Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Πολίχνη υποδέχεται βετεράνους και ανεξάρτητους για το 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Veteranoi Elliniko

Veteranoi EllinikoΣε εορταστικούς, όπως πάντα, τόνους, οι βετεράνοι και οι ανεξάρτητοι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης κλείνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, μία ακόμα γεμάτη αγωνιστική χρονιά. Την ολοκληρώνουν με το 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο περιλαμβάνει τα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα και επιστρέφει στη νύμφη του Θερμαϊκού ύστερα από 4 χρόνια. Το ατομικό των βετεράνων συγκεντρώνει αθλητές και αθλήτριες άνω των 40 ετών, που θα κοντραριστούν για τα μετάλλια σε 4 ηλικιακές κατηγορίες. Οι ανεξάρτητοι, αθλητές δηλαδή, που δεν είχαν ποτέ δελτίο σε σωματείο, αρχίζουν από την ηλικία των 18 ετών και αναμετρώνται σε 6 κατηγορίες. Στο ομαδικό θ’ αγωνιστούν οι ομάδες, που προκρίθηκαν από τις περιφέρειές τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 191 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα κι αυτός ο αριθμός αποτελεί νέο ρεκόρ. Μετέχουν ακόμα ομάδες από 6 περιφέρειες. Το ετήσιο event, που ήδη έχει προβληθεί από Μέσα ενημέρωσης στη συμπρωτεύουσα, φιλοξενείται στο Δ.Α.Κ. Πολίχνης και το διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στα ατομικά των βετεράνων οι κατηγορίες είναι 40-49 ετών, 50-59, 60+ και η ενιαία των γυναικών. Στο απλό των ανεξαρτήτων αντίστοιχα, οι κατηγορίες είναι 18-39 ετών, 40-49, 50-59, 60-64 και 65+, όπως και η ενιαία των γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες που πήραν την πρόκριση από τα ατομικά πρωταθλήματα ανεξαρτήτων και βετεράνων της Αττικής, αθλητές και αθλήτριες, που προκρίθηκαν αντίστοιχα από τα ατομικά αγωνίσματα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλοι οι αθλητές/τριες από τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας όπου δεν διεξάγονται προκριματικοί αγώνες.

Στο ομαδικό, που γίνεται μόνο το Σάββατο, οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θ αναδειχτούν μέσα από τα πλέι οφ, όπου μετέχουν 6 ομάδες από αντίστοιχες περιφέρειες. Για το πρωτάθλημα Π.Ο.Φ.Επ.Α. κληρώθηκαν στα γκρουπ Άκτωρ, Κροκόδειλοι Φλώρινας και Χανιά (στο 1ο) και Άπαιχτοι Καβάλας, Α.Ο. Νέμεσις και Α.Σ. Ίφιτος Πατρών.

Ομοίως στο Κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α. βρίσκονται στο 1ο γκρουπ το Πάνθεο, οι Αετοί Κομοτηνής και οι Φ.Ε.Α. Κέρκυρας και στο 2ο οι PongViveurs, οι Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας και οι Αίγαγροι Χανίων. Το σύστημα διεξαγωγής είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Οι πρώτοι των δυο γκρουπ θ’ αναμετρηθούν στον τελικό, ενώ οι δεύτεροι θα παίξουν για τις θέσεις 3-4.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09:30 με τα ομαδικά αγωνίσματα. Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός των κυπελλούχων θα διεξαχθεί στις 15.30, ενώ τα αντίστοιχα ματς των πρωταθλητών στις 17.00. Από τις 09.30 το πρωί αγωνίζονται την ίδια μέρα και οι ανεξάρτητοι στις ηλικιακές κατηγορίες 18-39, 60-64 και 65+ ετών.
Την Κυριακή κάνουν την αρχή οι βετεράνοι της κατηγορίας 40-49 ετών. Στις 13:00 θ’ αρχίσουν τα παιχνίδια τους οι γυναίκες της ενιαίας κατηγορίας βετεράνων, στις 14.30 είναι να μπουν τελευταίοι στον αγωνιστικό χώρο οι βετεράνοι 60+ ετών και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.
Σημειωτέον ότι το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιείται γιορτή στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο», όπως γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. και δίνονται και τα έπαθλα σε νικήτριες ομάδες.

* Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί και δεύτερη διοργάνωση στην επιτραπέζια αντισφαίριση αύριο, καθώς στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ., διεξάγεται το τουρνουά εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Βόρειας Ελλάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα, που πρώτη φορά διοργανώνουν εκτός Αττικής η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο Π.Σ.Α.Τ., έφτασαν τις 32.

                                    

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ