Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κίνα εναντίον Κορέας στον τελικό του ομαδικού ανδρών στο Λονδίνο

Η Κίνα και η Κορέα θα διεκδικήσουν την Τετάρτη το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά. Στους σημερινούς ημιτελικούς δεν ανατράπηκαν τα προγνωστικά και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα με αντίπαλο μία άλλη μεγάλη δύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που το 2008 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Η Κίνα συνάντησε δυσκολίες απέναντι στη Γερμανία, αλλά έφτασε στη νίκη με 3-1, ενώ οι Κορεάτες δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στο Χονγκ Κονγκ και επιβλήθηκαν με 3-0.

Το απόγευμα ο Τίμο Μπολ ισοφάρισε για τη Γερμανία σημειώνοντας σπουδαία νίκη κόντρα στον 1ο Ολυμπιονίκη του απλού Ζανγκ Τζικ (3-1 σετ), όμως το να έρχονταν δύο ακόμα θετικά αποτελέσματα έμοιαζε και ήταν αφάνταστα δύσκολο. Ο Μα Λονγκ πέτυχε δύο νίκες επί του Ντιμίτρι Οβτσάροφ με 3-1 σετ και του Μπάστιαν Στέγκερ με 3-0, ενώ στο διπλό οι Γουάνγκ Χάο/Ζανγκ Τζικ μπορεί να έχασαν το 1ο σετ από τους Στέγκερ/Μπολ, όμως στη συνέχεια κυριάρχησαν (3-1). Το βράδυ η Κορέα έδειξε απόλυτα έτοιμη σ’ ένα ακόμα ντέρμπι και επικράτησε του Χονγκ Κονγκ με 3-0. Ο φορμαρισμένος Ρίου Σέουνγκ Μιν νίκησε αρχικά τον Τανγκ Πενγκ με 3-2, αργότερα ο Γιου Σε Χιουκ τον Τζιαν Τιανί με 3-0 και τέλος οι Ρίου/Ο Σανγκ Ουν τους Τζιαν/Λεούνγκ Τσου Γιαν στο διπλό με 3-2 σετ. Ο μεθαυριανός τελικός θ’ αρχίσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας και θα σημάνει και το τέλος του 7ου Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ. Λίγες ώρες πριν, στις 13:00, η Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ θα κοντραριστούν για την 3η θέση.

ΚΙΝΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη στο μεταξύ, είχε το πρωί ο δεύτερος ημιτελικός των γυναικών. Η Κίνα (Λι Ξιάοξια, Ντινγκ Νινγκ, Γκούο Γιε) έδειξε αχτύπητη στον αγώνα με την Κορέα και νίκησε άνετα με 3-0. Ενδεικτικό του πόσο εύκολα κρίθηκαν τα πράγματα είναι ότι απέναντι στη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του 2008 η Κίνα δεν έχασε ούτε σετ! Στον τελικό, που γίνεται αύριο Τρίτη στις 17:30 ώρα Ελλάδας, θ’ αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, η οποία το βράδυ της Δευτέρας είχε επικρατήσει στον άλλο ημιτελικό της Σιγκαπούρης με 3-0. Νωρίτερα, στις 13:00, η Σιγκαπούρη και η Κορέα θ’ αναμετρηθούν για το χάλκινο μετάλλιο.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ