Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωταγωνίστησε η μαθητική κοινότητα με το Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

Sxoliko Likeion_winner_Papaxaralampeio

Sxoliko Likeion_winner_PapaxaralampeioΑφιερωμένο στους αθλητές και της αθλήτριες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν το διήμερο Τρίτη-Sxoliko Likeion_2016_aponomi_mathitriesΤετάρτη. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της περιόδου 2015-2016 και όπως κάθε φορά αποτέλεσε διαφορετική νότα στην αγωνιστική δράση. Το βασικό βέβαια, είναι ότι κατέστη δυνατή η διεξαγωγή του ώστε να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα διεκδίκησης των μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό και διοργάνωσε τους αγώνες από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Το πρωτάθλημα ανέδειξε και τις ομάδες των σχολείων, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο ομαδικό μαθητριών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο, στο ομαδικό μαθητριών το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας και αυτά τα σχολεία θα πάνε στους αγώνες, που θα γίνουν στις αρχές Απριλίου στο Ισραήλ από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.). Στο απλό πήραν την 1η θέση ο Νίκος Αντωνιάδης από το 2ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου και η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου από το 2 ΓΕ.Λ. Βούλας.

Sxoliko Likeion_2016_SEFΔικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες είχαν οι μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Στο ομαδικό μετείχαν 15 σχολεία στους μαθητές και 9 στις μαθήτριες. Στο απλό αγωνίστηκαν 280 αγόρια και 60 κορίτσια. Οι συμμετοχές προέρχονταν φυσικά από σχολεία όλης της Ελλάδας. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατάφερε να εξασφαλίσει και φέτος τη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να μη χαθούν τα προνόμια για τα παιδιά. Έβαλε τον χώρο για τους αγώνες, την τεχνογνωσία της γραμματείας και του τεχνικού προσωπικού, ενώ κάλυψε τη δαπάνη της διαιτησίας και τα λειτουργικά έξοδα για την αίθουσα. Με βάση την υπουργική απόφαση όλα τα αγωνίσματα έγιναν με το σύστημα του απλού νοκ άουτ. Οι αθλητές/τριες δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν και στα δύο αγωνίσματα, έπρεπε να διαλέξουν ένα. Προχτές διεξήχθησαν οι αγώνες στο ομαδικό, αλλά και οι πρώτοι γύροι στο απλό και το πρόγραμμα έκλεισε χτες το μεσημέρι με τους τελικούς του απλού.

Στο ομαδικό μαθητών επικράτησε το φαβορί, που ήταν το ιδιωτικό ΓΕ.Λ. Παπαχαραλάμπειο. Το σχολείο από τη Γ’ Αθήνας αγωνίστηκε με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Στράτο Δαμιανή, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και Αντώνη Σέιμαν. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-1 το 15ο ΓΕ.Λ. Πειραιά, το οποίο στηρίχτηκε στους Γιώργο Σταματούρο, Ξάνθο Παναγόπουλο, Πέτρο Παναγόπουλο και Σπυρίδωνα Κουβαλιά. Στον «μικρό» τελικό το Γ.Ε.Λ. Καρέα (Γιάννης Ράμμος, Νίκος Βλαχάκης, Χρήστος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Ζουρδούμης) ξεπέρασε με 4-2 το 3ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς (Γιάννης Πετρόπουλος, Φώτης Αρβανίτης, Στέφανος Ζωίδης, Ευάγγελος Φούφας) και κατέκτησε την 3η θέση.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και στο ομαδικό μαθητριών, όπου σήκωσε το τρόπαιο το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας. Το σχολείο του Πειραιά (με τις Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού, Χριστίνα Βάιλα και Ορσία Ραπατζίκου) κατέβαλλε στον τελικό με 4-1 το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας (Χριστίνα Ταουσάνη, Αργυρή Τουραμανίδου, Θεοδώρα Ζήσου, Ευσταθία Λαλένη). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε το ΓΕ.Λ. Καρέα (Κριστίν Σεβνταγιάν, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Χριστίνα Σπύρου, Σαββούλα Μοροσίδου) νικώντας με 4-0 στο ματς για τις θέσεις 3-4 το Ράλλειο ΓΕ.Λ. (Τζούλια Μιτακίδου, Γεωργία Χατζάκη, Βασιλική Σαφαρίκα, Μαριάμ Δαμίγου).

Στο απλό μαθητών έφτασαν στο τελικό δύο συμπαίκτες στην Πρόοδο Ραφήνας, ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Δημήτρης Κορδούτης. Ο Αντωνιάδης από το 2ο ΓΕ.Λ. Παλαιού Φαλήρου επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-9) και πανηγύρισε την πρωτιά. Ο Κορδούτης είναι μαθητής στο 2ο ΓΕ.Λ. Βούλας. Την 3η θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Στάμου (2ο ΓΕ.Λ. Ελευσίνας) νικώντας στον «μικρό» τελικό τον Βασίλη Αντωνιάδη (7ο ΓΕ.Λ. Καλλιθέας) με 3-0 σετ.

Sxoliko mathitriesΣτο απλό μαθητριών έδωσαν συναρπαστικό τελικό η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και η Αλεξάνδρα Τουντακόβα, που αγωνίζονται στον Άρη 2006 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου αντίστοιχα. Η Ισαμπάλογλου από το 2ο Γ.Ε.Λ. Βούλας επικράτησε με 3-1 σετ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια (9-11, 11-9, 11-9, 11-8). Η Τουντακώβα είναι μαθήτρια του 1ου ΓΕ.Λ. Καλλιθέας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελισάβετ Τέρπου από το ΓΕ.Λ. Διονύσου. Στο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 νίκησε την Ευαγγελία Οικονόμου (8ο ΓΕ.Λ. Πειραιά) με 3-0 σετ.

Τις απονομές στο ομαδικό έκανε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Λιβέρης Ανδρίτσος εκπροσωπώντας το Γραφείο Φυσικής Αγωγής από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά. Στο απλό μαθητών απένειμε τα έπαθλα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και στο απλό μαθητριών ο Α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Μάκρας.

 

* Φωτό 1: Τα σχολεία που πήραν τα μετάλλια στο ομαδικό μαθητών.

* Φωτό 2: Η απονομή στο ομαδικό μαθητριών. Στη φωτό και συντελεστές της οργανωτικής επιτυχίας των αγώνων  

* Φωτό 3: Άποψη του γυμναστηρίου σε ώρα δράσης

* Φωτό 4: Η απονομή στις νικήτριες του απλού μαθητριών

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ