Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημείωσαν απόλυτη επιτυχία το συνέδριο και το σεμινάριο προπονητών στην Πιερία

Pieria Seminario_Wilen_2

Pieria Seminario_Wilen_2Απόλυτα ουσιαστική και χρήσιμη αποδείχτηκε για τους προπονητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης η διπλή δραστηριότητα του Sinedrio omilitis_me_StathiΣαββατοκύριακου στην Πιερία. Το 2ο συνέδριο προπονητών Βόρειας Ελλάδας, αλλά και το σεμινάριο για τα κριτήρια επιλογής ξύλων ρακέτας και λάστιχων, που οργανώθηκαν στο ξενοδοχείο Δίον Παλλάς στην Ακτή Γρίτσα Πιερίας, είχαν σημαντική ανταπόκριση κι έφεραν πολύ καλό αποτέλεσμα. Πρώτον υπήρξε εποικοδομητική η νέα συνάντηση προπονητών ώστε να συζητηθούν κοινοί προβληματισμοί και προτάσεις για το σήμερα και το αύριο του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Δεύτερον οι ίδιοι προπονητές, όπως και συνάδελφοί τους από άλλα μέρη της χώρας, είχαν την ευκαιρία να γίνουν δέκτες σε πολύ χρήσιμες πληροφορίες, που έδωσε ο εισηγητής του σεμιναρίου Γιόνας Βίλεν (product manager της STIGA, χορηγού εταιρείας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) πάνω σε πολύ βασικό θέμα, ειδικά για τα πρώτα στάδια εξέλιξης των αθλητών. Στο συνέδριο πήραν μέρος 25 προπονητές και στο σεμινάριο 45.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο κλιμάκιο επιλέκτων Βόρειας Ελλάδας Θανάσης Στάθης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη διεξαγωγή των συνεδρίων, έδωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις δύο εκδηλώσεις. Το συνέδριο διοργάνωσε το κλιμάκιο σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή B. Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είχε θέμα «το χθες, το σήμερα και το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β. Ελλάδα» και ήταν το 2ο συνεχόμενο, μετά το περσινό στην Καβάλα. Οι συμμετοχές προέρχονταν από τις πόλεις Γιάννενα, Βέροια, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Ορεστιάδα, Κοζάνη, Βόλο και Ξάνθη. Οι σύνεδροι ήταν 29 συνολικά, καθώς πήραν μέρος επίσης ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος και φυσικά ο Θανάσης Στάθης.

Sinedrio StavrouΤο συνέδριο είχε θέμα «το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος στη Β. Ελλάδα» και παρουσίασε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, που οι εργασίες του έληξαν δύο ώρες αργότερα από την προγραμματισμένη λήξη! Η θεματολογία καλύφθηκε σε δύο συνεδρίες το Σάββατο 17.00-21.00 η πρώτη με αντικείμενα «το παρελθόν και το παρόν» και την Κυριακή 10.00-15.00 η δεύτερη με κουβέντα για «το μέλλον του αθλήματος στην Β. Ελλάδα».

Οι σύνεδροι μετά την αναδρομή στο παρελθόν, τοποθετήθηκαν αναλύοντας από την σκοπιά τους τη σημερινή πραγματικότητα, που αφορά στη δουλειά τους και τα χαρακτηριστικά του αθλήματος στη Β. Ελλάδα, καταλήγοντας στις προοπτικές, τους στόχους και τις προτάσεις για το μέλλον. Χαρακτηριστικά σημεία, στις πολλές απόψεις που κατατέθηκαν, ήταν η αναγνώριση της αξίας των ανοικτών πρωταθλημάτων για όλους εντός και εκτός της περιφέρειας, η επιστροφή των διαιτητών στους αγώνες, οι τρεις σπουδαίες διοργανώσεις τελικών φάσεων στην περιφέρεια (στην Κοζάνη έγινε ο τελικός των ανοικτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, στη Φλώρινα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και στην Πάτρα διεξάγεται προσεχώς το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων) και η δημιουργία κατηγοριών στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Β. Ελλάδας (από Β ‘ Εθνική έως Γ’ τοπική κατηγορία). Το τελευταίο αντικείμενο εξάλλου, είχε συζητηθεί διεξοδικά στο 1ο συνέδριο πέρσι στην Καβάλα.

Στον επίλογο ο Μανώλης Κολυμπάδης σημείωσε ότι ο θεσμός του συνεδρίου των προπονητών μόνο καλά θα έχει να προσφέρει και ότι, όπως και το 2015, τα όσα διατυπώνονται στη συνάντηση αποτελούν για τη διοίκηση κινητήριο στοιχείο προβληματισμού και σκέψης με προσανατολισμό για νέες ιδέες ή βελτίωση αυτών που υπάρχουν.

Ο Παναγιώτης Τζόβολος διαβεβαίωσε ότι η Τ.Ε. είναι πάντα ανοικτή σε προτάσεις που βελτιώνουν το άθλημα και εκδηλώσεις όπως το συνέδριο συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ο Χρήστος Τριγωνάς ευχαρίστησε τους συνέδρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμμετοχή. Πρόσθεσε δε, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η αναγνώριση της δουλειάς των προπονητών ολόκληρο το χρόνο και η αναγνώριση αυτή εξαργυρώνεται στο ελάχιστο με τη διοργάνωση του συνεδρίου ώστε οι προπονητές να βρουν μια μικρή ευκαιρία να επικοινωνήσουν εκτός γυμναστηρίων και τραπεζιών.

Semina Wilen_1Στο πρώτο κομμάτι των εκδηλώσεων, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, έγινε το σεμινάριο προπονητών για «τα κριτήρια επιλογής ξύλων ρακέτας και λάστιχων ρακετών για αθλητές όλων των επιπέδων και κατηγοριών ανάλογα με την τεχνική τους κατάρτιση, τη σωματοδομή και τις προσωπικές ιδιαιτερότητες». Το σεμινάριο ήταν το πρώτο από τα τρία, που έχει προκηρύξει για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η ομοσπονδία, προκάλεσε δικαιολογημένα ζωηρό ενδιαφέρον και είχε ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι μέσα στις 45 συμμετοχές ήταν και άτομα από την Αθήνα, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.  

Οι ενότητες που αναλύθηκαν από τον Σουηδό εισηγητή Γιόνας Βίλεν (με μεταφράστρια την υπάλληλο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση Μαρία Μιτακίδου) ήταν:

– Πώς να επιλέξετε ξύλο

– Γιατί να επιλέξετε αυτό το ξύλο

– Ποιος είναι ο κατάλληλος να επιλέξει το ξύλο σας

– Πότε να αλλάζετε ένα ξύλο

– Πώς να συνδυάζετε ξύλο με λάστιχα

– Τι λάστιχα να χρησιμοποιείτε

Οι προπονητές είχαν τη θαυμάσια ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σ’ έναν ειδικό και να πάρουν πολλές πληροφορίες για τα υλικά της ρακέτας σε ό,τι αφορά τις συνθήκες και τον τρόπο παραγωγής τους, τα χαρακτηριστικά και τις κατηγορίες που διακρίνονται, την ευθύνη της επιλογής των υλικών που είναι έργο αποκλειστικά και μόνο των προπονητών, όπως και τα κριτήρια επιλογής υλικών. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν μύθους και παρεξηγήσεις, που δημιουργούνται γύρω από το αντικείμενο.

Στο τέλος του σεμιναρίου ο product manager της STIGA προσέφερε ως δώρο υλικά της σουηδικής εταιρείας σε όλους τους παρευρισκόμενους και δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για τη συμμετοχή και ειδικά τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που εκπροσωπήθηκε κι εδώ από τους Μανώλη Κολυμπάδη, Χρήστο Τριγωνά και Παναγιώτη Τζόβολο. Κλείνοντας την εκδήλωση του σεμιναρίου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στη χορηγική συμφωνία, που υπεγράφη με την εταιρία STIGA και την θετικότατη ανταπόκριση του Βίλεν στην πρόσκληση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να επισκεφθεί την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει το ωφελιμότατο, όπως αποδείχθηκε, σεμινάριο.

 

* Φωτό 1: Αναμνηστική φωτό όλων των προπονητών, που μετείχαν στο σεμινάριο, με τον Σουηδό εισηγητή Γιόνας Βίλεν

* Φωτό 2: Ομιλία του προπονητή Κώστα Παπαδημητρίου στο συνέδριο με τον οργανωτή Θανάση Στάθη να διακρίνεται στο βάθος

* Φωτό 3: Στιγμιότυπο από την ομιλία του προπονητή Γιάννη Σταύρου

* Φωτό 4: Ο Γιόνας Βίλεν κατά την παράδοση μαθήματος έχοντας δίπλα του τη Μαρία Μιτακίδου σε ρόλο μεταφράστριας  

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ