Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακυρώθηκε το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

20160319 140627

20160319 140627Στην απόφαση ν’ ακυρώσει το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών οδηγήθηκε υποχρεωτικά η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το είχε προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, αλλά ο πολύ μικρός αριθμός συμμετοχών αποτέλεσε γι’ άλλη μια φορά εμπόδιο για τη διεξαγωγή του. Το ατομικό τουρνουά αφορούσε αθλητές και αθλήτριες από 18 ετών και άνω και σκοπό είχε να τους δώσει την ευκαιρία για μία ακόμα αγωνιστική δραστηριότητα πριν από το κλείσιμο της σεζόν τον Ιούνιο. Δεν συνάντησε όμως, καλή ανταπόκριση (κάτι που δυστυχώς έχει παρατηρηθεί ξανά στο κοντινό παρελθόν) και οι 24 αθλητές και μόλις 3 αθλήτριες, που δήλωσαν συμμετοχή δεν κάλυπταν το σχετικό κατώτατο όριο από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Σύμφωνα με την προκήρυξη, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει το ανοιχτό πρωτάθλημα ήταν να δηλώσουν τουλάχιστον 32 άνδρες και 16 γυναίκες. Παρότι υπήρξε έμπρακτο ενδιαφέρον και από πόλη εκτός Αττικής (σ.σ. Πάτρα) ο συνολικός αριθμός ήταν απελπιστικά μικρός.

Στο μεταξύ, με τη 17η και προτελευταία αγωνιστική συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Γαλλία τα πρωταθλήματα της 1ης (Pro A) και της 2ης εθνικής κατηγορίας (Pro B) ανδρών. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι της Ενεμπόν, αλλά είχαν δράση ο Κώστας Παπαγεωργίου με τη Ρουέν και ο Γιώργος Φραγκούλης με την Μπαγιάρ Αρζεντάν. Στη 2η κατηγορία των γυναικών εξάλλου, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, στο οποίο μετείχε η Κατερίνα Τόλιου.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών η Ενεμπόν έφερε 3-3 εντός έδρας με τη Σαρτρ. Ο Κρεάνγκα δεν ήταν στην τριάδα, αντίθετα έπαιξε πάλι ο σπουδαίος Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, αλλά στην αρχή υπέστη ήττα-έκπληξη από τον Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό!  

Η Ρουέν έχασε στην έδρα της με 4-1 από τη Λα Ρομάν. Ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του κι έδωσε δύο παιχνίδια. Αρχικά έχασε με 3-1 σετ από τον Κινέζο Τσεν Τιανγιουάν και στη συνέχεια κάμφθηκε με 3-0 και από τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν. Το βαθμολογικό κίνητρο μία αγωνιστική πριν από το τέλος το έχει η Ενεμπόν, η οποία υποχώρησε τώρα στην 5η θέση και θέλει την 4άδα ώστε να είναι απόλυτα σίγουρη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει  36 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 4η Ανζέ. Η Ρουέν, που κάνει από καιρό τα σχέδιά της για την ProΒ περιορίζεται στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς.

Στη 2η κατηγορία η Μπαγιάρ Αρζεντάν ηττήθηκε  εκτός έδρας από τη Νις Καβιγκάλ με 4-1. Ο Φραγκούλης έπαιξε στη θέση 1 και είχε δύο ατομικά ματς. Στο πρώτο λύγισε με 3-1 σετ από τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες (που ως γνωστόν, αγωνίστηκε φέτος στον Ολυμπιακό και στέφθηκε πρωταθλητής) και στο δεύτερο κατέβαλλε δύσκολα τον διεθνή Γάλλο Ιμπραχίμα Ντιαβ με 3-2. Η Μπαγιάρ δεν κυνηγά κάτι βαθμολογικά και είναι στην 6η θέση με 34 βαθμούς.

Τα πρωταθλήματα της ProA και της ProB τελειώνουν τις προσεχείς ημέρες σε τρεις δόσεις. Θα γίνουν παιχνίδια από μεθαύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Επίσης χτες ολοκληρώθηκε στη Γαλλία η 2η κατηγορία των γυναικών. Η Παρί ΤΤ της Τόλιου είχε ρεπό και τελικά βρέθηκε στην 5η θέση με 22 βαθμούς. Τους ίδιους πόντους μάζεψαν η Σεν Πιερέζ 1, στην οποία έκανε μία συμμετοχή η Μαρία Χρστοφοράκη, όπως και η Ζουέ Λε Τουρ. Τον τίτλο και την άνοδο εξασφάλισε η Ετιβάλ με 31 βαθμούς, ενώ τη 2η θέση πήρε η Σιλτιγχέιμ με 27 και θα πάει σε μπαράζ ανόδου με την προτελευταία της ProA.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ