Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναχωρεί αύριο για το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή

Pagosmio Sxoliko_ISF_2

Pagosmio Sxoliko_ISF_2Μία ακόμα δυνατή εκπροσώπηση στο διεθνές μαθητικό επίπεδο θα επιδιώξει από την Κυριακή έως την Πέμπτη η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Με τις σχολικές ομάδες, που πρώτευσαν τον Μάρτιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων, θα είναι παρούσα και πάλι στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα και θα κυνηγήσει διακρίσεις και προνόμια. Το καθιερωμένο event διεξάγεται κάθε δυο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) και το φετινό φιλοξενείται από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στο Ελάτ του Ισραήλ. Θα μετάσχουν το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Στράτο Δαμιανή, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και Αντώνη Σέιμαν και το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας με τις Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, Χριστίνα Βάιλα και Ορσία Ραπατζίκου. Τα ίδια παιδιά θα μετάσχουν επίσης στο απλό, όπως και στους φιλικούς αγώνες ατομικών αγωνισμάτων, όμως δεν θα υπάρχει συμμετοχή στις ομάδες επιλέκτων.

Στην αποστολή, που αναχωρεί αύριο τα μεσάνυχτα, μετέχουν ακόμα οι προπονητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης και καθηγητές Φυσικής Αγωγής Χρήστος Λάμης και Μαρία Ηλιάκη και θα είναι υπεύθυνοι για τις ομάδες μαθητών και μαθητριών αντίστοιχα. Επίσης, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ταμίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού τοποθετήθηκε αρχηγός αποστολής από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, ενώ στο Ισραήλ πηγαίνουν επίσης ο Αλέξανδρος Παπαδάκης ως υπεύθυνος για το οικονομικό κομμάτι (Χ.Ε.Π.) και ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Ζαχαρόπουλος. Το Ελάτ ειναι παραθαλάσσιο. Είναι μάλιστα, η μοναδική πόλη του Ισραήλ, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα.  

Η καθιερωμένη διοργάνωση αρχίζει το πρωί της Κυριακής με το ομαδικό. Στους μαθητές μετέχουν 19 ομάδες και στις μαθήτριες 16. Η κλήρωση της πρώτης φάσης έχει διενεργηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου. Πρώτα γίνονται γκρουπ και μετά νοκ άουτ ματς. Στο ομαδικό αγοριών η Ελλάδα κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και θα έχει αντιπάλους τη Γαλλία (επικεφαλής), την Ιρλανδία, το Ισραήλ 2 και τη Σλοβακία. Στο ομαδικό κοριτσιών το ελληνικό σχολείο είναι στο 3ο γκρουπ με το Βέλγιο (επικεφαλής), την Τουρκία και το Ισραήλ 2. Τα ομαδικά ολοκληρώνονται την Τρίτη. Η 6η Απριλίου δεν θα έχει αγώνες και θα περιλαμβάνει άλλες δραστηριότητες, καθώς ορίστηκε από τους διοργανωτές ως ημέρα πολιτισμού (θυμίζουμε ότι είναι και η παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης). Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 7 του μήνα με το απλό, το οποίο θα γίνει από την αρχή σε νοκ άουτ σύστημα, όπως και φιλικούς αγώνες για τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των αθλητών όλων των χωρών, που θα έχουν και διπλά. Οι Έλληνες μαθητές θα έχουν προνόμια για την εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εφόσον τερματίσουν σε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις του ομαδικού.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ