Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χατζηλυγερούδης και Φίσερ τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό παίδων και κορασίδων αντίστοιχα

Paidiko korasides_atomiko

Paidiko korasides_atomikoΟ Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο απλό παίδων και η Έλλη Φίσερ στο απλό κορασίδων είναι από το μεσημέρι στη Φλώρινα οι Paidiko aponomi_aplo_agoriaπρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2015-2016 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο 14χρονος αθλητής από την Πάτρα, που αγωνίζεται στο Α.Κ. Ζωγράφου, πήρε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στο απλό ύστερα από δύο χαμένους τελικούς, το 2013 και το 2014, στους παμπαίδες. Η 15άχρονη αθλήτρια του Άρη 2006 βρέθηκε για 3η σερί χρονιά στον τελικό του αγωνίσματος και για 2η (μετά το 2014) στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δύο τίτλους στο απλό είχε και ως παγκορασίδα το 2012 και το 2013. Επιπλέον, σήμερα κατέκτησε την πρωτιά και στο διπλό κορασίδων με τη συμπαίκτριά της στο σωματείο της Βούλας Ιωάννα Γερασιμάτου. Στο διπλό παίδων πήραν το χρυσό μετάλλιο οι Αλέξης Κουλουριώτης/Κωνσταντίνος Στάμου από τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς, όπως είχαν πετύχει και το 2013 σε επίπεδο παμπαίδων. Η  διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου Φλώρινας με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να έχει την καθοριστική βοήθεια του τοπικού σωματείου Σάρισες, του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις από κάθε άποψη και υπενθύμισε τη χρησιμότητα να γίνονται εκτός Αττικής και τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Στον λογαριασμό του τοπικού συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/sarises.florinas μπορείτε να βρείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους αγώνες.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης κύλησε χωρίς εκπλήξεις. Είναι ενδεικτικό ότι στο αγώνισμα του απλού έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί και στα αγόρια και στα κορίτσια.

Στους παίδες επικράτησε το νούμερο 2, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε τον συμπαίκτη του στο Α.Κ. Ζωγράφου Γιάννη Δαμιανή με 3-1 σετ. Του πήρε τη …ρεβάνς για την ήττα στον τελικό των παμπαίδων πριν από δύο χρόνια και είδε να δικαιώνονται οι κόποι του με τον σημαντικότερο τίτλο της έως τώρα πορείας του στο άθλημα. Τα σετ του σπουδαίου τελικού, που ολοκληρώθηκε με «σόρι» (σ.σ. τυχερό πόντο) του Χατζηλυγερούδη ήταν 11-7, 11-8, 5-11 και 11-9.

Τα δύο παιδιά, που ήταν συμπαίκτες στο διπλό, πρώτευσαν αρχικά στους ομίλους τους και στον 1ο γύρο του ταμπλό είχαν bye. Στη συνέχεια ο Χατζηλυγερούδης απέκλεισε κατά σειρά τον Θεμιστοκλή Αδριανό από τους Φοίνικες Πάτρας με 3-0 σετ στη 16άδα, τον Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη με 3-0 στα προημιτελικά και τον Γεράσιμο Πετρή με 3-1 στα ημιτελικά. Αντίστοιχα ο Δαμιανής κατέβαλλε τον Ζήση Δουκέρη (Α.Ο. Διονύσου) με 3-0 σετ, τον Παναγιώτη Αδριανό (Φοίνικες) επίσης με 3-0 και τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-2.

Στις κορασίδες η Φίσερ είχε τις πιθανότητες με το μέρος της σε μια χρονιά δυνατών αναμετρήσεων με τη Γερασιμάτου. Πριν από δύο εβδομάδες μάλιστα, είχε καταφέρει να φτάσει και στον τελικό του απλού νεανίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πέρσι έχασε τα σκήπτρα από την Ελισάβετ Τέρπου, φέτος τα ξαναπήρε στην τελευταία της χρονιά ως κορασίδα. Ο τελικός ήταν θεαματικός και αμφίρροπος με τη Φίσερ να κατακτά στην παράταση τα δύο πρώτα σετ. Η αριστερόχειρας Γερασιμάτου πήρε με μεγάλη διαφορά το 3ο σετ, αλλά η Φίσερ βελτιώθηκε άμεσα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (13-11, 12-10, 1-11, 11-8).

Οι δύο αθλήτριες πρώτευσαν στους ομίλους τους και συνέχισαν σε ταμπλό από τον γύρο των «16». Η πρωταθλήτρια κατέβαλλε την Τζουνοπούλου με 3-0 στον 1ο γύρο, τη Μαρία Καλύβα (Φοίνικες) με το ίδιο σκορ στην 8άδα και τη Μαρία Λαδάκη επίσης με 3-0 στην 4άδα. Αντίστοιχα η Γερασιμάτου απέκλεισε με 3-0 σετ τη Στέλλα Λαδάκη, τη Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας) και τη Φοίβη Πεχλιβανίδη.

Το πολύ δυνατό δίδυμο των Αλέξη Κουλουριώτη και Κωνσταντίνου Στάμου από την Ελευσίνα πρώτευσε στο διπλό. Στον τελικό έδωσε πολύ γερή κόντρα με τους Γιάννη Δαμιανή/Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη κι επικράτησαν στις λεπτομέρειες με 3-2 (9-11, 12-10, 11-7, 5-11, 11-4). Μάχη» έγινε και στον έναν από τους δύο ημιτελικούς με τους Δαμιανή/Χατζηλυγερούδη να κάμπτουν στα 5 σετ τους Αλκιβιάδη Σταματούρο/Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη.

Paidiko Diplo_korasidonΣτο διπλό κορασίδων τέλος οι Έλλη Φίσερ/Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσαν με τον πιο πειστικό τρόπο. Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-0 σετ τις Μαρία Λαδάκη/Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου, ένα ζευγάρι με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (11-6, 11-6, 11-5). Η Παπαδημητρίου βρίσκεται ακόμα στην κατηγορία των παγκορασίδων.

Στο κλείσιμο των αγώνων είπε λίγα λόγια ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Στέφανος Μπύρος. Μεταξύ άλλων τόνισε πως ήταν μεγάλη χαρά για την πόλη η διοργάνωση αυτού του Πανελληνίου πρωταθλήματος και εξήρε την προσπάθεια του τοπικού σωματείου Σάρισες και για την επιτυχία των αγώνων και για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Φλώρινα.

Τις απονομές των επάθλων στα ατομικά αγωνίσματα έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στο απλό παίδων, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτης Τζόβολος στο απλό κορασίδων, ο Στέφανος Μπύρος στο διπλό παίδων και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Άρης Αριστείδου στο διπλό κορασίδων.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

-. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

-. Φοίβη Πεχλιβανίδη (Α.Ο. Άρης 2006) 

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξης Κουλουριώτης/Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Γιάννης Δαμιανής/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αλκιβιάδης Σταματούρος/Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Φοίνικα Πειραιά)

-. Ιάσων-Φίλιππος Κορδούτης/Νίκος Κορδαλής (Ζήνων Γλυφάδας/Φοίνικα Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Έλλη Φίσερ/Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Μαρία Λαδάκη/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ο.Α. Χανίων/ Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου/Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Ο. Ελληνικού/Α.Ο. Βύρων)

-. Ρόδω Πιπεράκη/Στέλλα Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ