Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Και ο Σγουρόπουλος με τη Ζαβιτσάνου στο όπεν του Ζάγκρεμπ

DSC00442

DSC00442Δύο ακόμα ελληνικές συμμετοχές προστέθηκαν για το World Tour ανδρών-γυναικών της Κροατίας, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη δήλωσαν ο 16άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και η 23χρονη Γεωργία Ζαβιτσάνου, αμφότεροι αθλητές του Ολυμπιακού. Το όπεν είναι της σειράς Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) κι έχει και φέτος μεγάλη απήχηση με δεδομένο ότι σιγά-σιγά θα μπει στο φόρτε της και η ολυμπιακή προετοιμασία. Αναμένεται να πάρουν μέρος κάτι λιγότερο από 300 αθλητές και αθλήτριες και θα προέρχονται από 50 χώρες όλου του κόσμου! Ο Γκιώνης είναι νούμερο 14 των αγώνων και θα παίξει απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού.

Συγκεκριμένοι λόγοι έδιναν από την αρχή ζωηρό ενδιαφέρον στις προσπάθειες των Ελλήνων στο κροατικό World Tour και αυτό το ενδιαφέρον αυξάνεται με τις δύο πρόσθετες συμμετοχές. Κατ’ αρχάς ο Γκιώνης θα επιχειρήσει να βελτιώσει κι άλλο τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη εν όψεις της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επιπλέον θα παίξει για πρώτη φορά στο διπλό με τον 19χρονο Κωνσταντίνο Αγγελάκη, που επίσης έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Ο αθλητής της Προόδου από την πλευρά του θα κάνει βήμα παραπάνω στις διεθνείς συμμετοχές του με τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου και θα μετρήσει δυνάμεις στην πρώτη του χρονιά μετά το εφηβικό. Πολύ χρήσιμο το τεστ και για τον Σγουρόπουλο, που μέσα στο 2016 είχε την τύχη να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Είναι στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία των νέων, συγκεντρώνει εμπειρίες από πολύ σημαντικά ραντεβού της μεγάλης κατηγορίας και μαζί με τον Αγγελάκη θα μετάσχουν και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το διπλό του Σγουρόπουλου. Βρήκε συμπαίκτη στο πρόσωπο του συνομήλικού του Τζα Κάνακ από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο οποίος τον Απρίλιο έγινε ο νεότερος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος, που προκρίνεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Τέλος, η Ζαβιτσάνου κάνει ακόμα τις πρώτες παρουσίες της σε όπεν της σειράς World Tour μετά την περσινή στη Βουδαπέστη. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αγωνίστηκε φέτος στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου και ακολούθως στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στη Σουηδία (από εκεί η φωτό). Όπως έχει δηλώσει και η ίδια θέλει να καλύψει αδυναμίες στο παιχνίδι της και σίγουρα τέτοιοι αγώνες στο εξωτερικό βοηθούν πολύ. Η Ζαβιτσάνου δεν έχει κλείσει ακόμα διπλό για το Ζάγκρεμπ και αναζητά παρτενέρ.    

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ …ΡΕΒΑΝΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΤΟΛΙΟΥ

Στο μεταξύ, η συμπαίκτρια της Ζαβιτσάνου στην εθνική ομάδα Κατερίνα Τόλιου, ολοκλήρωσε τους φετινούς αγώνες της στη Γαλλία και το πρωτάθλημα της 2ης εθνικής κατηγορίας γυναικών (ProB). Σε ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον η ομάδα της, η Παρί ΤΤ, έχασε το Σάββατο εκτός έδρας από τη 2η της κατάταξης Σιλτιγχέιμ με 4-2. Το παιχνίδι έκλεισε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής και ήταν το τελευταίο για την Παρί διότι αύριο, στην τελευταία ημέρα έχει ρεπό. Βρίσκεται στην 3η θέση με 22 βαθμούς και δεν αποκλείεται να τερματίσει χαμηλότερα. Σίγουρη πρωταθλήτρια είναι η Ετιβάλ, ενώ η Σιλτιγχέιμ θα πάει με τη 2η θέση σε μπαράζ ανόδου.   

Η Τόλιου ολοκλήρωσε με ένα θετικό κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα μία γενικά καλή χρονιά (τη δεύτερή της στο εξωτερικό). Μάλιστα, επικρατώντας αρχικά της Σέρβας Άνα-Μαρία Έρντελι με 3-1 σετ της πήρε …ρεβάνς τρόπον τινά για τα δύο χαμένα ματς φέτος, στα οποία μάλιστα δεν είχε κατακτήσει ούτε σετ. Στην αντίστοιχη αναμέτρηση του 1ου γύρου είχε ηττηθεί με 3-0 και πριν από έναν μήνα στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης με 4-0 σετ. Η Έρντελι είναι κι αυτή αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Στον τελευταίο επί μέρους αγώνα με τη Σιλτιγχέιμ έχασε από τη Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς με 3-2 σετ (11-6 έληξε το 5ο), αθλήτρια που επίσης πήρε μέρος στο Προολυμπιακό του Χάλμσταντ.

Η ομάδα του Παρισιού είχε κάνει τέλειο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά από τότε δεν έκανε άλλη! Είχε ακόμα 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Η Τόλιου εμφάνισε προσωπικό απολογισμό 12 νίκες και 8 ήττες. Αύριο θα διεξαχθεί επίσης στη Γαλλία η 17η και προτελευταία αγωνιστική στην ProAκαι την ProB των ανδρών.

* Την απόκτηση του Λίαμ Πίτσφορντ ανακοίνωσε η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η περσινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας και 4 φορές πρωταθλήτρια έκανε μία ακόμα σπουδαία μεταγραφική κίνηση και συμφώνησε για τη νέα σεζόν με τον Άγγλο διεθνή, ο οποίος κατέκτησε φέτος το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ