Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπαράζ για τρεις ομάδες Ελλήνων αθλητών στη Γαλλία

Rinio-Konstantino Agen

Rinio-Konstantino AgenΜε αγώνες μπαράζ στις National κατηγορίες θα κλείσει η σεζόν για Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αγωνίστηκαν φέτος στη Γαλλία. Στις κατηγορίες από την 3η έως την 5η θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο έξτρα ματς, τα οποία αφορούν συνολικά τρεις ομάδες διεθνών αθλητών μας. Σε άλλες περιπτώσεις θα κρίνουν ανόδους αυτά τα παιχνίδια και σε άλλες θα βγάλουν τελική διαβάθμιση, συνεπώς δεν έχουν την ίδια βαρύτητα για όλα τα σωματεία. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου (φωτό), που κυνηγά την προαγωγή από τη National 1 στην Pro B, δηλαδή τη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Μπαράζ επίσης, δίνουν η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου στη National 2 των ανδρών (4η κατηγορία) και η Πασαζουά της Αγγελίνας Παπαδάκη στη National 2 των γυναικών, αμφότερες όμως έχουν ήδη εξασφαλισμένη την άνοδο στην 3η κατηγορία (National 1). Να σημειωθεί εξάλλου, ότι το μεσημέρι της Κυριακής (14:00 Ελλάδας), στη Φρανκφούρτη, παίζει για τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη αντιμετωπίζοντας στον τελικό των πλέι οφ τη Σααρμπρίκεν, αλλά περισσότερες πληροφορίες θα δώσουμε αύριο.  

Στη Γαλλία λοιπόν, η Αζέν έφερε τα θετικά αποτελέσματα στις καθοριστικές τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γκρουπ της 3ης κατηγορίας και τώρα κυνηγά το μεγάλο βήμα, έχοντας πάντα ως βασικούς πρωταγωνιστές τον Ρηνιώτη και τον Κωνσταντινόπουλο. Η ομάδα στηρίζει πολλά και στα μπαράζ στον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών και τον κάτοχο του πανελληνίου τίτλου στο διπλό ανδρών αντίστοιχα και θεωρητικά έχει αυξημένες ελπίδες για την άνοδο  (Pro B). Σε «πουλ» των τεσσάρων ομάδων, που πρώτευσαν στα ισάριθμα γκρουπ, κατακτούν το πολυπόθητο εισιτήριο οι δύο πρώτες. Θα γίνει μία αγωνιστική το Σάββατο και δύο την Κυριακή.

Στην 4η κατηγορία η Ρομάν είχε κατακτήσει αήττητη την πρωτιά στο 2ο γκρουπ με τον Γ. Κωνσταντινόπουλο, επίσης σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του διπλού ανδρών, να είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Θ’ αγωνιστεί κι αυτός στη Γαλλία αύριο και μεθαύριο, αλλά χωρίς άγχος, αφού η ομάδα του δεν χάνει την άνοδο στην 3η κατηγορία. Απλά για να επικυρωθεί αυτή πρέπει η Ρομάν να πάρει μέρος και στα μπαράζ. Θα μετάσχουν συνολικά 8 ομάδες, το σύστημα διεξαγωγής εδώ είναι νοκ άουτ και θα προκύψει η τελική κατάταξη στην κατηγορία.

Ανάλογη διαδικασία θα έχει και η Πασαζουά της Παπαδάκη στη National 2, που επίσης τερμάτισε χωρίς ήττα στην κορυφή του 2ου γκρουπ. Εξασφάλισε αυτομάτως την άνοδο στην 3η κατηγορία, αλλά τυπικά είναι υποχρεωμένη να περάσει κι αυτή αύριο και μεθαύριο από την έξτρα διαδικασία για την τελική κατάταξη της κατηγορίας. Από τη στιγμή που έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα δεν χρειάζεται να παραταχθεί πλήρης κι έτσι η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια δεν ταξίδεψε για τη Γαλλία. Στα μπαράζ μετέχουν οι 4 νικήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της 4ης κατηγορίας και δίνουν νοκ αόυτ ματς. Ένας αγώνας γίνεται το Σάββατο κι ένας την Κυριακή. Στη National 1 όμως, ανεβαίνουν και οι 4 ομάδες, διαφέρει δηλαδή από τα αντίστοιχα ματς για την άνοδο στην Ρro Β, οπότε η Πασαζουά απλά θα διεκδικήσει την υψηλότερη δυνατή θέση στην κατηγορία. Επί τη ευκαιρία να θυμίσουμε ότι άνοδο στη Γαλλία κατέκτησε και η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη από την 6η κατηγορία (Prenational) στη National 3.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ