Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δοκιμάζουν μαζί στο διπλό Γκιώνης-Αγγελάκης!

Angelakis Service

Angelakis ServiceΗ επόμενη συμμετοχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε τουρνουά World Tour της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) επιφυλάσσει ξεχωριστό σκηνικό. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό) δήλωσαν ν’ αγωνιστούν στο πολωνικό όπεν, που θα γίνει από τις 20 έως τις 24 Απριλίου στη Βαρσοβία και για πρώτη φορά θ’ αποτελέσουν ζευγάρι στο διπλό! Θα συγκροτήσουν δίδυμο …άμυνας και θα κεντρίσουν την προσοχή, αφού έχουν ίδιο στυλ παιχνιδιού, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές γενιές με τον 36άχρονο Γκιώνη να είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας καταξιωμένος διεθνώς αθλητής και τον 19χρονο Αγγελάκη να περνάει στη μεγάλη κατηγορία πια και να κυνηγά χρήσιμα τεστ στο εξωτερικό για να βελτιωθεί. Νωρίτερα μάλιστα, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Οι αγώνες στην πολωνική πρωτεύουσα είναι της κατηγορίας Major, δηλαδή της δεύτερης βαθμίδας στα επαμειβόμενα όπεν της I.T.T.F.. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 322 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες. Φυσικά δεν είναι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Αφρική.

Ο Γκιώνης ακύρωσε από το τουρνουά του Κατάρ, που είναι σε εξέλιξη στην Ντόχα, επέλεξε τη Βαρσοβία κι εκεί θα βρεθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών λόγω της υψηλής θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη. Λίγες ημέρες πριν θα έχει αγωνιστεί στο Προολυμπιακό του Χάλμσταντ κι ελπίζει να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ρίο και να είναι απαλλαγμένος απ’ οποιοδήποτε άγχος. Αλλιώς ο βασικός του στόχος θα είναι να συγκεντρώσει βαθμούς ώστε να είναι σίγουρα στους προκριθέντες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον καθοριστικό πίνακα αξιολόγησης του Μαΐου. Στο διπλό θα παίξει με τον Αγγελάκη και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την εθνική ομάδα να δούμε πόσο αποδοτική μπορεί να είναι η συνεργασία τους.

Ο σταθερός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων και του απλού νέων στην εξαετία από το 2010 έως το 2015 θα μετάσχει πρώτη φορά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου. Εκτός από τα δύο αγωνίσματα στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να παίξει και στους αγώνες για αθλητές κάτω των 21 ετών, που επίσης θα έχουν πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και θα του φανούν χρήσιμοι. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο αθλητής της Προόδου Ραφήνας είχε πάει για προπονήσεις λίγων ημερών στη Γαλλία και τη Γερμανία και είναι κι αυτό σημάδι για το πόσο «ζεστά» έχει πάρει την προσπάθειά του για περαιτέρω αγωνιστική εξέλιξη.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μεταξύ, η καλή του δουλειά και συνεργασία με τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, αναγνωρίστηκε άμεσα για τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. HE.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε από τον προπονητή του Άρη Βούλας να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και ο τελευταίος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει και πάλι εθελοντικά. Αφού πήρε και τη συγκατάθεση του σωματείου του θα καθοδηγήσει τις τρεις Ελληνίδες αθλήτριες (Τόλιου, Χριστοφοράκη, Ζαβιστάνου) στους αγώνες του Χάλμσταντ. Φυσικά θα έχει συνεργασία και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή, που στη Σουηδία θα είναι υπεύθυνος της ανδρικής τριάδας (Γκιώνης, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου).

ΠΕΝΤΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Εξάλλου, πέντε αθλητές πρόκειται ν’ αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς στο 9ο ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου, που θα γίνει στο Κίρσμπεργκ από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου. Είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου του Ολυμπιακού και οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Πέρα Αθηνών), Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος), Πάρις Ζώνιος (Άρης Βούλας) και Γιώργος Παντερής (Α.Ο. Πεύκης). Τα παιδιά θ’ αναχωρήσουν την Κυριακή μετά τους αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ