Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη νίκη με 3-0 και πρόκριση από τώρα για την Μπορούσια στον τελικό της Μπουντεσλίγκα

Gionis pago_Borussia_xeirokrota

Gionis pago_Borussia_xeirokrotaΈξω και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη των φίλων της ήταν αυτό που κατάφερε το απόγευμα της Κυριακής, στα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα, η Μπορούσια! Μόλις πριν από έξι μέρες η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης για να μπει τελευταία στιγμή στην 4άδα του πρωταθλήματος και σήμερα το απόγευμα, στο Ντίσελντορφ, θριάμβευσε στον πρώτο ημιτελικό εναντίον της Φούλντα με 3-0! Ουσιαστικά μάλιστα, είναι ήδη στον τελικό του θεσμού, καθώς παίρνοντας όλα τα επί μέρους ματς με 3-0 σετ δημιούργησε κατάσταση, που δεν ανατρέπεται! Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το παιχνίδι για λόγους τακτικής, αφού οι αντίπαλοι είναι πολύ ικανοί απέναντι στην άμυνα. Η Μπορούσια εξέπληξε τους πάντες με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόντρα στη νικήτρια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι έχει …πάρει τον αέρα της συγκεκριμένης ομάδας!

Στον πρώτο ημιτελικό λοιπόν, αναμετρήθηκαν οι ομάδες από τις θέσεις 1 και 4 της βαθμολογίας. Η Μπορούσια είχε τον πρώτο λόγο βάσει παράδοσης, αλλά ότι θ’ άγγιζε το τέλειο δεν το περίμενε κανείς. Άλλωστε, συνέχισε μέχρι πρόσφατα να δείχνει ότι ακόμα δεν έχει βγάλει συνολικά την πραγματική της αξία επηρεασμένη από τα διάφορα αγωνιστικά προβλήματα, που αντιμετώπισε από νωρίς στη σεζόν. Αυτή τη φορά όμως, οι Γερμανοί Μπολ, Φρανζίσκα και ο Ινδός Ασάντα ήταν εξαιρετικοί. Έφεραν την ευρεία νίκη, μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στις 24 Απριλίου και χάρισαν στην ομάδα τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της στις 22 Μαΐου στο ουδέτερο έδαφος της Φρανκφούρτης. «Αυτό που έγινε ήταν μία τρέλα. Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μας», είπε περιχαρής μετά το ματς ο προπονητής της Μπορούσια Ντάνι Χάιστερ.

Ο Γκιώνης θα έχει την ευκαιρία να παίξει έναν ακόμα τελικό στην Μπουντεσλίγκα και το μόνο …στενάχωρο ήταν ότι δεν μπόρεσε, αγωνιζόμενος στο τελευταίο εντός έδρας ματς φέτος, ν’ αποχαιρετήσει το φίλαθλο κοινό του κλαμπ πριν αποχωρήσει για την πολωνική Μπογκόρια. Τον αγώνα στο ARAGCenterτου Ντίσελντορφ παρακολούθησαν σήμερα 900 θεατές.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Μπορούσια-Φούλντα 3-0:

Τίμο Μπολ-Τζόναθαν Γκροθ 3-0 (11-9, 11-6, 11-5)

Πάτρικ Φρανζίσκα-Γουάνγκ Σι 3-0 (11-5, 11-7, 11-7)

Καμάλ Ασάντα-Ρούεν Φίλους 3-0 (11-6, 11-6, 11-6)

Για τη μεγάλη παράδοση της Μπορούσια με τη Φούλντα αρκεί να σημειώσουμε μόνο ό,τι έχει γίνει στη διετία, που αγωνίζεται στη Γερμανία ο Γκιώνης. Η ομάδα του Ντίσελντορφ είχε ήδη νικήσει φέτος τη Φούλντα με 3-1 εντός έδρας και 3-0 εκτός στο πρωτάθλημα και με 3-2 τον περασμένο Ιανουάριο στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας! Πέρσι είχε δύο νίκες εναντίον της στους ισάριθμους γύρους της Μπουντεσλίγκα, ενώ τη λύγισε 3-2 στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και 3-1 στον τελικό των πλέι οφ! Ο άλλος ημιτελικός της φετινής έξτρα διαδικασίας θα γίνει στις 8 Απριλίου και η Οχσενχάουζεν θα υποδεχτεί στην πρώτη αναμέτρηση τη Σααρμπρίκεν.

ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Δύο πρωταθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας θα πάρουν μέρος σε διεθνές προπονητικό καμπ στο Λουξεμβούργο. Ο 12χρονος Αλέξανδρος Μαργαρίτης, που αγωνίζεται  στους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών και η 12χρονη παγκορασίδα Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου, η οποία είναι αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά, επελέγησαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να πάρουν μέρος στο προπονητικό καμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο δουκάτο, που γίνεται από αύριο έως τις 10 Απριλίου κι έχει την επωνυμία «E.T.T.U. hopes selection». Η επιλογή των δύο παιδιών έγινε με κριτήριο την 1η θέση, που έχουν στον πανελλήνιο πίνακα αξιολόγησης της ηλικιακής κατηγορίας τους και φυσικά τη γενικότερη αγωνιστική τους παρουσία. Η Παπαδημητρίου μάλιστα, έχει ήδη παραστάσεις από αγώνες και συγκέντρωση προετοιμασίας στο εξωτερικό, ενώ ο Μαργαρίτης ζει τώρα την πρώτη εμπειρία του από εκδήλωση εκτός συνόρων.  
Το Hopes Selection είναι αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U. με σκοπό την ανακάλυψη ταλέντων. Επιδιώκει να εντοπιστούν οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές της γηραιάς ηπείρου ή και γιατί όχι οι παίκτες, που μπορεί κάποτε να βρεθούν στη θέση να κοντράρουν τους Κινέζους αθλητές, οι οποίοι κυριαρχούν εδώ και αρκετά χρόνια στο άθλημα. Επιλεγμένες εθνικές ομοσπονδίες είχαν δικαίωμα να στείλουν στο Λουξεμβούργο 1-2 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας μέχρι 12 ετών, που έχουν τις αγωνιστικές προδιαγραφές να συμμετάσχουν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου προπονητικό καμπ. Είχε επιλεγεί και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και κατέληξε στο να προτείνει τον Μαργαρίτη και την Παπαδημητρίου. Να σημειωθεί ακόμα ότι οι Φοίνικες θα έχουν διπλή παρουσία στο καμπ γιατί συνοδός – προπονητής της αποστολής θα είναι το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων Θανάσης Τσοκανάς.

* Η γαλλική Ποντουάζ και η σουηδική Έσλοβ προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών για τη σεζόν 2015-2016. Η Ποντουάζ το είχε ξανακάνει το 2014 κατακτώντας και τον τίτλο, ενώ οι Σκανδιναβοί πλέουν σε πελάγη ευτυχίας για την πρώτη παρουσία τους σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Στους δεύτερους ημιτελικούς η Έσλοβ επιβλήθηκε 3-1 της Ολύμπια Γκρούντιαζ μέσα στην Πολωνία και ανέτρεψε την ήττα με 3-2 που είχε υποστεί στην έδρα της. Η Ποντουάζ υπερασπίστηκε το 3-1 εναντίον της πρωταθλήτριας Ευρώπης Όρενμπουργκ και όταν στη ρεβάνς της Ρωσίας προηγήθηκε 2-1 τα πάντα κρίθηκαν (τα τελευταία ματς δεν έγιναν και υπολογίστηκε νίκη 3-2 της Όρενμπουργκ). Στον αντίστοιχο θεσμό των γυναικών θα παίξουν για το τρόπαιο η TTC Βερολίνου και η Ζάμεκ Ταρνόμπρζεγκ από την Πολωνία. Αμφότερες πέτυχαν από δύο νίκες κόντρα στην αυστριακή Λιντς (3-2 και 3-1) και την ισπανική Καρταζένα αντίστοιχα (3-1 και τα δύο).

* Στο E.T.T.U. Cupτων ανδρών η αυστριακή Νιντερόστεριχ ανέτρεψε την κατάσταση για να περάσει στον τελικό. Είχε χάσει 3-2 στη Γαλλία από την Ιστρ και προχτές τη νίκησε με 3-1. Στον τελικό θ’ αντιμετωπίσει τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία σημείωσε δύο νίκες με 3-1 κόντρα στην πρώην ομάδα του Γκιώνη, τη γαλλική Ανζέ. Στο E.T.T.U. Cupτων γυναικών η τουρκική Μπούρσα Μπουγιουσεχίρ αποδείχτηκε πολύ δυνατή απέναντι στη γαλλική Γκραν Κουεβίλ και την απέκλεισε με νίκες 3-1 και 3-0. Στον τελικό θα συναντήσει τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ, η οποία σημείωσε δύο νίκες (3-2 και 3-1) εναντίον της ουγγρικής Πόστας.

 

* Χειροκροτήματα προς τους παίκτες από τον πάγκο στης Μπορούσια, όπου διακρίνεται και ο Παναγιώτης Γκιώνης.  

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ