Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολυμπιακοί θρύλοι θα δώσουν αγώνα επίδειξης στο Ρίο

Οlympic legendss

Οlympic legendssΗ Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ότι στις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο αγώνας επίδειξης ανάμεσα σε θρύλους των Ολυμπιακών τουρνουά του αθλήματος και τους Βραζιλιάνους εν ενεργεία διεθνείς λίγο καιρό πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης του πλανήτη! Λειτουργώντας σαν κράχτης και σαν προθάλαμος του Ολυμπιακού τουρνουά η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θ’ αποτελέσει το τελευταίο επίσημο ματς της εθνικής ομάδας ανδρών της Βραζιλίας πριν αρχίσει την προσπάθειά της σε οικείο έδαφος για την όσο γίνεται καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας. Από την άλλη πλευρά τεράστια ονόματα της ολυμπιακής ιστορίας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (που ως γνωστόν, άρχισε το όχι μακρινό 1988 στη Σεούλ) θα θυμίσουν την τεράστια αξία τους, θα διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο το eventτου Αυγούστου και θα χαρίσουν σπάνιες στιγμές στο φίλαθλο κοινό μίας χώρας, που δεν διαθέτει μεγάλη δυναμική στο άθλημα. Την ομάδα των θρύλων πρόκειται να συγκροτήσουν ο Κινέζος Γουάνγκ Λιτσίν, ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον και ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ.

Ο Γουάνγκ ήταν 1ος Ολυμπιονίκης στο διπλό ανδρών το 2000 και στο ομαδικό το 2008, πήρε χάλκινο μετάλλιο στους αντίστοιχους αγώνες του απλού το 2004 και το 2008, ενώ αναδείχτηκε 3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό ανδρών.

Ο Πέρσον αγωνίστηκε σε 7 Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε δύο φορές την 4η θέση στο απλό (2000 και 2008). Πανηγύρισε 4 παγκόσμιους τίτλους στο ομαδικό κι έναν στο απλό το 1991, ενώ το 1986 έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, επίσης στο απλό.

Το ρεκόρ με 7 συμμετοχές σε Ολυμπιακά τουρνουά έχει και ο Σέιβ. Δεν έφτασε σε κορυφαία διάκριση, αλλά στην εντυπωσιακή καριέρα του είχε μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1993 και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1994 στο απλό ανδρών.

Ο κορυφαίος των …τριών κορυφαίων, ο Γουάνγκ Λιτσίν, έδειξε ευτυχής για τη συγκυρία, που θα τον φέρει στη διάσημη βραζιλιάνικη πόλη: «Είναι μεγάλη μου τιμή που έλαβα από την I.T.T.F. την πρόσκληση να μετάσχω στην εκδήλωση αυτή. Ελπίζω ότι το συγκεκριμένο event θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν το πινγκ πονγκ και θα προωθήσει τόσο το Ολυμπιακό τουρνουά, όσο και την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος στη Βραζιλία».

Το πολυαναμενόμενο ματς θα διεξαχθεί στην Μποταφόγκο Αρένα στις 10 Ιουλίου, θ’ αρχίσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα. Οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βραζιλία θα μπορούν να το δουν ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αποκλειστικά στο κανάλι YouTubeτης I.T.T.F. (YouTube.com/ITTFChannel)

Το ρεπορτάζ της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρει ακόμα ότι η τριάδα των Olympic Legends «μπορεί να έχει στη συλλογή της ένα φορτηγό μετάλλια, αλλά θα χρειαστεί να δώσει σκληρό αγώνα εναντίον του ισχυρού βραζιλιάνικου συγκροτήματος». Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν επικεφαλής τον 3ο αθλητή στο απλό νέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και σημερινό πρωταθλητή στους Παναμερικανικούς Αγώνες Χούγκο Καλντεράνο. Ο 19χρονος πρωταθλητής θα πλαισιωθεί στον μεγάλο αγώνα από τον Γουστάβο Τσουμπόι δύο φορές νικητής στο Κύπελλο Λατινικής Αμερικής και τον Καζούο Ματσουμότο.

«Αν ο κόσμος δεν έχει ήδη ενθουσιαστεί από την επικείμενη εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε σίγουρα θα νιώσει ενθουσιασμό έπειτα από το θέαμα που θα δει σε αυτόν τον αγώνα», σημείωσε το ρεπορτάζ. Το Ολυμπιακό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου στο RioCentroPavilion 3.

* Καθώς είμαστε σε κλίμα Ολυμπιακών Αγώνων ν’ αναφέρουμε και τους αθλητές, που θα συμπληρώσουν τις τριάδες για το ομαδικό στο Ρίο και θ’ αγωνιστούν μόνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Οι 16 προκριθείσες ομάδες λοιπόν, σε κάθε κατηγορία επέλεξαν τους εξής:

Στους άνδρες:

Σου Σιν (Κίνα), Μπόντε Αμπιοντούν (Νιγηρία), Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία), Κάζουο Ματσουμότο (Βραζιλία),  Γουάνγκ Τίμοθι (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), Χου Χεμίνγκ (Αυστραλία), Μαχάρου Γιοσιμούρα (Ιαπωνία), Χο Κβαν Κιτ (Χονγκ Κονγκ), Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία), Γιου Σε Χιουκ (Κορέα), Τριστάν Φλορέ (Γαλλία), Ματίας Κάρλσον (Σουηδία), Ντανιέλ Χάμπεσον (Αυστρία), Ντανιέλ Γκόρακ (Πολωνία), Τσιανγκ Χουν Σίε (Κινεζική Ταϊπέι), Σάμουελ Γουόκερ (Αγγλία)

Στις γυναίκες:

Γιούσρα Αμπντελραζέκ (Αίγυπτος), Λιου Σιβέν (Κίνα), Σαν Σιαονά (Γερμανία), Μπρούνα Τακαχάσι (Βραζιλία), Ζενγκ Τζιακί (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), Ζανγκ Ζιγιού (Αυστραλία), Μίμα Ίτο (Ιαπωνία), Ζου Γιχάν (Σιγκαπούρη), Τι Γιάνα (Χονγκ Κονγκ), Γιανγκ Χαούν (Κορέα), Χουάνγκ Γι Χούα (Κινεζική Ταϊπέι), Ρι Μι Γκουόνγκ (Βόρεια Κορέα), Μπριτ Έρλαντ (Ολλανδία), Μπερναντέτ Ζοκς (Ρουμανία), Ναταλία Παρτίκα (Πολωνία), Λι Κιανμπίνγκ (Αυστρία)

 

* Στη φωτό η αφίσα που φτιάχτηκε για τον αγώνα επίδειξης στο Ρίο.  

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ