Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανακοινώθηκε η πλήρης λίστα των ομάδων και των αθλητών για το Ρίο

Zhang

ZhangΈπειτα από έναν σχεδόν χρόνο αγώνων, που έδιναν προκρίσεις για το Ολυμπιακό τουρνουά, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Partyka(I.T.T.F.) ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη λίστα των προκριθέντων για το Ρίο ντε Τζανέιρο και το κορυφαίο event, το οποίο θα γίνει από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου στο Rio Centro Pavilion 3. Tο «OlaRio» qualifications, όπως το ονόμασε η I.T.T.F., άρχισε με τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ και την Ολλανδή Λι Τζιάο, οι οποίοι μέσα από την πρωτιά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, τον περασμένο Ιούνιο, έγιναν οι πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, που πέρασαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια χρονιά ο Βραζιλιάνος Χούγκο Καλντεράνο και η Βου Γιου από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο χάρη στο χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες και ακολούθησαν τα Προολυμπιακά όλων των ηπείρων. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι στο απλό θα είναι παρόντες οι Κινέζοι Ολυμπιονίκες του 2012 Ζανγκ Τζικέ και Λι Σιάο Σια και θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους.

Το συγκεκριμένο δίδυμο θα έχει ως μεγάλους αντιπάλους, μεταξύ άλλων διεκδικητών, τους σημερινούς παγκόσμιους πρωταθλητές του απλού Μα Λονγκ και Ντινγκ Νινγκ, επίσης από την Κίνα. Στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας φιλοξενήθηκε δήλωση του Ζανγκ Τζικέ, που ήδη έχει γκραν σλαμ στην καριέρα του με την κατάκτηση Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκοσμίου πρωταθλήματος και Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, αλλά και μεγαλύτερο κίνητρο από την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και να παλέψω για δεύτερο γκραν σλαμ στο Ρίο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σίγουρα δεν είναι μόνο ένας αγώνας δεξιοτήτων, χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο σε αυτό για να διεκδικήσεις τον τίτλο! Στην πορεία θα χρησιμοποιήσω το κάθε λεπτό πριν από τα παιχνίδια ώστε να εμφανιστώ πλήρως προετοιμασμένος». Θυμίζουμε ότι ο Ζανγκ επιλέχθηκε για τους Κινέζους για το απλό (και άρα και το ομαδικό) αν και δεν ήταν στην πρώτη 3άδα της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκονταν ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Σου Σιν, ενώ και η Λιου Σιβέν θα παίξει μόνο στο ομαδικό παρότι είναι στο νούμερο 1 του κόσμου.

Στα τελευταία νέα αναφέρουμε ότι: Α) Αποσύρθηκε η Ουκρανή Μαργαρίτα Πεσότσκα και τη θέση της πήρε η Ουγγαρέζα Πέτρα Λόβας. Η Πεσότσκα είχε ωφεληθεί από θέσεις που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο ομαδικό και είχε προκριθεί από τον ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης. Β) Ακύρωσε ο Λιου Τενγκ Τενγκ από τη Νέα Ζηλανδία, που είχε περάσει από το Προολυμπιακό της Ωκεανίας και τον αντικατέστησε ο Γιοσούα Σινγκ από τα νησιά Βανουάτου.

Επίσης, ιστορικό θα είναι το γεγονός της παρουσίας δύο αθλητριών με αναπηρίες! Η Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία, τρεις φορές Παραολυμπιονίκης, θ’ αγωνιστεί για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι μέλος της εθνικής της ομάδας. Η 26άχρονη Μελίσσα Τάπερ από την Αυστραλία θα γίνει η πρώτη αθλήτρια, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της μαζί στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.    

Ο Νιγηριανός Σεγκούν Τοριόλα, που προκρίθηκε από το Προολυμπιακό της Αφρικής, θα μετάσχει στους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των θρύλων Γιόργκεν Πέρσον (Σουηδία), Ζαν Μισέλ Σέιβ (Βέλγιο) και Ζόραν Πρίμορατς (Κροατία). Ο Τοριόλα θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του γενικά στην ιστορία του αφρικανικού αθλητισμού επειδή κανένας άλλος σε οποιοδήποτε σπορ δεν θα έχει τόσες πολλές ολυμπιακές συμμετοχές.

Στο Ρίο θα δούμε και ορισμένους από τους νεότερους αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων. Η διοργανώτρια Βραζιλία επέλεξε για το ομαδικό γυναικών την Μπρούνα Τακαχάσι, που είναι 15 ετών. Από τα Προολυμπιακά των γυναικών προκρίθηκαν οι επίσης 15άχρονες Αντριάνα Ντίαζ από το Πουέρτο Ρίκο και Σέιλι Γιε από τα νησιά Φίτζι. Ακόμα η Μίμα Ίτο, που είναι η νεότερη νικήτρια στο απλό γυναικών σε WorldTour, θα μετάσχει στα 15 της χρόνια πρώτη φορά σε Ολυμπιακό τουρνουά, καθώς επιλέχθηκε για την εθνική ομάδα Ιαπωνίας, ενώ ο συνομήλικός της Κανάκ Τζα, που πέρασε με τις Η.Π.Α. από το Προολυμπιακό της Βορείου Αμερικής θα παίξει σε απλό και ομαδικό και θα γίνει ο νεότερος ποτέ στον θεσμό στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τα τέσσερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το απλό και το ομαδικό σε άνδρες και γυναίκες. Το απλό θα έχει από 64 αθλητές/τριες, ενώ οι 16 καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο θα παλέψουν για τους τίτλους στο ομαδικό. Οι συνολικές συμμετοχές θα είναι 86 στους άνδρες και 86 στις γυναίκες.

* Η ιστοσελίδα για το Ολυμπιακό τουρνουά του 2016 http://www.Rio2016.com/table-tennis

* Όλη η λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που προκρίθηκαν:http://bit.ly/1NvhwCS

* Όλη η λίστα με τις προκριθείσες εθνικές ομάδες:http://bit.ly/1TZ5G9b

 

* Οι φωτό του Ζανγκ Τζικέ και της Ναταλία Παρτίκα είναι από το photo gallery της I.T.T.F.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ