Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελευταία πράξη στα διασυλλογικά με μπαράζ και αγώνες διαβάθμισης

Petris-Tsopelas

Petris-TsopelasΤα διασυλλογικά πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έφτασαν στο τελευταίο κομμάτι τους για τη σεζόν 2015-2016. Έφτασαν στα μπαράζ της Α1 και της Α2, στην αντίστοιχη διαδικασία για τη Β’ Εθνική, αλλά και στα ματς διαβάθμισης, που ισχύουν από φέτος στις χαμηλότερες κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών. Οι αγώνες γίνονται αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πριν από αυτούς, νωρίς σήμερα το βράδυ, θα έχει γίνει γνωστή, από αναμέτρηση προ-μπαράζ στον ίδιο χώρο και οι νικήτριες ομάδες από τη Λοιπή χώρα σε άνδρες και γυναίκες, που θ’ αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στα τελικά μπαράζ της Β’ Εθνικής. Γενικά θα βρεθούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα 8 ομάδες για τα μπαράζ των δύο πρώτων εθνικών κατηγοριών, 12 από τη Β΄Εθνική και 26 από τη Γ΄Αττικής ανδρών και την Α΄Αττικής γυναικών.

Τα ειδικά τουρνουά για την Α1 και την Α2 κατηγορία έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να φέρουν ανόδους και υποβιβασμούς σε σχέση με το πρωτάθλημα, στο οποίο μετείχαν αρχικά οι ομάδες. Στους άνδρες θα παίξουν φέτος ο Άρης Βούλας και ο Ίφιτος Πατρών, που περιορίστηκαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και ο Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας με τον Α.Ο. Ελληνικού, που κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην Α2.

Στις γυναίκες ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Τελαμών Σαλαμίνας θα επιδιώξουν την παραμονή στην Α1 (τερμάτισαν στην 6η και την 7η θέση αντίστοιχα), ενώ ο Α.Ο. Άρης 2006 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που κατά σειρά βρέθηκαν στις θέσεις 2-3 της Α2, θα διεκδικήσουν άνοδο. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες το σύστημα είναι «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτες ομάδες θα μετάσχουν του χρόνου στην Α1.

Στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 ανδρών θα πάρουν μέρος η Α.Ε.Κ., η Αθηνά Μαγκουφάνας και η Ελευσίνα στους άνδρες (που πήραν αντίστοιχα τις τρεις πρώτες θέσεις στη Β’ Εθνική Αττικής), ο Α.Ο. Νέμεσις και ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τη Βόρεια Ελλάδα, η Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας από την Πελοπόννησο, καθώς επίσης και όποιος από τον Γ.Α.Σ. Λέσβου και τον Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά Χίου επικρατήσει σήμερα στο μεταξύ τους ματς για τα νησιά. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Οι δύο πρώτοι αυτών θα συναντηθούν σε χιαστί ημιτελικούς και οι νικητές θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Α2.

Στην ανάλογη διαδικασία για τις γυναίκες θ’ αγωνιστούν ο Α.Σ. Άλφα και το Ηράκλειο 2001 από την Αττική, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, o Φαέθων Α.Ο. από την Πάτρα και ο εκπρόσωπος από τη Λοιπή χώρα, που θα είναι είτε ο Ο.Α. Χανίων είτε ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά. Εδώ εφαρμόζεται ενιαίος όμιλος και οι δύο πρώτες ομάδες θα πετύχουν την προαγωγή στην Α2. 

Επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγονται, όπως είπαμε, οι αγώνες διαβάθμισης στην Α’ Αττικής γυναικών και τη Γ’ Αττικής ανδρών. Στην πρώτη περίπτωση είναι να μετάσχουν 14 ομάδες και στη δεύτερη 12. Για τις θέσεις 1-4 των γυναικών θα παίξουν στα χιαστί της Κυριακής (ώρα έναρξης 13:00) ο Άρης Νικαίας με την Αμοργό και η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς με τον Π.Α.Ο. Φυλής. Για τις θέσεις 1-4 των ανδρών θα κοντραριστούν αύριο ο Α.Σ. Άλφα με τον Βύρωνα και ο Τελαμών με τον Δ.Α.Ο. Καματερού (στις 10:00 αυτά τα ματς). Οι νικητές των ημιτελικών θα κοντραριστούν την ίδια ημέρα για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Στην Α’ Αττικής γυναικών ο τελικός ορίστηκε για μεθαύριο τις 16:00, ενώ στη Γ’ Αττικής ανδρών για αύριο στις 13:00. Και στα δύο διασυλλογικά πρωταθλήματα θα υπάρξει διαβάθμιση για όλες τις θέσεις.

Οι κληρώσεις των μπαράζ γίνονται αύριο. Στους αγώνες για την Α1 και την Α2 θ’ αναμετρηθούν όλοι με όλους και τα ωράρια είναι 13:00 και 16:00 το Σάββατο και 10:00 την Κυριακή στους άνδρες, 16:00 και 19:00 το Σάββατο και 10:00 την Κυριακή στις γυναίκες.

Στα μπαράζ ανόδου στην Α2 τα πρώτα ματς θα γίνουν αύριο στις 16:00 για τους άνδρες και στις 10 για τις γυναίκες. Οι καθοριστικοί ημιτελικοί των ανδρών και η τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ των γυναικών θα διεξαχθούν μεθαύριο στις 13:00.

 

* Φάση από τον αγώνα Πετρή-Τσόπελα στην αναμέτρηση Ηρακλή Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ελληνικού στην τελευταία μέρα της Α2 ανδρών.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ