Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανακοινώθηκαν οι συνθέσεις των εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Ladaki kovei

Ladaki koveiΤους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα συγκροτήσουν τις τέσσερις εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Stamou Konstaνέων, ανακοίνωσε η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην τελευταία της συνεδρίαση η διοίκηση επικύρωσε τα αποτελέσματα της ειδικής βαθμολογίας, σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 6 του κανονισμού διεξαγωγής αυτοχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (άρθρο 3 § 7 του κανονισμού εθνικών προ-εθνικών ομάδων) και από τη βαθμολογία αυτή προέκυψε η συγκρότηση των εθνικών ομάδων νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Να σημειωθεί ότι για συγκεκριμένους λόγους μένουν εκτός τρία κορίτσια, που με βάση την πολύ υψηλή θέση τους στον πίνακα συμπεριλαμβάνονταν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Στην ετήσια διοργάνωση, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα 4 νέοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες. Μαζί τους θα είναι ένας ομοσπονδιακός και τρεις σωματειακοί προπονητές, τα ονόματα των οποίων επίσης έγιναν γνωστά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις ειδικές βαθμολογίες και ολόκληρη την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και την ενότητα των ανακοινώσεων.

Μετά τα ranking η εγκύκλιος της ομοσπονδίας αναφέρει τις συνθέσεις για την κροατική πρωτεύουσα. Την εθνική ομάδα των νέων θ’ αποτελέσουν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος (αμφότεροι του Ολυμπιακού), Νίκος Αντωνιάδης (Πρόοδος Ραφήνας) και Στράτος Δαμιανής (Άρης Βούλας), που κατέχουν τις αντίστοιχες πρώτες θέσεις της ειδικής βαθμολογίας. Αναπληρωματικοί είναι οι Δημήτρης Κορδούτης (Πρόοδος), Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού), Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς) και Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου), που κατέλαβαν τις θέσεις από την 5η έως την 8η. Την τεχνική καθοδήγηση αναλαμβάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Την εθνική νεανίδων στελεχώνουν οι αθλήτριες Ελισάβετ Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου (αθλήτριες της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας), Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμών Σαλαμίνας), Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου) και η προπονήτρια του Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας Λάουρα Νικουλάε. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι βρίσκονται εκτός ομάδας τρεις αθλήτριες, που είναι στην κορυφαία 4άδα της ειδικής κατάταξης! Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και κυρίαρχη της κατηγορίας στα αναπτυξιακά Ελένη Σοφρά (Νο 1), η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Νο 3) και η Αλεξάνδρα Τουντακόβα (Νο 4). Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξηγεί ότι η Σοφρά και η Ισαμπάλογλου κωλύονται λόγω μαθητικών υποχρεώσεων, ενώ για την Τουντακόβα επισημαίνει ότι «έχει δικαίωμα να λάβει μέρος και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα εφόσον καταθέσει στη γραμματεία της ομοσπονδίας, το αργότερο έως τις 3/7/2016, τα απαραίτητα έγγραφα δικαιώματος συμμετοχής». Η αθλήτρια του Π.Κ.Δ. Ταύρου κατάγεται από τη Ρωσία, έχει καταθέσει τα χαρτιά της για την ελληνική υπηκοότητα στο υπουργείο και περιμένει. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είναι 4 (συνεπώς θα βγει μία εάν τακτοποιήσει την εκκρεμότητα η Τουντακόβα και μπορέσει ν’ αγωνιστεί με την εθνική ομάδα). Αναπληρωματικές είναι οι Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου), Κριστίν Σενταγιάν (Α.Ο. Καρέα), Κυριακή Κουλιούρη (Τελαμών Σαλαμίνας) και Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου (Σάρισες Φλώρινας)

Την εθνική παίδων συγκροτούν οι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής (και οι δύο του Α.Κ. Ζωγράφου) και Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς). Αναπληρωματικοί είναι οι Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Αλκιβιάδης Σταματούρος (Φοίνικας Πειραιά) και Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (επίσης Φοίνικα Πειραιά). Με τη σειρά που αναφέρθηκαν τα έξι παιδιά είχαν τις αντίστοιχες θέσεις στο ειδικό ranking. Στους παίδες θα είναι υπεύθυνος προπονητής ο ομοσπονδιακός στο κλιμάκιο της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος.

Η εθνική ομάδα των κορασίδων θα έχει στη σύνθεσή της για το Ζάγκρεμπ την Έλλη Φίσερ, την Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006 και οι δύο) και τη Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων). Αυτές οι αθλήτριες πήραν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Και αυτή τη χρονιά θα καθοδηγήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τις κορασίδες ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Στις αμέσως επόμενες θέσεις βρέθηκαν και θα είναι αναπληρωματικές οι Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας), η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού) και η Φοίβη Πεχλιβανίδη (Α.Ο. Άρης 2006)

Οι αθλήτριες και οι αθλητές, που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, καλούνται να παρουσιαστούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 17:00. Όποιο σωματείο έχει αθλήτρια ή αθλητή, που κωλύεται, για οποιοδήποτε λόγο, να ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οφείλει να το γνωστοποιήσει άμεσα στην ομοσπονδία. Η τελευταία θα δώσει οδηγίες σχετικά με την οργάνωση της αποστολής με νεότερη ανακοίνωσή της.

 

* Στις φωτό του Βασίλη Καραουλάνη είναι αριστερά η Λαδάκη και δεξιά ο Στάμου, δύο παιδιά, που έχουν την ευκαιρια να κάνουν το ντεμπούτο τους σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ