Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κράτησε τα σκήπτρα στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια του Γκιώνη!

Gio me_tropaio_Champions

Gio me_tropaio_ChampionsΤο πρωτάθλημα Γερμανίας πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά με την Μπορούσια ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στον τελικό των πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα, Borussia Trophyπου ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην ουδέτερο Fraport Arena της Φρανκφούρτης, η ομάδα του Ντίσελντορφ κατέβαλλε τη Σααρμπρίκεν με 3-1, κράτησε τα σκήπτρα και κατέκτησε ένα ακόμα νταμπλ. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς με τη φανέλα της Μπορούσια για τον Έλληνα πρωταθλητή, που τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται στην πολωνική Μπογκόρια. Τελείωσε ιδανικά τη δίχρονη παρουσία του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας. Σήμερα έδωσε ένα ματς και ηττήθηκε (πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το) 3-0 σετ από τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια. Γενικά πανηγύρισε τέσσερις τίτλους στη Γερμανία, ενώ τη σεζόν 2014-2015 μετείχε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί του η Μπορούσια πήρε το νταμπλ πέρσι και φέτος και έφτασε τα 28 πρωταθλήματα και τα 24 Κύπελλα Γερμανίας. 

Borussia apoditiriaΣτο γυμναστήριο βρέθηκαν 2.800 θεατές και απόλαυσαν γι’ άλλη μια φορά έναν τελικό με σασπένς και πινγκ πονγκ κορυφαίου επιπέδου. Ανάμεσά τους οι γονείς του Γκιώνη, η αδερφή του, ο γαμπρός του και το κοριτσάκι τους, που στήριξαν ψυχολογικά τον πρωταθλητή σε αυτό το ιδιαίτερο ματς και στο τέλος έζησαν μαζί του ξεχωριστές συγκινήσεις. Το τελετουργικό στον αγώνα-γιορτή για τους Γερμανούς ήταν εντυπωσιακό και ο τελικός μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο, ενώ είχε κάλυψη και από την τηλεόραση. Η Μπορούσια είχε προβάδισμα στα προγνωστικά όχι γιατί ήταν κάτοχος του τίτλου, αλλά γιατί με πλήρη σύνθεση έδειξε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καλύτερη ομάδα.

Αυτό φάνηκε και σήμερα. Ο Μπολ επιβεβαίωσε ότι έχει ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και από τη θέση 1 της Μπορούσια πέτυχε δύο νίκες στα τέσσερα σετ. Έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με το σκορ στο 1-1 υπήρξε πολύ σημαντική η νίκη του Ινδού Καμάλ Ασάντα επί του Γάλλου Αντριέν Ματενέ με 3-1 (στον πάγκο έμεινε ο Πάτρικ Φρανζίσκα, ο οποίος θα παίζει την επόμενη χρονιά στη Σααρμπρίκεν). Ο νέος τίτλος αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Ντίσελντορφ με βάση το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της σεζόν και λίγο έλειψε να μείνει έξω από τα πλέι οφ.

Gio me_ApolloniaΟ Γκιώνης (νούμερο 31 στην παγκόσμια κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του και, όπως περίμενε, αντίπαλός του ήταν ο Τιάγκο Απολόνια (Νο 20). Αυτόν, που (μεταξύ άλλων αναμετρήσεων) είχε νικήσει το 2013 στην πορεία του μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ. Πολύ δυνατή αναμέτρηση έγινε και σήμερα (φωτό 4). Ο Έλληνας πρωταθλητής κάμφθηκε με 3-0 σετ, αλλά το σκορ δεν λέει …αλήθεια για την εικόνα του ματς. Καθοριστικά αποδείχτηκαν τα δύο πρώτα σετ διότι ο Γκιώνης προηγήθηκε ισάριθμες φορές με 10-8 στα δέχτηκε τέσσερις πόντους στη σειρά!!! Ο Πορτογάλος, που παίζει καλά απέναντι στην άμυνα εκμεταλλεύτηκε και ψυχολογικά αυτές τις ανατροπές και τελικά με νίκη στα τρία σετ ισοφάρισε το σκορ των δύο ομάδων.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Μπορούσια-Σααρμπρίκεν 3-1:

Τίμο Μπολ-Μπόγιαν Τόκιτς 3–1 (11-3,11-6, 12-14, 12-10)

Παναγιώτης Γκιώνης-Τιάγκο Απολόνια 0-3 (10-12, 10-12, 7-11)

Καμάλ Ασάντα-Αντριέν Ματενέ 3-1 (11-8, 8-11, 11-7, 16-14)

Μπολ-Απολόνια 3-1 (6-11, 11-8, 11-2, 11-8)

«Μας έπληξε η ατυχία αυτή τη σεζόν. Είχαμε τραυματισμούς, ασθένειες και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μπήκαμε στην πρώτη 4άδα. Ευτυχώς στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι ήμασταν αυτοί που έπρεπε, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι που μετράει», τόνισε ο Μπολ στα γερμανικά Μ.Μ.Ε. και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος και γιατί τελειώνουν τη σεζόν με αυτόν τον τίτλο ο Παναγιώτης και ο Πάτρικ, οι οποίοι έκαναν σήμερα την τελευταία τους εμφάνιση με την Μπορούσια». Η Σααρμπρίκεν είχε θετική πορεία και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με το κεφάλι ψηλά. Ο Σέρβος προπονητής της Σλόμπονταν Γκρούιτς ήταν ικανοποιημένος και δήλωσε: «Παίξαμε πολύ καλά και παρουσιάσαμε μεγάλο ομαδικό πνεύμα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους αθλητές και τα υπόλοιπα στελέχη του κλαμπ να χορεύουν και να κάνουν το κλασικό «όλε, όλε» προς την εξέδρα, όπου ανέμιζε και μεγάλη ελληνική σημαία. Η απονομή του επάθλου έγινε με κάθε επισημότητα. Υπήρχε η κατάλληλη μουσική ένδυση, καπνοί και χαρτάκια έβγαιναν προς την οροφή του γυμναστηρίου και φυσικά η σαμπάνια έτρεξε άφθονη για τους πρωταθλητές, τόσο στο βάθρο όσο και στα αποδυτήρια (φωτό 2 και 3).

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ»

Gio me_Franziska_finaleΟι στιγμές ήταν ξεχωριστές για τον Γκιώνη, αφού πανηγύρισε διάκριση σε ξένο έδαφος μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, μάλιστα είχε για πολλή ώρα στην αγκαλιά την αγαπημένη του ανιψιά (φωτό 1). Τα στελέχη και οι φίλοι της Μπορούσια δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ούτε σε αυτή την περίσταση ότι ο 36χρονος πρωταθλητής μας και ο Φρανζίσκα ολοκλήρωναν σήμερα την παρουσία τους στην ομάδα. Οι άνθρωποι της διοίκησης πήγαν στο φινάλε τους δύο αθλητές μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό (φωτό 5) και είπαν λίγα ζεστά λόγια για τον χαρακτήρα και την προσφορά τους (σ.σ. δύο χρόνια ήταν και ο Γερμανός στον σύλλογο). Με κάποια συμβολική κίνηση θα τους αποχαιρετούσαν θερμά και το βράδυ στο δείπνο όλης της ομάδας για τον εορτασμό του πρωταθλήματος. «Είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα γιατί ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τη φανέλα της Μπορούσια. Ήθελα οπωσδήποτε ν’ αποχαιρετήσω με τίτλο γι’ αυτό ίσως είχα και λίγο άγχος παραπάνω. Ήταν επίσης πολύ ευχάριστο γιατί είχα κοντά και τους δικούς μου. Ήθελα κιόλας να δουν πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό, να ζήσουν την ατμόσφαιρα και πράγματι ήταν κάτι ιδιαίτερο και γι’ αυτούς», δήλωσε λίγες ώρες μετά τον τελικό ο Γκιώνης και συνέχισε: «Στον αγώνα μου δεν κατάφερα να κερδίσω, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν και πολύ καλός ο Απολόνια σήμερα, πάντως αν είχα πάρει το 1ο σετ θεωρώ ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη.  Έκανα ένα λάθος πιστεύω, ήμουν και λίγο άτυχος, τέλος πάντων σημασία έχει ότι πήραμε το τρόπαιο».

* Στο Ζάγκρεμπ μεταβαίνει αύριο η ελληνική αποστολή για να πάρει μέρος στο World Tour της Κροατίας, που θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 28 Μαΐου. Με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή αναχωρούν από την Αθήνα ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Γεωργία Ζαβιτσάνου, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μεταβαίνει στην κροατική πρωτεύουσα από τη Γαλλία, όπου βρέθηκε για να δοκιμαστεί στη Ρομάν, ομάδα του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Ο Γκιώνης, που θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού, θα πάει στο Ζάγκρεμπ την Τρίτη κι αφού περάσει αρκετές ώρες με τους δικούς του στη Φρανκφούρτη και γυρίσει στην Αθήνα αύριο το απόγευμα. Το όπεν είναι της σειράς Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και θα συγκεντρώσει κοντά στους 300 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες όλου του κόσμου. Ο Σγουρόπουλος και ο Αγγελάκης θα πάρουν μέρος και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. 

* Αύριο αρχίζει στο Αλικάντε της Ισπανίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων, που θα έχει και μεγάλη ελληνική συμμετοχή. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι αθλητές: Κώστας Νικόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Γιάννης Συμεωνίδης (ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών), Κώστας Δημητρακόπουλος, Νίκος Δούης, Πέτρος Αποστόλου, Άρτεμης Πεχλιβανίδης (50-59 ετών),  Γιάννης Μάνδηλας (65-69), Σταύρος Πλακαντωνάκης (75-79) και οι αθλήτριες Ελισάβετ Κούκα (40-49 ετών) και Ειρήνη Φυλακούρη (50-59). Θα γίνουν επίσης, οι ηλικιακές κατηγορίες 60-64 ετών, 70-74, 80-84, 85-89 και 90+ ετών και τα αγωνίσματα είναι απλό και διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Η κορυφαία διοργάνωση των βετεράνων θα ολοκληρωθεί στις 29 του μήνα.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ