Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με …δώρο από τη Μιλχάουζεν μπήκε στα πλέι οφ η Μπορούσια του Γκιώνη!

Gionis panigirizei_Cup

Gionis panigirizei_CupΑνατροπή στο φινάλε και είσοδος στα πλέι οφ της 1ης κατηγορίας της Γερμανίας για την Μπορούσια Ντίσελντορφ! Στη 18η και τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Γκιώνη επιβλήθηκε εύκολα σήμερα στον δικό της αγώνα και λίγη ώρα μετά έμαθε με …ανακούφιση ότι η αντίπαλός της στο κυνήγι της προνομιούχου 4ης θέσης, η Μπεργκνέουσταντ, υπέστη εντός έδρας ήττα από τη Μιλχάουζεν! Έτσι, οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν ξανά στους 20 βαθμούς, η Μπορούσια ευνοήθηκε γιατί έχει καλύτερο απολογισμό επί μέρους παιχνιδιών σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέκτησε εκείνη την τελευταία θέση για τα πλέι οφ! Η έξτρα διαδικασία θ’ αρχίσει τον Απρίλιο με τους διπλούς ημιτελικούς και οι πρωταθλητές Γερμανίας θα συναντήσουν εκεί τη Φούλντα, η οποία κατέκτησε την 1η θέση στο τέλος των δύο γύρων.

Όλα τα ματς στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα έγιναν Δευτέρα και άρχισαν την ίδια ώρα (16:00 Ελλάδας). Η Μπορούσια αντιμετώπισε εκτός έδρας την ουραγό Γκρανβετέρμπαχ και το πρώτο ζητούμενο ήταν να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της και να φτάσει στη νίκη. Το πέτυχε με σκορ 3-0 και ενισχυμένη ξανά με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ. Ο Γκιώνης έπαιξε στη θέση 1, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε με 3-0 σετ τον αριστερόχειρα διεθνή Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο. Σημειωτέον ότι ο κορυφαίος αμυντικός ολοκλήρωσε τον 2ο γύρο χωρίς ήττα σε 6 αγώνες.

Αναλυτικά η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Σάμουελ Γουόκερ-Καμάλ Ατσάντα 1-3 (6-11, 4-11, 11-5, 7-11)

Ζοάο Ζεράλδο-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (7-11, 5-11, 4-11)

Αλβάρο Ρόμπλες-Τίμο Μπολ 0-3 (3-11, 9-11, 5-11)

Η Μπορούσια ήξερε ότι δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της και φτάνοντας στους 20 βαθμούς έριξε όλη την προσοχή της στο παιχνίδι της Μπεργκνέουσταντ με την 8η της βαθμολογίας Μιλχάουζεν. Εκεί έγινε το …απίστευτο, όπως ομολογούσαν και τα στελέχη της ομάδας του Ντίσελντορφ. Η Μιλχάουζεν, που είχε ηττηθεί εύκολα 3-0 στον 1ο γύρο και σήμερα ήταν και αδιάφορη βαθμολογικά, έπιασε σπουδαία απόδοση και πήρε τη νίκη με 3-2!!! Η Μπεργκνέουσταντ υπέστη ήττα-σοκ, μάλιστα μπορούσε να χάσει και με 3-0 πριν ισοφαρίσει με νίκες 3-2 σετ των Γερμανών Βάλτερ και Μένγκελ και δει στο φινάλε τον επίσης Γερμανό Ντούντα να κάμπτεται με 3-1 από τον Ρουμάνο Ιονέσκου!

Αυτό το αποτέλεσμα επανέφερε τα χαμόγελα στους αθλητές, το προπονητικό επιτελείο και τα υπόλοιπα στελέχη της Μπορούσια, που είδαν ξαφνικά ότι με το …δώρο της Μιλχάουζεν έσωσαν την …παρτίδα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά και θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. 

Μπορούσια και Μπεργκνέουσταντ τελείωσαν στους 20 βαθμούς κι εκεί ήταν δεδομένο ότι υπερτερεί η ομάδα του Ντίσελντορφ. Σε κάθε ισοβαθμία με δύο ή τρεις ομάδες στην Μπουντεσλίγκα δεν μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά ο συντελεστής συν-πλην από τα σκορ στα συνολικά ματς του πρωταθλήματος. Εκεί οι φετινοί Κυπελλούχοι Γερμανίας πήγαν στο +14, ενώ η Μπεργκνέουσταντ είναι μόλις στο +1.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε με μία ακόμα νίκη και 28 βαθμούς η Φούλντα. Η Σααρμπρίκεν και η Οχσενχάουζεν θα είναι το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών από τις θέσεις 2-3 της κανονικής διάρκειας (και η Σααρμπρίκεν μάζεψε 28 βαθμούς, αλλά στα συνολικά παιχνίδια ήταν στο +18 όταν η Φούλντα εμφάνισε +22). Οι διοργανωτές έβαλαν για την 4άδα των πλέι οφ τις ημερομηνίες από 1 έως 10 Απριλίου τα πρώτα ματς και από 22 έως 24 τις ρεβάνς. Η Μπορούσια κανόνισε σήμερα να γίνει την προσεχή Κυριακή, 3 Απριλίου, στο Ντίσελντορφ, ο πρώτος ημιτελικός με τη Φούλντα. Ο τελικός του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου στη Φρανκφούρτη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ