Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Κίνα διατήρησε άνετα τα σκήπτρα και στο ομαδικό γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά

Τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Κίνα σε ισάριθμα αγωνίσματα στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η υπερδύναμη του αθλήματος επιβεβαίωσε σε…εκνευριστικό βαθμό τα προγνωστικά στο ομαδικό γυναικών και αναδείχτηκε νικήτρια με άνετη επικράτηση 3-0 στον απογευματινό τελικό εναντίον της Ιαπωνίας! Με το ίδιο σκορ μάλιστα, πήρε τη νίκη και στα τέσσερα ματς του αγωνίσματος! Έτσι, κράτησε τα σκήπτρα από το 2008, όταν εισήχθη πρώτη φορά το αγώνισμα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και παράλληλα πανηγύρισε το 13ο χρυσό μετάλλιο από τα 14 που έχουν δοθεί συνολικά στις γυναίκες στην ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά πινγκ πονγκ!

Μόνο ένα δεν έχει πάει στην Κίνα και ήταν το 1988 στη Σεούλ όταν στο διπλό γυναικών πρώτευσαν οι Χιουν Τζουν Χούα/Γιανγκ Γιουνγκ Τζα από την Κορέα. Σπουδαία πάντως, ήταν η πορεία της Ιαπωνίας, η οποία ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων πινγκ πονγκ! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σιγκαπούρη και ήταν συνεχόμενο στο αγώνισμα ύστερα από το ασημένιο στο Πεκίνο.

Ο τελικός κρίθηκε ουσιαστικά στο εναρκτήριο ματς… Εκεί όπου η Άι Φουκουχάρα είχε το σκορ στο 1-1 σετ κόντρα στην 1η Ολυμπιονίκη του απλού, τη Λι Ξιάοξια, όμως δεν άντεξε παραπάνω κι έχασε εύκολα τα δύο επόμενα σετ. Στη συνέχεια απλοποιήθηκε ακόμα πιο πολύ το έργο για την ομάδα του Σι Ζιχάο.

Η Ιαπωνία όμως, είχε ήδη γράψει ιστορία με την πρόκριση στον τελικό σε βάρος της Σιγκαπούρης. Απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, εξασφάλισε την παρθενική παρουσία στο βάθρο των νικητών σε Ολυμπιακό τουρνουά και είχε τη χαρά και τιμή να παίξει σε τελικό. Η μεγάλη αυτή επιτυχία είχε προκαλέσει στο φινάλε του ημιτελικού δάκρυα συγκίνησης στις αθλήτριες της Γιαζακάζου Μουρακάμι.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ιαπωνία-Κίνα 0-3:

Άι Φουκουχάρα-Λι Ξιάοξια 1-3 (6-11, 11-9, 2-11, 5-11)

Κασούμι Ισικάβα-Ντινγκ Νινγκ 0-3 (3-11, 10-12, 4-11)

Σαγιάκα Χιράνο/Κασούμι Ισικάβα-Γκούο Γιε/Λι Ξιάοξια 1-3 (6-11, 3-11, 11-9, 5-11)

Νωρίς το μεσημέρι έγινε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4. Η Σιγκαπούρη, που σταθερά βρίσκεται στα μετάλλια όλων των μεγάλων διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, ήταν πολύ καλύτερη της Κορέας και επιβλήθηκε με 3-0. Η Φενγκ Τιανβέι νίκησε αρχικά την Κιμ Κιουνγκ Α με 3-1 σετ. Ακολούθως η Λι Για Βέι κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τη Σεόκ Χα Τζουν και στο διπλό οι Γουάνγκ Γιούε Γκου/Λι Για Βέι επικράτησαν των Ντανγκ Γε Σέο/Σεόκ Χα Τζουν επίσης με 3-1 σετ. Η Κορέα, που αρκέστηκε τώρα στην 4η θέση, είχε κατακτήσει το 2008 το χάλκινο μετάλλιο.

Το τουρνουά ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με τον τελικό του ομαδικού ανδρών (17:30 ώρα Ελλάδας) και τον αγώνα για τις θέσεις 3-4 (13:00). Την πρωτιά διεκδικούν η Κίνα και η Κορέα, ενώ για το χάλκινο μετάλλιο κοντράρονται η Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ.

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ