Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα φαβορί προχώρησαν στα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος

20160319 140723

20160319 140723Όλα τα φαβορί προχώρησαν στα προημιτελικά κατά την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Καταγράφηκαν απρόσμενα αποτελέσματα στη φάση των ομίλων, ήρθαν πολύ δύσκολα κάποιες νίκες για αθλητές κι αθλήτριες, που κυνηγούν υψηλές θέσεις, όμως στα νοκ άουτ δεν σημειώθηκε η έκπληξη, που θα άφηνε φαβορί έξω από την τελική 8άδα. Είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον εξάλλου, το πώς θα τα πάνε οι νεαρής ηλικίας αθλητές και στην πλειοψηφία τους άφησαν θετικές εντυπώσεις. Η σημαντικότερη διοργάνωση του αθλήματος μπαίνει στη δεύτερη μέρα της στις 10 το πρωί και νωρίς το μεσημέρι πρόκειται ν’ αρχίσουν οι τελικοί, που θ’ αναδείξουν τους πρωταθλητές Ελλάδας της φετινής σεζόν.   

Στην πρώτη φάση του απλού ανδρών πέτυχε σπουδαία νίκη ο έφηβος Γ. Σταματούρο. Για το 9ο γκρουπ ξεπέρασε με 3-2 σετ το εμπόδιο του Μάκρα, ο οποίος το 2013 είχε φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Βεβαίως, αυτή είναι χρονιά, στην οποία ο αθλητής του Παναθηναϊκού δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου, αλλά σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.    

Από τους επικεφαλής των ομίλων έχασαν ακόμα ο Παπαδάκης από έναν άλλο διεθνή έφηβο, τον Νίκο Αντωνιάδη, με 3-0 σετ για το 10ο γκρουπ και ο Κανάσης από τον Μαλινάκη με 3-1 για το 11ο γκρουπ. Σημειωτέον ότι ούτε ο τελευταίος είχε φέτος την ευκαιρία να παίξει στην Α1 με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. ο σύλλογος δήλωσε εκπρόθεσμα συμμετοχή). Στο 3ο γκρουπ ο επικεφαλής Γ. Κωνσταντινόπουλος έκαμψε στο τέλος τη σθεναρή αντίσταση του Ζώνιου με 3-2 σετ.

20160319 140627Μεγάλα παιχνίδια έγιναν στην πρώτη φάση των γυναικών χάρη στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξαν τα αουτσάιντερ. Έκπληξη δημιούργησε η Γεωργιάδου στο 6ο γκρουπ με τη νίκη της 3-1 σετ κόντρα στην Εξάρχου, πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος το 2012. Στο 7ο γκρουπ η Κιούφη κατέβαλλε με 3-1 σετ τη Χοβσεπιάν, όμως νωρίτερα είχε χάσει με 3-2 από την κορασίδα Γερασιμάτου! Στην τελευταία αγωνιστική η Χοβσεπιάν νίκησε 3-1 τη Γερασιμάτου και προέκυψε τριπλή ισοβαθμία, από την οποία ευνοήθηκαν η Κιούφη (πέρασε ως 1η) και η Χοβσεπιάν.   

Επίσης, στο 1ο γκρουπ  η Τόλιου επικράτησε πολύ δύσκολα της Έλλης Φίσερ με 3-2 σετ. Το ίδιο ακριβώς έκαναν η Χριστοφοράκη στο 2ο γκρουπ με αντίπαλο την Κανάρη και η Γεωργοπούλου στο 5ο απέναντι στην Παρίδη!  

Στα νοκ άουτ των ανδρών μπορεί να σταθεί κάποιος στις πολύ δύσκολες νίκες του Γ. Κωνσταντινόπουλου επί του Αντωνιάδη με 3-2 σετ, όπως και του «αμυντικού» Αγγελάκη απέναντι στον Μιχαηλίδη με το ίδιο σκορ. «Ζόρια» συνάντησαν ο Σγουρόπουλος με τον Μαλινάκη (3-1), ο Παπαδημητρίου με τον Μάκρα (3-1) και ο Ρηνιώτης με τον Καριοφυλλίδη (επίσης 3-1), ενώ ο τελευταίος είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο τον Παπαδάκη με 3-2 και ανατροπές στο 4ο και το 5ο σετ. Στον γύρο των «16» των γυναικών η Κιούφη είχε ένα ακόμα ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στην Παρίδη και βγήκε νικήτρια με 3-2 σετ.

Στα διπλά έγιναν στον 1ο γύρο πολύ αμφίρροπα ματς, που κρίθηκαν στο τέλος. Ο Μάκρας και ο Μαλινάκης έκαμψαν με 3-2 σετ τους Γιώργο Νταλιάνη/Γιώργο Παντερή (Α.Ο. Πεύκης). Οι Ηλίας Μιχαηλίδης/Σταύρος Βρεττάκος λύγισαν με το ίδιο σκορ τους Στράτο Δαμιανή/Πάρι Ζώνιο (Άρης Βούλας), ενώ επίσης με 3-2 απέκλεισαν οι Γιώργος Κανάσης/Ανέστης Καριοφυλλίδης τους Ξάνθο Παναγόπουλο/Δημήτρη Κορδούτη από το Ελληνικό και την Πρόοδο αντίστοιχα.

20160319 140402Στο διπλό γυναικών ήταν συναρπαστικοί και οι δύο αγώνες που έγιναν στον αντίστοιχο γύρο. Οι Ισαμπάλογλου/Γερασιμάτου κατέβαλλαν με 3-2 σετ τις Σοφιανού/Μούρου από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, ενώ οι Θάλεια Κορδούτη/Νίκη Μπρισκόλα ξεπέρασαν με το ίδιο σκορ τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη/Χριστιάνα Κανάρη από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Πολύ σημαντική απουσία της τελευταίας στιγμής αυτή του Γιάννη Βλοτινού. Ο ρέκορντμαν των τίτλων στο σημαντικότερο αγώνισμα του θεσμού (14 πρωτιές, 17 τελικοί) δεν “κατέβηκε” τελικά στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συνολικά ήταν 33 οι παρουσίες στο απλό ανδρών (από 38 αθλητές, που είχαν το δικαίωμα συμμετοχής) και 21 στο απλό γυναικών (από 26 αθλήτριες που μπορούσαν ν’ αγωνιστούν).

Τα ζευγάρια των προημιτελικών σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος(Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Πέρα Αθηνών) 

Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)–Ελένη Γεωργιάδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)-Γεωργία Ζαβιτσάνου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Χριστίνα Φίλη (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)-Όλγα Γεωργοπούλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κώστας Παπαγεωργίου/Τάσος Ρηνιώτης-Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Νίκος Αντωνιάδης

Γιώργος Κανάσης/Ανέστης Καριοφυλλίδης (Φιλία Ορεστιάδας)-Δημήτρης Παπαδημητρίου/Γιάννης Σγουρόπουλος

Αντώνης Μαλινάκης/Λευτέρης Μάκρας (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Ηλίας Μιχαηλίδης/Σταύρος Βρεττάκος (Άρης Νικαίας)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Γιώργος Σταματούρος/Γιάννης Παπαδάκης (Ολυμπιακός/Α.Ο. Πεύκης)  

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Χριστίνα Φίλη/Γεωργία Ζαβιτσάνου-Αλίκη Κιούφη/Ελένη Γεωργιάδου

Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου/Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)-Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου

Όλγα Γεωργοπούλου/Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Θάλεια Κορδούτη/Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ο. Ταταύλα)

Κατερίνα Τόλιου/Ρόζα Χοβσεπιάν (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)-Κωνσταντίνα Παρίδη/Έλλη Φίσερ (Φοίνικας Πειραιά/Άρης 2006)

 

* Φωτό από τον αγώνα Μαλινάκης/Μάκρας-Νταλιάνης/Παντερής. Γενικό πλάνο από τους αγώνες και φάση από το ματς του διπλού γυναικών Μπρισκόλα/Κορδούτη-Χατζηλυγερούδη/Κανάρη.

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ