Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κλαμπ Ελλήνων αθλητών εξασφάλισαν ανόδους στα γαλλικά πρωταθλήματα

Konstantino Gior_service

Konstantino Gior_serviceΣτο τέλος τους έφτασαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου τα διασυλλογικά γαλλικά πρωταθλήματα από την 3η έως την 6η κατηγορία. Είναι οι Malinakis 2λεγόμενες National κατηγορίες, στις οποίες η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε μεγαλύτερη εκπροσώπηση από κάθε άλλη χρονιά. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι αρκετοί πρωταθλητές μας είχαν συμβολή στην υλοποίηση υψηλών στόχων. Η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου από την 4η κατηγορία των ανδρών, η Πασαζουά της Αγγελίνας Παπαδάκη από την αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και η Σελανκούρ του Αντώνη Μαλινάκη από την 6η πανηγυρίζουν την άνοδο ως νικήτριες των ομίλων τους, ενώ στην 3η κατηγορία η Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου κατάφερε επίσης να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ της και να πάει στα μπαράζ με πολλές ελπίδες προαγωγής στη 2η εθνική (ProB)! Στην τελευταία αγωνιστική δεν χρειάστηκε να πάνε στη Γαλλία όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές, πάντως για παιχνίδια με διαφορετική βαθμολογική σημασία είχαν δραστηριότητα στη χώρα μέσα στην πασχαλινή περίοδο και οι Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Να δούμε τα τελευταία νέα για κάθε μία από τις National κατηγορίες, στις οποίες υπήρχε ελληνική παρουσία. Σε όλες τις περιπτώσεις επρόκειτο για την 7η και τελευταία αγωνιστική στα γκρουπ της 2ης φάσης. Η σεζόν θα κλείσει με παιχνίδια μπαράζ, όπου χρειάζεται.

H Αζέν κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) με βασικούς φυσικά τους Ρηνιώτη και Κωνσταντινόπουλο. Είχε κάνει από την 6η αγωνιστική το μεγάλο βήμα για την πρωτιά και χτες τη διασφάλισε με εκτός έδρας ισοπαλία 7-7 απέναντι στη Βιλνέβ. Κατέκτησε την κορυφή με 19 βαθμούς και χωρίς ήττα κι άφησε στη 2η θέση την Τουρ με 17. Πάει στα μπαράζ, τα οποία θα γίνουν στις 21 και 22 Μαΐου και φιλοδοξεί να είναι μία από τις δύο ομάδες, που θα πάρουν το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία. Η έξτρα διαδικασία περιλαμβάνει τις 4 νικήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της 2ης φάσης και (σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας) πέρα από την Αζέν είναι η Ναντ, η Ισέν και η Μονακό. Θα παίξουν όλοι με όλους με μία αγωνιστική το Σάββατο και δύο την Κυριακή και στο τέλος θα εξασφαλίσουν οι δύο πρώτοι την προαγωγή. Στον αγώνα με τη Βιλνέβ ο Κωνσταντινόπουλος είχε ατομικά δύο νίκες και μία ήττα, ενώ ο Ρηνιώτης μία νίκη και δύο ήττες. Η αντίπαλος έπαιξε με πολύ πάθος και ένταση κι ας μην είχε βαθμολογικό όφελος. Οι δύο διεθνείς μας το επισήμαναν αυτό ως θετικό φυσικά, όμως εκείνο που τους έκανε άσχημη εντύπωση είναι ότι συνάντησαν ειρωνεία και γενικά εχθρικό κλίμα…

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίστηκε η Καπέλ λα Γκραντ του Λαγογιάννη. Δεν μπόρεσε ποτέ ν’ ανακάμψει αγωνιστικά, έμεινε χωρίς νίκη στη 2η φάση και υποχρεώθηκε στον υποβιβασμό στη National 2. Πάλεψε στην τελευταία αγωνιστική μήπως ανατρέψει την κατάσταση, αλλά έχασε στην έδρα της 8-5 από τη Σαρλεβίλ αν και προηγήθηκε 5-3. Έμεινε στην 8η και τελευταία θέση με 9 βαθμούς. Ο 35χρονος πρωταθλητής μας έδωσε τρία ατομικά ματς, είχε δύο νίκες και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία (National 2) η Ρομάν είχε αρχίσει πιο δυνατή τη 2η φάση και πράγματι με αήττητη πορεία έφτασε στην πρωτιά στο 2ο γκρουπ. Συγκέντρωσε 19 βαθμούς και άφησε 2η τη Ροάν Λουάρ με 17. Ανεβαίνει κατευθείαν κατηγορία κι απλά θα μετάσχει σε ματς-πλέι οφ με τους πρώτους των άλλων ομίλων, για να βγει η τελική διαβάθμιση στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Χτες η Ρομάν κατέβαλλε εντός έδρας την Γκρεσιβοντάν με 8-6. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ήταν εξαιρετικός σ’ έναν ακόμα αγώνα. Επικράτησε και στα τρία ατομικά του παιχνίδια, αλλά και στο διπλό. Σημαντικό ότι συμφώνησε με την ίδια ομάδα και για την επόμενη σεζόν κι έτσι θα έχει την ευκαιρία για πολλά ματς σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) ολοκλήρωσε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο την προσπάθειά της η 2η ομάδα της Σεν Πιερέζ, στην οποία έπαιξαν η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου. Το κλαμπ ήταν στο 2ο γκρουπ και στο τελευταίο του ματς έχασε 8-4 εκτός έδρας από την Παρί 16. Μάζεψε 15 βαθμούς, ισοβάθμησε στη 2η θέση με την Μποφού Βεντέ, την Παρί 16 και τη Σεν Μορ, απλά το γαλλικό σάιτ το έχει 5ο στη σειρά. Αγωνίστηκαν και οι δύο διεθνείς μας το Μ. Σάββατο, ωστόσο υπήρξε απρόοπτο με τη Χριστοφοράκη, που σταμάτησε λόγω τραυματισμού. Η 27χρονη πρωταθλήτρια πήρε τη νίκη στο πρώτο της παιχνίδι και στο 3ο σετ του δεύτερου ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και δεν μπορούσε να πατήσει τα πόδι της. Το πρόβλημα το αποκόμισε από την τελευταία προπόνηση στο Χάλμσταντ την Παρασκευή (η διάγνωση είναι τράβηγμα) και ακολουθεί θεραπεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έπαιξε ούτε διπλό με τη Ζαβιτσάνου. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας από την πλευρά της είχε στα δικά της παιχνίδια 2 ήττες και 1 νίκη.  

Για τη Ζαβιτσάνου να συμπληρώσουμε ότι στην 1η φάση των National βοήθησε τη Σεν Πιερέζ 3 στην 5η κατηγορία. Με την ίδια ομάδα είχε μικρή συμμετοχή και στη 2η φάση. Με αυτή την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η Σεν Πιερέζ 3 κατετάγη 4η στο 5ο γκρουπ της National 3 εμφανίζοντας 14 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία εκτός έδρας 7-7 από την Τουρ 2.

Η Πασαζουά της Παπαδάκη βρέθηκε στην κορυφή του 2ου γκρουπ της 4ης κατηγορίας (National 2). Συγκέντρωσε 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μαρμάντ και είχε απολογισμό 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εξασφαλίζει αυτομάτως την άνοδο, αλλά (τυπικά, όπως λένε από τον σύλλογο) θα περάσει κι αυτή στις 21-22 του μήνα από αγώνες μπαράζ για την τελική κατάταξη της κατηγορίας. Στην 7η αγωνιστική η Πασαζουά ήρθε ισόπαλη 7-7 εκτός έδρας με τη Νιμ.

Τέλος, στην 6η κατηγορία ανδρών της Γαλλίας (Prenational) η Σελονκούρ του Μαλινάκη κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη National 3. Ο Χανιώτης πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και μετατράπηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Είχε το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες και ουσιαστικά …πήρε από το χέρι την ομάδα του στη 2η φάση και την οδήγησε στην άνοδο. Η Σελονκούρ πρώτευσε στο 3ο γκρουπ με 20 βαθμούς και πίσω της τερμάτισε η Βιτέλ με 18. Χωρίς τον Μαλινάκη στη σύνθεσή της απέσπασε στον τελευταίο της αγώνα ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας από την Αγκουενό.

* Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Ρουέν 2, στην οποία είχε πολύ μικρή συμμετοχή ο Κώστας Παπαγεωργίου, τερμάτισε 5η στο 3ο γκρουπ με 12 βαθμούς και πέτυχε την παραμονή. Ως γνωστόν, ο πρωταθλητής Ελλάδας αγωνίζεται φέτος στην 1η εθνική κατηγορία (Pro A) με τη Ρουέν 1 και μεταβαίνει αύριο στη Γαλλία για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που διεξάγεται την Τρίτη του Πάσχα.

 

* Στη φωτό αριστερά ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και στη δεξιά ο Αντώνης Μαλινάκης

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ