Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα σετ η γαλλική Ποντουάζ

Pontoise Celebr

Pontoise CelebrΑπίστευτη Ποντουάζ έκανε την ανατροπή στον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016! Η γαλλική ομάδα νίκησε απόψε την Έσλοβ με 3-1, ισοφάρισε το σκορ της ήττας στη Σουηδία κι επιπλέον κατάφερε να υπερισχύσει στα σετ! Μετά τον πρώτο τελικό ήταν στο 5-9, στο Ποντουάζ επικράτησε με 10-5 κι έτσι μ’ ένα σετ παραπάνω (15-14 στο σύνολο) κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της! Η πρώτη ήταν το 2014, όταν πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της ρωσικής Όρενμπουργκ ξανά στα σετ, με νίκη 3-1 εντός και ήττα 3-1 εκτός! Το γαλλικό κλαμπ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα στη χώρα της. Το ίδιο έκανε για 6η διαδοχική χρονιά και η Έσλοβ στη Σουηδία, όμως σήμερα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για πρωτοφανή διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το τρόπαιο, που κατέκτησε πέρσι στη δεύτερη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, το E.T.T.U. Cup.

Με τη συμπαράσταση εκατοντάδων φίλων της η Ποντουάζ, πρώην ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη, τα έπαιζε όλα για όλα για να γυρίσει την κατάσταση. Ο προπονητής Κρίστιαν Άνταμ παρέταξε τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, τον Γάλλο Τριστάν Φλορέ και τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον και σε σχέση με το πρώτο ματς άφησε στον πάγκο τον Κινέζο Βανγκ Τζιαν Τζουν. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έπρεπε κυρίως να βρει λύσεις απέναντι στον Σου Χούι, τον κορυφαίο παίκτη της Έσλοβ, που στον πρώτο τελικό είχε σημειώσει δύο νίκες χάνοντας μόλις ένα σετ και το κατάφερε με ιδανικό τρόπο. Ο Φρέιτας και ο Φλορέ είχαν ηττηθεί στη Σκανδιναβία από τον Κινέζο παίζοντας στις θέσεις 1 και 2 της ομάδας αντίστοιχα και σήμερα που τοποθετήθηκαν ανάποδα τού πήραν τη ρεβάνς! Ο 21χρονος Φλορέ ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς άνοιξε κι έκλεισε το σκορ με καταπληκτική εμφάνιση. Στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι ο Φρέιτας έσωσε σετ μπολ στο 7-10 του 2ου και στο 9-10 του 4ου σετ με τον Σου Χούι για να επικρατήσει τελικά με τη βοήθεια της τύχης (άπιαστο «σόρι») στην παράταση του 4ου σετ.

Pontoise paiktesΗ Έσλοβ κινδύνευσε να χάσει με 3-0, αλλά στο τρίτο ματς και τη σουηδική «μονομαχία» των αριστερόχειρων Κρίστιαν Κάρλσον (απών στον πρώτο τελικό) και Ρόμπερτ Σβένσον, ο δεύτερος πήρε τη νίκη με 3-1 και ξανάβαλε γερά την Έσλοβ στη διεκδίκηση του τροπαίου. Η εξέλιξη αυτή εκτόξευσε το ενδιαφέρον και όλα κρίθηκαν στον επόμενο αγώνα όπου αναμετρήθηκαν ο Φλορέ και ο Σου. Ο Γάλλος πήρε με ανατροπή στο 2ο σετ στην παράταση και με εξαιρετική ψυχολογία έφτασε στο καθοριστικό 3-1 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.     

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ποντουάζ-Έσλοβ 3-1:

Τριστάν Φλορέ-Ματίας Έβερσiο 3-0 (11-8, 11-9, 11-7)

Μάρκος Φρέιτας-Σου Χούι 3-1 (6-11, 13-11, 11-8, 15-13)

Κρίστιαν Κάρλσον-Ρόμπερτ Σβένσον 1-3 (11-4, 5-11, 7-11, 9-11)

Φλορέ-Σου Χούι 3-1 (11-6, 13-11, 6-11, 11-7)

Η είσοδος στον τελικό πάντως, ήταν βήμα παραπάνω για την Έσλοβ μετά την περσινή ευρωπαϊκή πορεία και συνιστά μεγάλη επιτυχία αν σκεφτεί κάποιος ότι άρχισε ως νούμερο 14 των seeding του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτή επίσης, ήταν η 4η φετινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο συλλόγων. Είχαν κοντραριστεί και στο γκρουπ και είχαν από μία νίκη ως φιλοξενούμενοι. Ανάμεσα στους θεατές του τελικού ήταν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος Ρόναλντ Κράμερ.

ΣΤΑ ΣΕΤ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ E.T.T.U. CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σήμερα έγινε στην Προύσα της Τουρκίας και ο δεύτερος τελικός στο E.T.T.U. Cupγυναικών, τον οποίο μάλιστα είχαν την ξεχωριστή χαρά και τιμή να διευθύνουν οι διεθνείς διαιτήτριες από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου και Τίνα Κρόττα. Αντίπαλοι η τοπική Μπούρσα Μπουγιουκσεχίρ και η γαλλική Λιλ Μετροπόλ. Ο τελικός ήταν συναρπαστικός, πήγε στα πέντε επί μέρους ματς, όπως και ο πρώτος και στο τέλος κρίθηκε και αυτό το τρόπαιο στο σύνολο των σετ! Η Λιλ Μετροπόλ επικράτησε 3-2, σκορ με το οποίο είχε χάσει στην έδρα της. Ήταν καλύτερη και στα σετ όμως και στέφθηκε πρωταθλήτρια με 18-16 υπέρ της στο σύνολο των δύο αγώνων. Στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι η Ρουμάνα Μπερναντέτ Ζοκς νίκησε με 3-0 σετ τη Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα. Πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού παίρνει την πρωτιά γαλλικό σωματείο. Στη σύνθεση της Λιλ επίσης, η Κινέζα Γιανγκ Σιαοσίν και η Γαλλίδα Ανιέ Λε Λανίκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών τέλος, κατέκτησε προχτές τον τίτλο η TTC Eastside του Βερολίνου. Στον διπλό τελικό με τη Ζάμεκ Τάρνομπρζεγκ από την Πολωνία νίκησε 3-2 εκτός έδρας και 3-0 εντός. Βασίστηκε στις Γερμανίδες Σαν Σιαονά, Πετρίσα Σόγια και την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα.

 

* Δύο πανηγυρικές φωτό της Ποντουάζ μετα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον λογαριασμό του σωματείου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ