Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σγουρόπουλος, Σοφρά κυριάρχησαν στα ατομικά του Πανελληνίου νέων, Ολυμπιακός και Άρης 2006 πρωταθλητές στο ομαδικό

Pane Neon_Olimpiakos

Pane Neon_OlimpiakosΤα πρώτα φαβορί κυριάρχησαν σε όλα τα αγωνίσματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, που διεξήχθη στην αίθουσα STIGA Aris 2006_Neanidesτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τις 23 έως τις 25 Απριλίου. Τον τίτλο στο ομαδικό νέων κατέκτησε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.. Ήταν ο 5ος συνολικά στην ιστορία του και ο 1ος μετά το μακρινό 1982. Το τρόπαιο στο ομαδικό νεανίδων σήκωσε ο Α.Ο. Άρης 2006 κι έδωσε ιδανική συνέχεια στην περσινή επιτυχία του. Τη Μ. Δευτέρα έγιναν απόλυτοι πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Έλενα Σοφρά. Ο αθλητής του Ολυμπιακού αναδείχτηκε πανελληνιονίκης για τη σεζόν 2015-2016 στο απλό και το διπλό νέων, ενώ η αθλήτρια του Τελαμώνα Σαλαμίνας είχε ανάλογη διάκριση στο απλό και το διπλό νεανίδων. Μαζί με την επιτυχία στο ομαδικό ο Σγουρόπουλος έφτασε στους τρεις τίτλους στην πρώτη του χρονιά στην εφηβική κατηγορία. Στο διπλό αγωνίστηκε με τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιώργο Σταματούρο. Η Σοφρά πανηγύρισε τον παρθενικό της πανελλήνιο τίτλο σε αγώνισμα του απλού. Στο διπλό επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Παναγιώτα Ανδριανού.

Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος άρχισε με το ομαδικό, όπου μετείχαν 12 σωματεία στα αγόρια και 8 στα κορίτσια. Στη δεύτερη περίπτωση σημειώθηκε μία αλλαγή. Ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων Η Βοκαριά από τη Χίο ακύρωσε έγκαιρα τη συμμετοχή της και τη θέση της, ως πρώτη αναπληρωματική ομάδα από τη λίστα αναμονής, πήρε το Π.Κ.Δ. Ταύρου.

Στον τελικό συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί: Ο Ολυμπιακός, που είχε με το μέρος του τις πιθανότητες, άσχετα αν υστερούσε στον 3ο παίκτη και η Πρόοδος Ραφήνας, η οποία ήταν κάτοχος του τίτλου τις δύο τελευταίες χρονιές. Η εξέλιξη δεν ξέφυγε από τα προγνωστικά (μάλιστα όλα τα επί μέρους ματς έληξαν με σκορ 3-0) και η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 3-1. Στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο ο προπονητής της Γιώργος Χριστοφοράκης χρησιμοποίησε επίσης τον Θανάση Κιοσέογλου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ. Πρόοδος-Ολυμπιακός 1-3 στους νέους:

Δημήτρης Κορδούτης-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (8-11, 6-11, 5-11)

Μιχάλης Χατζάκης-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (4-11, 3-11, 8-11)

Νίκος Αντωνιάδης-Κωνσταντίνος Αλμπανάκης 3-0 (11-6, 11-5, 11-6)

Κορδούτης-Σγουρόπουλος 0-3 (7-11, 4-11, 2-11)

Στην αρχική φάση ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ νικώντας 3-1 τον Φοίνικα Πειραιά και 3-1 τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Η Πρόοδος πρώτευσε στο 2ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 της Βοκαριάς Χίου και επίσης 3-0 της Ε.Α. Βόχας. Στα νοκ άουτ ο Ολυμπιακός από την κορυφή του ταμπλό επιβλήθηκε με 3-1 του Π.Κ.Δ. Ταύρου στα προημιτελικά και με 3-1 της Ελευσίνας στα ημιτελικά. Η Πρόοδος από τη βάση του ταμπλό απέκλεισε αντίστοιχα τον Α.Ο. Ελληνικού με 3-1 και την Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων, επίσης με 3-1. Προπονητής είναι ο Λουίτζι Σκέμπρης.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων. Η Ελευσίνα παρατάχθηκε με τους Αλέξη Κουλουριώτη, Κωνσταντίνο Στάμου, Δημήτρη Στάμου κι έχει προπονητή τον Γιάννη Λογοθέτη. Οι Πόντιοι Μελισσίων αγωνίστηκαν με τους Νίκο Βλαχάκη, Μάριο Ελέζογλου και Βαγγέλη Βασιλείου (προπονητής ο Ευθύμης Αμερικάνος).

Στο ομαδικό νεανίδων ο Α.Ο. Άρης 2006 συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας, η οποία άρχισε από τη θέση 4 των φαβορί. Την αντιμετώπισε πρώτα στον όμιλο κι έπειτα στον τελικό και επικράτησε δύσκολα και τις δύο φορές. Στο ματς για την πρωτιά έπαιξε μεγάλο ρόλο η έκβαση του τρίτου ατομικού αγώνα. Η Ισαμπάλογλου κατέβαλλε 3-1 την Τέρπου με ανατροπή από 0-4 στο 4ο σετ, σώσιμο δύο σετ μπολ και τυχερό πόντο στο 12-11 κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Βούλας. Στο επόμενο παιχνίδι η Φίσερ μπορεί να έχασε το 1ο σετ από τη Δεβελέκου, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Τα τεχνικό δίδυμο του Άρη με τους Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και Γιώργο Λιλή είχε στη σύνθεση και τη Φοίβη Πεχλιβανίδη. Στην ομάδα της Αθηνάς, όπου ήταν υπεύθυνα για την τεχνική καθοδήγηση τα αδέρφια Σωτήρης και Βασίλης Κανναβός, αγωνίστηκε και η Στέλλα Καλύβα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Άρης 2006-Α.Ε. Αθηνά 3-1 στις νεάνιδες:

Έλλη Φίσερ-Αλεξάνδρα Τσακαλίδου 3-0 (11-4, 11-6, 11-4)

Ιωάννα Γερασιμάτου-Αγγελίνα Δεβελέκου 1-3 (10-12, 11-9, 9-11, 10-12)

Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου-Ελισάβετ Τέρπου 3-1 (11-7, 3-11, 11-8, 13-11)

Φίσερ-Δεβελέκου 3-1 (9-11, 11-5, 11-6, 11-7)

Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης (όπου σχηματίστηκαν δύο γκρουπ των 4ων) ο Α.Ο. Άρης 2006 αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε δύσκολα την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας με 3-2 και εύκολα τους Φοίνικες Πάτρας και τις Σάρισες Φλώρινας με 3-0.

Η Αθηνά ήρθε 2η στο ίδιο γκρουπ, αφού ξεπέρασε με 3-1 τις Σάρισες και με 3-0 τους Φοίνικες. Στη δεύτερη φάση και τα ημιτελικά ο Άρης απέκλεισε το Π.Κ.Δ. Ταύρου με 3-0, ενώ η Αθηνά έκαμψε δύσκολα το 2ο φαβορί του πρωταθλήματος, τον Τελαμώνα, με 3-2. Η ομάδα της Σαλαμίνας πήρε την 3η θέση με τις Έλενα Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, Δέσποινα Ανδριανού, Κυριακή Κουλιούρη και προπονήτρια τη Μαρία Καλογιάννη. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου ανέβηκε επίσης στο 3ο σκαλί του βάθρου με τις Αλεξάνδρα Τουντακώβα, Γεωργία Χατζάκη, Τζούλια Μυτακίδου, Βασιλική Τζίμου και προπονητή τον Άρη Τσακίρογλου.

Neoi pane_aponomiΤη Μ. Δευτέρα δόθηκαν οι τίτλοι στα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε το βήμα παραπάνω μετά την περσινή χρονιά, όπου είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Αγγελάκη. Στις εσωτερικές διοργανώσεις ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πολύ αποδοτική σεζόν και σαφώς έχει τις προϋποθέσεις να βαδίσει στα χνάρια του Αγγελάκη και να κρατήσει τα σκήπτρα στο αγώνισμα σε ολόκληρη την τριετία της παρουσίας του ως έφηβος. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Γιώργο Σταματούρο, με τον οποίο λίγα λεπτά πριν είχαν κατακτήσει την πρωτιά στο διπλό. Ο Ελευσίνιος πρωταθλητής ήταν ξεκάθαρο φαβορί και το επιβεβαίωσε με σκορ 4-0. Πολλοί πάντως, θα περίμεναν αγώνα με περισσότερο ενδιαφέρον και πάθος, δεδομένου ότι και ο Σταματούρος έκανε φέτος πολύ καλή χρονιά και είχε σημειώσει νίκη κόντρα στον 16άχρονο συμπαίκτη του σε αναπτυξιακό τουρνουά. Αυτή τη φορά όμως, το νούμερο 2 των αγώνων ίσως δεν πίστεψε στην έκπληξη. Ο Σγουρόπουλος ήταν καλύτερος, πέρασε το παιχνίδι του και είχε την τελευταία μπάλα σε κάθε κρίσιμο σημείο (11-8, 11-9, 11-9, 11-6).   

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΒΛΕΠΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

«Έπαιξα καλά κι έκανα λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο. Τον περίμενα πιο δύσκολο τον τελικό είναι αλήθεια γιατί και ο Γιώργος έχει ανέβει, όμως απέδωσα καλύτερα και ήρθε αυτό το σκορ», δήλωσε ο Σγουρόπουλος και ερωτηθείς σε ποια σημεία έχει δει βελτίωση στην αγωνιστική του εικόνα στη δύση μιας χρονιάς, που περιλάμβανε και συμμετοχή σε μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα, απάντησε: «Έχω βελτίωση στη φυσική μου κατάσταση. Καλυτέρευση, που έχει να κάνει με την ταχύτητα, τη μετακίνηση και τη δύναμη. Με βοήθησε πολύ επίσης, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είδα καινούργια πράγματα και μέσα από τα παιχνίδια τονώθηκε κι άλλο η αυτοπεποίθησή μου».  

Ο Σγουρόπουλος, που έφτασε στην πρωτιά χωρίς να χάσει σετ (!), επικράτησε στο 1ο γκρουπ στην αρχική φάση του αγωνίσματος. Κατέβαλλε με 3-0 τον Γιώργο Πασχαλέρη από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και τον Ανδρέα Παμβουξόγλου από την Ε.Α. Βόχας. Στα νοκ άουτ είχε byeστον γύρο των «32», απέκλεισε με 3-0 τον Κωνσταντίνο Στάμου στους «16», επίσης με 3-0 τον Ανδρέα Τσόπελα στην 8άδα και με 4-0 τον Δημήτρη Κορδούτη με 4-0 στα ημιτελικά.

Για τον Σταματούρο πρέπει να σημειωθεί πρώτα απ’ όλα ότι στην πορεία του μέχρι τον τελικό συνάντησε δύο φορές τον αδερφό του Αλκιβιάδη, σκηνικό εντελώς σπάνιο! Αρχικά πρώτευσε στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-1 σετ τον Αλκιβιάδη (αγωνίζεται στον Φοίνικα Πειραιά) και με 3-0 τον Ιορδάνη Αρβανιτίδη από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Στο ταμπλό πέρασε χωρίς αγώνα στους «16» κι έπειτα απέκλεισε κατά σειρά τον Ξάνθο Παναγόπουλο (Α.Ο. Ελληνικού) με 3-0 σετ, τον Αλκιβιάδη Σταματούρο με 3-0 και τον Νίκο Αντωνιάδη με 4-2.

Στο απλό νεανίδων η Σοφρά μετά την κυριαρχία της στα αναπτυξιακά τουρνουά πρόβαλλε ως μεγάλο φαβορί και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στον τελικό όμως, αντιμετώπισε την κορασίδα Έλλη Φίσερ (Νο 2 του αγωνίσματος), με την οποία δεν είχε συναντηθεί στα όπεν νεαρών ηλικιών και αυτό από μόνο του κέντριζε την προσοχή. Επιπλέον, η 15άχρονη αθλήτρια του Άρη πήρε το 1ο σετ και αύξησε κατευθείαν το ενδιαφέρον. Η Σοφρά ωστόσο, ανέβασε την απόδοσή της, πέρασε την τακτική της με σταθερή επίθεση και δύσκολες μπάλες από το κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») κι έφτασε στη νίκη με 4-1. Κρίσιμο αποδείχτηκε το ισορροπημένο 4ο σετ όπου η αθλήτρια από τη Σαλαμίνα βρήκε τις λύσεις στο 8-8. Η εξέλιξη 5-11, 11-4, 11-5, 11-8 και 11-4.  

ΣΟΦΡΑ: «ΑΝΕΒΗΚΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»

Neanides aponomes_Kolaz«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έκανα μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και το να κατακτήσω αυτόν τον τίτλο ήταν βασικός στόχος μου. Θέλω να τον αφιερώσω στις προπονήτριές μου στον σύλλογο Μαρία Καλογιάννη, Μαρία Ηλιάκη, στον προσωπικό μου προπονητή Τάσο Ρηνιώτη και φυσικά στην οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει πάντοτε και στάθηκε δίπλα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή», τόνισε δευτερόλεπτα μετά τον τελικό η Σοφρά και για τον τελικό σχολίασε: «Πράγματι δεν άρχισα καλά, όμως μετά το 1ο σετ βρήκα ρυθμό. Αξιοποίησα το «δοντάκι», αλλά βελτιώθηκα πολύ και στην επίθεση κι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο».

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η νέα πρωταθλήτρια επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ με αντιπάλους τη Χριστίνα Ταουσάνη της Καβάλας και τη Δέσποινα Μυτακίδου του Βύρωνα (νίκες με 3-0 σετ). Από την κορυφή του ταμπλό απέκλεισε τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου του Α.Ο. Ελληνικού με 3-0 σετ στη 16άδα, την Αγγελίνα Δεβελέκου με 3-1 στην 8άδα και την Ιωάννα Γερασιμάτου με 4-2 στα ημιτελικά.

Η Φίσερ πρώτευσε στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-0 σετ τη Δήμητρα Μαδέση (Ηρακλής Αττικής) και με 3-2 τη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Στις «16» επιβλήθηκε με 3-1 σετ της περσινής πρωταθλήτριας Ελλάδας Παναγιώτας Ανδριανού, στις «8» της Βασιλικής Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας) με 3-1 και στις «4» της Ελισάβετ Τέρπου με 4-1. 

Στο διπλό νέων Γιάννης Σγουρόπουλος και Γιώργος Σταματούρος είχαν τον πρώτο λόγο και το έδειξαν στο τραπέζι. Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων όμως, ήταν και οι αντίπαλοί τους στον τελικό Κωνσταντίνος Στάμου/Αλέξης Κουλουριώτης. Οι δύο παίδες απέκλεισαν στα προημιτελικά το 2ο φαβορί του αγωνίσματος Αντωνιάδη/Κορδούτη και μάλιστα με 3-0 σετ, ενώ στα ημιτελικά λύγισαν με 3-2 τους Τσόπελα/Βλαχάκη. Στον τελικό οι αθλητές του Ολυμπιακού ήταν …υποψιασμένοι, έπαιξαν με τη δέουσα προσοχή κι έφτασαν στη νίκη με 3-1 σετ (11-7, 11-8, 10-12, 11-7).   

Στο διπλό νεανίδων οι πρωταθλήτριες του 2015 Έλενα Σοφρά και Παναγιώτα Ανδριανού άρχισαν από τη θέση 1 του ταμπλό και κατάφεραν να κρατήσουν τα σκήπτρα. Στον τελικό αναμετρήθηκαν με τις Ελισάβετ Τέρπου/Αγγελίνα Δεβελέκου και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 (11-6, 11-7, 10-12, 11-6). Την έκπληξη στο αγώνισμα δημιούργησαν οι Μυτακίδου/Τουντακώβα, οι οποίες στην 8άδα ξεπέρασαν με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τις Φίσερ/Ισαμπάλογλου.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες στα ατομικά αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

-. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Έλενα Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

-. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Κωνσταντίνος Στάμου/Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Μάριος Ελέζογλου/Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων/Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Ανδρέας Τσόπελας/Νίκος Βλαχάκης (Α.Ο. Ελληνικού/Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Έλενα Σοφρά/Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Ελισάβετ Τέρπου/Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά)

3. Τζούλια Μυτακίδου/Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Γεωργία Χατζάκη/Ιωάννα Γερασιμάτου (Π.Κ.Δ. Ταύρου/Άρης 2006)

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ