κατερίνα Τόλιου, η οποία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προχώρησε μέχρι τη 16άδα του απλού και ήταν κύρια πρωταγωνίστρια στην επιτυχία στο ομαδικό. Πήγε στο νούμερο 36 από το 48 του Ιουλίου. Η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και η Κωνσταντίνα Παρίδη, που πανηγύρισαν μαζί της την προαγωγή της εθνικής νεανίδων στην Α΄ευρωπαϊκή κατηγορία, επανεμφανίζονται στο 123 και το 200 αντίστοιχα, ενώ η Φιλία Εμίρη είναι στην πρώτη της παρουσία στο νούμερο 208 και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη ανέβηκε στο 224 (από 257).

Στον πίνακα των παίδων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης «κέρδισε» 13 θέσεις χάρη βασικά στη θετική του πορεία στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου μπήκε στις θέσεις 9-16. Ο 15χρονος πρωταθλητής αναρριχήθηκε στο νούμερο 24 από το 37 του προηγούμενου μήνα. Ο 14χρονος συμπαίκτης του στην Αυστρία Νίκος Αντωνιάδης βρέθηκε σχεδόν 50 θέσεις πιο ψηλά. Είναι στο 101 από το 150. Ο Πάρις Ζώνιος έπεσε στο 86 (από 75) και ο Θοδωρής Τσόπελας στο 132 (από 112).

Στον αντίστοιχο πίνακα των κορασίδων είναι σε καλές θέσεις και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη και η Φιλία Εμίρη, που τα πήγαν θαυμάσια στο Σβέσατ με την άνοδο στην Α΄κατηγορία της Ευρώπης στο ομαδικό και αξιόλογες εμφανίσεις στα ατομικά. Η Χατζηλυγερούδη «σκαρφάλωσε» στο νούμερο 77 από το 152 του Ιουλίου, ενώ η Εμίρη, που προχώρησε και στον 3ο γύρο του απλού εμφανίζεται στο 81. Τέλος, η Χριστιάνα Κανάρη πήγε στο 205 από το 196.

Στους νέους παρέμεινε στο νούμερο 1 ο Γάλλος Σιμόν Γκοζί, στις νεάνιδες η Ρουμάνα Μπερναντέτ Ζοκς, στους παίδες ο Γάλλος Αλεξάντερ Κασέν και στις κορασίδες η Ρωσίδα Ντάρια Τσέρνοβα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ