Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμοί στην αρχή των τελευταίων ταμπλό και για τους Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου

DSC00580

DSC00580Toν αποκλεισμό στα πρώτα ματς των τελευταίων ταμπλό του Προολυμπιακού τουρνουά του Χάλμσταντ γνώρισαν μετά τις γυναίκες και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με τον Κώστα Παπαγεωργίου. Οι πρωταθλητές μας είχαν την έντονη επιθυμία και την καλή ψυχολογία για να προχωρήσουν και να μείνουν γερά στο παιχνίδι του πολυπόθητου εισιτηρίου για το Ρίο, αλλά κάμφθηκαν σε δύο μεγάλα ντέρμπι στον 1ο γύρο του «μπλε» και του «κόκκινου» ταμπλό. Στην πολύ δύσκολη, έτσι κι αλλιώς, προσπάθεια, που είχαν από την αρχή, θα περιμένουν τώρα την κατάληξη στην υπόθεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το rankinglist του Μαΐου. Ο Κρεάνγκα έχασε με 4-2 σετ από τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί, ενώ ο Παπαγεωργίου λύγισε με 4-3 από τον νεαρό Βέλγο Φλοριάν Λαμπιέ. Θυμίζουμε ότι αμφότεροι οι διεθνείς μας είχαν προχωρήσει με τη 2η θέση από τους ομίλους τους, εν συνεχεία ο Κρεάνγκα είχε χάσει στα ημιτελικά των πρώτων ταμπλό και ο Παπαγεωργίου στα προημιτελικά ώσπου ήρθαν και οι σημερινές ήττες να ολοκληρώσουν τους αγώνες των ελληνικών χρωμάτων στη σουηδική πόλη. Το φινάλε δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε η αποστολή, αλλά σίγουρα θα φύγει με την ικανοποίηση της επιτυχίας του Παναγιώτη Γκιώνη να εξασφαλίσει μέσα σε μία ημέρα από το Προολυμπιακό τουρνουά τη συμμετοχή του στο Ρίο. Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στους άνδρες άρχισε νωρίς το μεσημέρι το 2ο στάδιο της διοργάνωσης και δεδομένα οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 θα συναντούσαν από τον γύρο των «32» κιόλας υψηλά εμπόδια μπροστά τους. Στο «μπλε» ταμπλό ο  Κρεάνγκα (νούμερο 112 στην παγκόσμια κατάταξη) κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον διακεκριμένο Γάλλο Σιμόν Γκοζί, που βρίσκεται στο νούμερο 23 του κόσμου. Το παιχνίδι του αντιπάλου τον βόλευε, αλλά απαιτούσε και πολλές δυνάμεις. «Φάνηκε ότι δεν της είχα. Ένιωσα κουρασμένος και δεν μπορούσα να έχω καθαρό μυαλό. Στο 6ο σετ προηγήθηκα 9-6 κι έκανα λάθη. Ειδικά σε δύο δικές μου μπάλες δεν έπρεπε ν’ αστοχήσω. Αυτό μου στοίχισε. Ήταν πιο εύκολο για μένα ν’ αντιμετωπίσω τον Γκοζί απ’ ό,τι χτες τον Στέγκερ κι αν ήμουν καλά δεν θα έχανα», σχολίασε μετά το παιχνίδι ο Κρεάνγκα, που όπως χτες με τον Γερμανό, έχασε την ευκαιρία να πάρει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Σημειωτέον ότι προηγήθηκε 8-6 και 9-8 και στο 5ο σετ αλλά λεπτομέρειες (όπως χαμένη υποδοχή και forehandspin) μέτρησαν καθοριστικά σε βάρος του. Τα σετ απέναντι στον 4ο αθλητή του περσινού Τοπ 16 της Ευρώπης: 7-11, 11-8, 7-11, 11-5, 9-11 και 9-11.

DSC00566Στο «κόκκινο» ταμπλό ο Παπαγεωργίου (Νο 124) αναμετρήθηκε με τον Φλοράν Λαμπιέ, ο οποίος από την πρεμιέρα του στη διοργάνωση (δύσκολη ήττα 4-3 από τον «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου του ομαδικού Πλ Ντρίνκχολ) είχε δείξει μεγάλη ποιότητα και αγωνιστικό θράσος. Ο Βέλγος είχε καλή απόδοση και με τον πρωταθλητή Ελλάδας και ειδικά τα ξεσπάσματά του στο 6ο και το 7ο σετ αποδείχτηκαν καθοριστικά. Αρνητικό και το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε από αθλητή, που είναι αρκετές θέσεις πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη (201). Όσον αφορά στην τακτική του κοίταξε κυρίως να στριμώξει τον Λαμπιέ στο backhandκαι να πιέσει με το κομπίνα λάστιχο («δοντάκι»). Του βγήκε σε καλό βαθμό μέχρι το 5ο σετ, μάλιστα είχε και ορισμένους «στάνταρ» πόντους από το σερβίς και προηγήθηκε με 3-2 σετ. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς όμως, η απόδοσή του έπεσε, υστέρησε στα ράλι με επιθέσεις από μακριά και γενικά δεν βρήκε λύσεις στο γρήγορο παιχνίδι του Λαμπιέ (12-10, 2-11, 11-4, 10-12, 11-6, 5-11, 6-11). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ