Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι προγραμματισμένες δράσεις για την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

World Day_2

World Day_2Με όλες τις τιμές και την αγάπη του κόσμου η επιτραπέζια αντισφαίριση θα γιορτάσει και φέτος τη …δική της ημέρα. Η Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ είναι η 6η Απριλίου και θα γιορταστεί για δεύτερη χρονιά, υπό τη σκέπη της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Πρόκειται για τη διάδοση της χαράς να παίζει κάποιος πινγκ πονγκ για τη διασκέδαση και για την προσέγγιση των λαών. Να παίζει λιγότερο για τον ανταγωνισμό, να εστιάζει στη συμμετοχή και στο χαλαρωτικό παιχνίδι και να μοιράζεται με άλλους το πάθος για το άθλημα. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι θιασώτες του ολυμπιακού αθλήματος ανά τον κόσμο αναλαμβάνουν να δείξουν ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι για όλους και για τον καθένα, παντού! Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθεί φυσικά και η Ελλάδα και, όπως πέρσι, διάφορα σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα οργανώσουν εκδηλώσεις για να φέρουν τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο δημοφιλές σπορ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχει έως σήμερα η ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσουν events την προσεχή Τετάρτη ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, οι Σάρισες Φλώρινας, ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, ο Α.Σ. Άλφα και από κοινού ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης. Επίσης, μία μέρα πριν, αλλά στο πλαίσιο της ίδιας γιορτής, θα οργανώσει εκδήλωση ο Όμιλος Αριστείας του Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ σίγουρα έχουν κανονιστεί δραστηριότητες και σε άλλα μέρη κι απλά δεν έχουν γίνει γνωστές -τουλάχιστον προς το παρόν. Γενικά πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, 91 εκδηλώσεις σε 45 χώρες όλων των ηπείρων και να γιορτάσουν την Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες.

Πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να παίξει με τη μικρή ρακέτα απευθύνει για δεύτερη χρονιά ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιήσει τη δράση του στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Λυκείου (δίπλα στο Mediterranean Cosmos). Θα είναι από τις 10.00 το πρωί (σε σχολική ώρα) και έτσι θεωρείται σίγουρο ότι εκατοντάδες παιδιά θα γεμίσουν τις κερκίδες του γυμναστηρίου. Θα στηθεί ένα τραπέζι στο κέντρο, παραβάν περιμετρικά και θα κληθεί και έναν εκπρόσωπος της ομοσπονδίας για να μιλήσει στους μαθητές. Περίπου 40 λεπτά θα παίξουν κάνοντας επίδειξη οι Θεσσαλονικείς Νίκος Γραμμένος και Παναγιώτης Σιαμίδης, αθλητές του Ηρακλή, που πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Α2 κατηγορία. Επίσης, θα παραστούν δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές του Ηρακλή (τα ονόματά τους θα κρατηθούν σαν έκπληξη προς τους μικρούς μαθητές), ενώ την ίδια μέρα θα τοποθετηθεί τραπέζι πινγκ πονγκ στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα (και όχι μόνο για την περίσταση) έτσι ώστε οι αθλητές των ποδοσφαιρικών τμημάτων να μπορούν πριν ή μετά τις προπονήσεις τους να παίξουν, αλλά και να αναπτύξουν περισσότερο τα αντανακλαστικά τους και την αντίληψη.

Δεύτερη χρονιά θα γιορτάσει την ξεχωριστή αυτή ημέρα και ο Α.Σ. Άλφα. Στην έδρα του στον Πειραιά (Λεβαδείας και πάροδος Μαυρογένους στο ειδικό σχολείο Πειραιά, κοντά στο ύψος της Θηβών 88) θ’ ανοίξει τις πόρτες του από τις 18.00 έως τις 22.00 και προσκαλεί τους φίλους του αθλητισμού να σπεύσουν για άφθονο παιχνίδι και για καλύτερη επαφή με το άθλημα. Στις 20.00 και για μιάμιση ώρα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη υψηλού επιπέδου από πρωτοκλασάτους αθλητές, ενώ ο σύλλογος θα έχει φροντίσει για μουσική και αναψυκτικά.

Στην Αλεξανδρούπολη τα τοπικά σωματεία Μ.Γ.Σ Εθνικός και Α.Σ. Φάρος καλούν τα δημοτικά σχολεία της πόλης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου ώστε να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα. Η εκδήλωση θα γίνει σε ώρες διδασκαλίας (πρώτη ζώνη 09:00-09:45, τέταρτη και τελευταία ζώνη 12:00-12:45) και το κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δύο τάξεις, οι οποίες θα παρευρεθούν για μία ώρα στο προπονητικό κέντρο. Λόγου του περιορισμένου χώρου μπορούν να φιλοξενηθούν έως και τρεις τάξεις σε κάθε ζώνη ώρας και σε περίπτωση περισσότερων συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσα σχολεία συμμετάσχουν θα ετοιμάσουν μια ομαδική ζωγραφιά ανά τάξη με θέμα «το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Η καλύτερη ζωγραφιά θα βραβευτεί και θ’ ανακοινωθεί την επόμενη μέρα, ενώ παράλληλα όλες οι ζωγραφιές θα κοσμούν τους χώρους προπόνησης των δύο σωματείων.

Στη Φλώρινα ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες (πρωταθλητής φέτος στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών) προσκαλεί την Τετάρτη όλο τον κόσμο να διασκεδάσει παίζοντας πινγκ πονγκ. «Ορμητήριο» η Πλατεία Γεωργίου Μόδη. Το σωματείο θα τοποθετήσει τραπέζια από τις 09:00 έως τις 15:00 και περιμένει όλους τους φιλάθλους με το σύνθημα «JoinUs».

Στην Πάτρα ο Α.Σ. Ίφιτος (ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών) θ’ ανοίξει τις εγκαταστάσεις του για μια εβδομάδα και θα μπορούν να προσέρχονται όλοι όσοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα. «Έχουν κληθεί επαγγελματικές ομάδες, νηπιαγωγεία και σχολεία, Α.Με.Α. και ο οποιοσδήποτε θέλει να δοκιμάσει ή να δει πως παίζεται το άθλημα». Περαιτέρω ενημέρωση θα υπάρξει τις προσεχείς ημέρες από τους προπονητές του σωματείου.

Εξάλλου, o Όμιλος Αριστείας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στo Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι την Τρίτη 5 Απριλίου θα προσκαλέσει τη μαθήτρια-αθλήτρια Χριστίνα Αθανασοπούλου, η οποία έχει διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο στο άθλημα. «Το σχολείο συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ένα διεθνές γεγονός με παγκόσμια προβολή. Μετά το 2ο διάλειμμα οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μικρή επίδειξη από την αθλήτρια, η οποία θα παίξει και με μαθητές του ομίλου και του σχολείου αν υπάρξει η δυνατότητα». Η επίδειξη θ’ αρχίσει στις 11:45, η εκδήλωση θα κρατήσει περίπου μέχρι τις 12:25, ενώ θα δοθεί στα παιδιά και εκπαιδευτικό υλικό για την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι μέσα σε κάποιες ημερομηνίες και αρχής γενομένης από τις 7 Απριλίου μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής θα κάνουν επισκέψεις στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για να παρακολουθήσουν τους διεθνείς Έλληνες αθλητές και να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα. Αυτή η δραστηριότητα δεν γίνεται στο πλαίσιο της εορταστικής ημέρας. Τέτοιες επισκέψεις έχουν οργανωθεί ξανά στο κοντινό παρελθόν και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν με τα στελέχη των εθνικών ομάδων και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Την ξενάγηση στον χώρο έχει αναλάβει η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου Αλίκη Κιούφη, που είναι απόφοιτη των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.

«ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ»

Η παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος περιμένει με ενθουσιασμό και καρτερικότητα τον δεύτερο εορτασμό. Η I.T.T.F. επέλεξε αυτή την ημερομηνία για την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης επειδή η 6η  Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Ήδη από την πρώτη χρονιά η απήχηση ήταν τεράστια. Μεγάλες εκδhλώσεις έχουν προγραμματιστεί και φέτος και ανάμεσα στις δράσεις είναι και πινγκ πονγκ για 24 ώρες στο Ότομπρουν της Γερμανίας ή υποβρύχιο τουρνουά το Σενιγκάλι της Ιταλίας! Η προτροπή από τις διεθνείς ενώσεις του αθλήματος προς όλες τις χώρες είναι «δεν έχει σημασία αν θα είναι μικρό ή μεγάλο event, κάνε κάτι» και «δεν έχει σημασία αν θα είναι στις 6 Απριλίου, πριν ή μετά, απλά κάνε κάτι», ενώ το κεντρικό σύνθημα αναφέρει: «Σταμάτα οτιδήποτε κάνεις στις 6 Απριλίου και παίξε πινγκ πονγκ οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα»!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το βίντεο-προώθηση της φετινής προσπάθειας στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=lTFjyFvrnIk, αλλά και να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη WorldTableTennisDay στην ιστοσελίδα TT4ALL.com.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ