Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση για τέσσερις «λεγεωνάριους» χτες στη Γαλλία

DSC00578

DSC00578Τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές είχαν αγωνιστική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης στις μεγαλύτερες διασυλλογικές κατηγορίες της DSC00552Γαλλίας. Για τους τρεις από αυτούς μάλιστα, τα παιχνίδια ήρθαν μόλις λίγες ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του Χάλμσταντ, ενώ στα γαλλικά πρωταθλήματα καταγράφηκαν ματς και με αθλητές, που αγωνίστηκαν στη σουηδική πόλη. Αγώνες έδωσαν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου στην 1η εθνική κατηγορία (Pro A), η Κατερίνα Τόλιου και ο Γιώργος Φραγκούλης (που ως γνωστόν μένει μόνιμα στη Γαλλία), στη 2η (Pro B). Το σημαντικότερο νέο από τα χτεσινά ματς είναι ότι η Παρί ΤΤ της Τόλιου γνώρισε ήττα, που τη βγάζει από τη διεκδίκηση της ανόδου στην Pro A. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα ανέβηκε στην 4η θέση και στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές κυνηγά με σοβαρές ελπίδες μία ακόμα έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 1η κατηγορία των ανδρών διεξήχθη η 15η αγωνιστική. Η Ενεμπόν υποδέχτηκε την Ανζέ και την κατέβαλλε με 4-1. Ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε στη θέση 2 και διατηρώντας το γενικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξε στο Χάλμσταντ, επικράτησε και στους δύο αγώνες του. Στον πρώτο επικράτησε του Σουηδού διεθνούς Γενς Λούντκβιστ με 3-1 και στο τελευταίο επί μέρους ματς του Γάλλου Κριστόφ Λεγκού με το ίδιο σκορ.

Στην ίδια κατηγορία ο Παπαγεωργίου είχε μία ακόμα συμμετοχή με τη Ρουέν. Στην εντός έδρας ήττα με 4-0 από τη Γιούρα Μορέ ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας αντιμετώπισε τον Κινέζο Βανγκ Ζεν και κάμφθηκε με 3-1 σετ. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι στην 4η θέση με 32 βαθμούς και «βλέπει» και φέτος Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ρουέν βρίσκεται πάντα στην τελευταία θέση (19 βαθμούς) και πολύ δύσκολα θ’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η αντίστοιχη αγωνιστική έγινε στην ProBτων ανδρών. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 συνάντησε εκτός έδρας τη Σεν Ντενί και απέσπασε ισοπαλία 3-3. Ο Φραγκούλης πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη με 3-2 σετ και ανατροπή από 1-2 εναντίον του Γάλλου  Νολάν Γκιβόν, ενώ στον δεύτερο αγώνα του έχασε με 3-0 από τον Τσέχο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά της Σουηδίας.  

Στη 2η κατηγορία των γυναικών τέλος, έγινε η 12η αγωνιστική με την Παρί ΤΤ της Τόλιου να κάμπτεται εκτός έδρας με 4-1 από την πρωτοπόρο και αήττητη Ετιβάλ. Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα το κλαμπ του Παρισιού έμεινε στην 3η θέση με 21 βαθμούς, ενώ η Ετιβάλ είναι 1η με 28 και η Σχιλτιγκέιμ 2η με 23. Για τη 13η αγωνιστική, στις 14 Μαΐου, η Παρί και η Σχιλτιγκέιμ κοντράρονται μεταξύ τους, όμως η ομάδα της Τόλιου θα κλείσει εκείνη την ημέρα τα παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα και η αντίπαλός της θα έχει να δώσει ένα ακόμα. Ως εκ τούτου η διαφορά δεν καλύπτεται και η Παρί χάνει και τη 2η θέση, που οδηγεί σε αγώνα-μπαράζ για άνοδο με την προτελευταία της Α1.  

Στην αναμέτρηση με την Ετιβάλ η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας ξεπέρασε αρχικά με 3-0 σετ τη Σουηδέζα Λίντα Μπέργκστρομ, που είχε αγωνιστεί την περασμένη εβδομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά στη χώρα της και στη συνέχεια έχασε 3-0 από την Κινέζα Σάο Γιενί.

* Την προσεχή Κυριακή δίνει η Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη τον δεύτερο ημιτελικό για τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Φούλντα. Παίζει εκτός έδρας, όμως με τη νίκη 3-0 στα επί μέρους ματς και 9-0 στα σετ, στον αγώνα του Ντίσελντορφ, έχει δώσει στη ρεβάνς διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μπορούσια θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό της Φρανκφούρτης στις 22 Μαΐου και αντίπαλος της θα είναι είτε η Σααρμπρίκεν είτε η Οχσενχάουζεν, που έχουν να δώσουν αμφίρροπη κόντρα και στον επαναληπτικό της προσεχούς Κυριακής (νίκη 3-2 για την Οχσενχάουζεν στο πρώτο ημιτελικό).

 

* Στις φωτό ο Κρεάνγκα και η Τόλιου σε προσπάθειές τους από το Προολυμπιακό του Χάλμσταντ.  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ