Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρουσία κορυφαίων ομάδων οι αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου το Σαββατοκύριακο

20160221 111356

20160221 111356Με τους ομαδικούς αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου έφτασε στην προτελευταία δράση του το φετινό εσωτερικό καλεντάρι στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και θ’ αναδείξει τους Τοπικούς Κυπελλούχους της σεζόν 2015-2016 σε τρεις περιοχές της χώρας. Ο συγκεκριμένος θεσμός επανεμφανίζεται ύστερα από μία 4ετία ακριβώς και η επαναφορά του αποτέλεσε τον περασμένο Ιούλιο την είδηση στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Για χρόνια το Τοπικό Κύπελλο είχε και τη μορφή προκριματικών για το Κύπελλο Ελλάδας. Όταν η ομοσπονδία σταμάτησε για οικονομικούς λόγους τη δεύτερη σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση πραγματοποίησε μεμονωμένα αγώνες Κυπέλλου σε τοπικό επίπεδο και η τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012. Πέρσι ξανάβαλε στο πρόγραμμά της το συγκεκριμένο event θέλοντας να δώσει ένα ακόμα κίνητρο για τίτλο στα σωματεία, αλλά και την ευκαιρία για περισσότερη αγωνιστική δράση σε αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων ηλικιακών κατηγοριών. Οι δηλώσεις συμμετοχής δείχνουν ότι ο στόχος επιτυγχάνεται. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι αγώνες θα γίνουν κανονικά και στις τρεις πόλεις, μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις λαμβάνουν μέρος και οι πιο μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Το πιο ουσιαστικό για τους φιλάθλους είναι ότι στο Κύπελλο Αττικής των ανδρών δίνουν το «παρών» και «μονομαχούν» για τον τίτλο ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., o δευτεραθλητής Α.Σ. Πέρα και ο 3ος της Α1 Α.Ο. Ταταύλα. Οι Πειραιώτες δεν έχουν φέρει τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, αλλά βέβαια παραμένουν πολύ ισχυροί. Στο Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ανδρών θα είναι απούσα η Φιλία Ορεστιάδας, που πήρε φέτος την 4η θέση στην Α1, πάντως θ’ αγωνιστούν, μεταξύ άλλων ο Α.Ο. Νέμεσις, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Αίας Ευόσμου. Στην Πελοπόννησο θα παίξουν οι Φοίνικες Πάτρας, που ανέβηκαν στην Α2 ανδρών, η Ε.Α. Βόχας, που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία και ο Ίφιτος Πατρών, που μετείχε την περασμένη σεζόν στην Α1.

Στις γυναίκες είναι αρνητικό, που θα λείψουν ο πρωταθλητής της Α1 Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός, αλλά θα κρατήσουν σε καλό σημείο το ενδιαφέρον ομάδες όπως ο Α.Σ. Πέρα, ο Άρης 2006, τα Ταταύλα και η Αθηνά Μαγκουφάνας. Στη Θεσσαλονίκη τα δύο πρώτα φαβορί είναι η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, σταθερή δύναμη στην Α1 και οι Σάρισες Φλώρινας, που κυριάρχησαν με ευκολία φέτος στην Α2. Στην Πάτρα «κατεβαίνουν» οι Φοίνικες Πάτρας, που αγωνίζονται στη 2η εθνική κατηγορία.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα εφαρμοστεί το νοκ άουτ σύστημα. Οι αγώνες της Αττικής διεξάγονται στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πρόκειται να πάρουν μέρος 22 ομάδες ανδρών (σε ταμπλό των «32») και 10 γυναικών (ταμπλό των «16»).

Στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. θ’ αγωνιστούν 19 ομάδες στους άνδρες (ταμπλό των «32») και 5 στις γυναίκες. Στο Κουκούλι της Πάτρας και τους αγώνες της Δυτικής Ελλάδας τέλος, οι συμμετοχές είναι 8 στους άνδρες και 3 στις γυναίκες. Το Τοπικό Κύπελλο είναι η τελευταία επίσημη αθλητική εκδήλωση πριν από τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων ομαδικού και ατομικού, που θα κλείσουν τη σεζόν στην Πάτρα το τριήμερο 18 με 20 Ιουνίου.

 

* Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Γιάννη Βλοτινού (Ταταύλα) με τον Γιάννη Σγουρόπουλο (Ολυμπιακός) στο πρωτάθλημα της Α1 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ