Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Δ.Α.Ο. Ταύρου μιλούν για το καθοριστικό ντέρμπι στην Α1 γυναικών

Xristofor

XristoforΗ παγκόσμια κοινότητα και η Ευρώπη ειδικότερα παρακολουθούν σοκαρισμένες τη νέα τραγωδία από τις τρομοκρατικές ενέργειες στις ArseniadisΒρυξέλλες… Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση συνεχίζει πυρετωδώς τις διαπραγματεύσεις με εθνικές ομοσπονδίες για να βρει νέο τόπο διεξαγωγής του Προολυμπιακού τουρνουά, που λόγω της τρομοκρατίας «έφυγε» από την Κωνσταντινούπολη… Το μακελειό στη βελγική πρωτεύουσα λογικό είναι να βάζει σε διαφορετική βάση τις συζητήσεις, αλλά όπως μετά από την επίθεση στο Παρίσι, έτσι και τώρα, το άθλημα πρέπει κι αυτό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να μην το νικήσει ο τρόμος… Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση την ίδια ώρα που περιμένει ανυπόμονα να μάθει σε ποιο μέρος θα διεκδικήσει τις ολυμπιακές προκρίσεις, ετοιμάζει και τη συνέχεια στις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Και αυτή του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αφορά τον επίλογο στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ξεχωρίζει μάλιστα, ο σαββατιάτικος αγώνας κορυφής του Ολυμπιακού με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου στην Α1 γυναικών (ώρα έναρξης 19:00). Για το ματς, που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2015-2016, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας οι προπονητές των δύο ομάδων Γιώργος Χριστοφοράκης (αριστερά) και Αλέξης Αρσενιάδης (δεξιά) αντίστοιχα.

Πριν από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στο διήμερο 26 και 27 Μαρτίου ο Δ.Α.Ο.Τ. προηγείται αήττητος με 22 βαθμούς. Στο αντίστοιχο ντέρμπι του 1ου γύρου είχε επικρατήσει με 4-2. Ο Ολυμπιακός είναι έναν βαθμό πίσω του και για ν’ ανατρέψει την κατάσταση δεν του αρκεί απλή νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά θέλει και σκορ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ: «ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ωστόσο, πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να φτάσουμε στην ανατροπή αν έχουμε και λίγη τύχη. Θα παίξει ρόλο και το πως θα σχηματιστούν τα ζευγάρια από το στήσιμο των τριάδων, πάντως σε κάθε περίπτωση θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης και συνέχισε: «Είδαμε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Γεωργία (σ.σ. Ζαβιτσάνου) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αν της βγει ξανά το παιχνίδι με την Τόλιου θα είναι σημαντικό. Σαφώς πιστεύω ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» τη Μόλναρ, αλλά να δούμε και σε ποια θέση θα τη βάλουν οι αντίπαλοι. Στο διπλό πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι κι από κει και πέρα κυνηγάμε και νίκη στην Κιούφη, που επίσης απέδωσε καλά στο Πανελλήνιο και νίκησε τη Μαρία (σ.σ. Χριστοφοράκη)». Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός ότι αποφάσισε και ανακοίνωσε σε αυτό το χρονικό σημείο την αποχώρησή της από την εθνική ομάδα η Αγγελίνα Παπαδάκη. «Δεν ξέρω μήπως την επηρεάσει ψυχολογικά το θέμα. Έχω προβληματιστεί κάπως, αλλά θα μιλήσω μαζί της και θα δούμε. Γνωρίζω πάντως, ότι στην προπόνηση δείχνει σε καλή κατάσταση. Καλά παίζει και η Μαρία άσχετα με την πορεία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ και η Ντετελίνα (σ.σ. Πέτροβα) είναι αρκούντως προπονημένη».

ΑΡΣΕΝΙΑΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ»

Ο Αλέξης Αρσενιάδης από την άλλη πλευρά παραδέχεται ότι η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο: «Μετά το 4-2 της πρώτης αναμέτρησης έχουμε μικρό πλεονέκτημα αλλά τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο με βάση τη δυναμικότητα του αντίπαλου σωματείου και την αξία των αθλητριών του. Όπως είδαμε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο καθένας μπορεί να νικήσει τον καθένα άρα όλα είναι ανοιχτά. Επιπλέον, το 4-2 είναι λίγο περίεργο σκορ, υπό την έννοια ότι μπορεί κάπου να επαναπαυτείς και να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Είναι ματς ψυχολογίας πάντως και θα μετρήσει και το ξεκίνημα. Όπως στον πρώτο αγώνα αρχίσαμε με νίκη και μας έδωσε ψυχολογική ώθηση, έτσι θα παίξει ρόλο και τώρα», δήλωσε ο προπονητής του Δ.Α.Ο. Ταύρου.

Η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ είναι ήδη στην Αθήνα και κάνει προπονήσεις και στο Σ.Ε.Φ. και στον Ταύρο. «Το κλειδί είναι η Μόλναρ αλλά για το ψυχολογικό αβαντάζ παίζει ρόλο τι θα κάνει και η Τόλιου στο πρώτο της παιχνίδι. Η καλή Μόλναρ έχει αβαντάζ με όλες τις παίκτριες του Ολυμπιακού, καθώς είναι καλά προπονημένη, έχει δώσει πολλά ματς στο εξωτερικό κι έχει και διαφορετική φιλοσοφία. Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως, ήταν άρρωστη, στην Αθήνα έχει να έρθει από τον Δεκέμβριο και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είναι έτοιμη», επισήμανε για την πρώτη παίκτρια της ομάδας του ο Αρσενιάδης και στον επίλογο των δηλώσεών του ανέφερε: «Είναι καλή και η διαφορά των σετ με 15-9 υπέρ μας, όμως θεωρώ αμφίρροπα όλα τα ματς. Χαρακτηρίζω κομβικό το παιχνίδι της Ζαβιτσάνου με την Τόλιου, που πάντοτε κρίνεται στον πόντο και τα τελευταία χρόνια πότε κερδίζει η μια και πότε η άλλη. Η Αλίκη πιστοποίησε στο Πανελλήνιο ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να κάνει τη ζημιά, αλλά παίζει ρόλο και το πως θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Στο στήσιμο των τριάδων επίσης, πάντα χωράνε αλλαγές, που μπορεί να μετρήσουν, απλά εμείς δεν έχουμε πολλά περιθώρια αλλαγών». 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ