Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ογδόντα αθλητές πήραν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες αιμακαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι 28οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών. Έγιναν στην Αττική από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου και πήραν μέρος συνολικά 80 αθλητές, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση-περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου σώματος και αγωνίζονται σε κατηγορίες αναλόγως της ηλικίας τους. Όπως ανέφερε το δελτίο Τύπου των διοργανωτών «ο ευγενής συναγωνισμός, ο σεβασμός προς τον συναθλητή και η αξιοπρεπής παρουσία όλων των συμμετεχόντων άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που επισκέφτηκαν τους αγωνιστικούς χώρους για να στηρίξουν τον θεσμό των αγώνων και τους αθλητές. Τα αθλητικά σωματεία που έλαβαν μέρος ήταν τα εξής:

Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.) με 22 αθλητές (11 αιμοκαθαιρόμενους – 11 μεταμοσχευμένους)

Π.Α.Σ.Μ. «Δρομέας» με 29 αθλητές (5 αιμοκαθαιρόμενους – 24 μεταμοσχευμένους)

Α.Σ.Ν.Μ. «Λέοντες Πειραιά» με 13 αθλητές (5 αιμοκαθαιρόμενους – 8 μεταμοσχευμένους)

Π.Σ.Μ. «Διαγόρας» με 14 αθλητές (5 αιμοκαθαιρόμενους – 9 μεταμοσχευμένους )

Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου 3 αθλητές (μεταμοσχευμένους)

Το πρόγραμμα άρχισε την περασμένη Πέμπτη με το μπόουλινγκ. Την επόμενη ημέρα έγιναν τα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης και (για πρώτη φορά) της ποδηλασίας και το Σάββατο οι αγώνες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Φιλοξενήθηκαν άλλη μια χρονιά στον Πύργο του Πειραιά, στην έδρα του σωματείου «Λέοντες». Ο Μάριος Μαρκόπουλος (Σ.Α.Ν.) στους αιμοκαθαιρόμενους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 10η συνεχή χρονιά πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ, που δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον από άλλον αθλητή. Ιστορικό σερί χρυσών μεταλλίων στους μεταμοσχευμένους και για τον βετεράνο του αθλήματος Χρήστο Ξένο (Δρομέας), που κερδίζει συνεχώς από το 2000. Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση από τον Κώστα Καλό (Δρομέας) αλλά και τον μικρό σε ηλικία, μόλις 16 ετών, όμως πολλά υποσχόμενο Αλέξανδρο Διακουμάκο (Λέοντες). Στα διπλά οι Ξένος-Αρκάς πήραν το χρυσό μετάλλιο, με «ασημένιους» τους Καλό-Ανδρεάδη και «χάλκινους» τους πρωτοεμφανιζόμενους σαν δυάδα Μαρκόπουλο-Διακουμάκο.

Όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές πήραν την πρόκριση για τους 9ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, που θα γίνουν στη Φιλανδίας από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2016. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αυτούς τους αγώνες θα γνωστοποιηθεί στα μέσα Απριλίου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και τον προγραμματισμό της προετοιμασίας των αθλητών». 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ