Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χωρίς νίκη στο γκρουπ η εθνική ανδρών, εστιάζει στον επόμενο στόχο της

Sgouros me_Vatsa_Papageorgiou

Sgouros me_Vatsa_PapageorgiouΜε τον χειρότερο απολογισμό ολοκλήρωσε τελικά η εθνική μας ομάδα των ανδρών τους αγώνες της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κάμφθηκε με 3-1 από την Ταϊπέι κι έμεινε 6η και τελευταία στο γκρουπ Α της Championship Division. Όπως ήταν ήδη ξεκάθαρο βέβαια, συνεχίζει για τις θέσεις 13-24 και εστιάζει πια στον δεύτερο στόχο της, που είναι να πλασαριστεί στην πρώτη 16άδα και να σιγουρέψει, βάσει αυτού του αποτελέσματος, την παραμονή στην ελίτ της διοργάνωσης για το 2018 χωρίς ν’ ασχολείται με το κριτήριο της παγκόσμιας κατάταξης ομαδικού. Από το σημερινό ματς για την 5η αγωνιστική απουσίαζε ουσιαστικά το βαθμολογικό ενδιαφέρον γι’ αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πάλι στον πάγκο τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ενώ και οι Ασιάτες (που στην Κουάλα Λουμπούρ έχασαν, όπως αναμενόταν, μεγάλο μέρος της δύναμής τους, από την απουσία του σπουδαίου Τσουάν Τσι Γιουάν) άφησαν εκτός τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2013 στο διπλό ανδρών Τσεν Τσίεν Αν. Σε αμφίρροπο αγώνα η Ελλάδα πάλεψε για τη νίκη γοήτρου και την 5η θέση με τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον 16άχρονο Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο τελευταίος άφησε ξανά πολύ καλές εντυπώσεις, μάλιστα αυτή τη φορά πήρε και τα πρώτα του σετ κι έφτασε κοντά στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα!Η εθνική ανδρών δίνει αύριο στις 13:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική) το επόμενο παιχνίδι της. Κληρώθηκε στο ταμπλό με τη Ρουμανία, η οποία κατετάγη 5η στο γκρουπ D (δεν προβλέπεται ιντερνετική μετάδοση). Με νίκη πάει στις θέσεις 13-20 για να συναντήσει ξανά την Τσεχία, που στην έναρξη του ταμπλό έχει bye. Η εθνική γυναικών θα έχει ρεπό αύριο και για τις θέσεις 37-44 θ’ αγωνιστεί το πρωί της Παρασκευής, στις 4 ώρα Ελλάδας (τραπέζι 29 χωρίς κάλυψη στο διαδίκτυο) με τη νικήτρια του αγώνα Πορτογαλία-Ιταλία.

Ο αγώνας έγινε στο τραπέζι 1 και ήταν ο μοναδικός για την Ελλάδα στο γκρουπ, που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δει και τον Σγουρόπουλο, που αυτή τη φορά τοποθετήθηκε στη θέση 3 και κλήθηκε ν’ αφήσει τα διαπιστευτήριά του σε τρίτη αναμέτρηση με ασιατική χώρα (έπειτα από αυτές με Κίνα και Κορέα)! Το νέο αγωνιστικό του τεστ ήταν πετυχημένο. Δυνατός και ανταγωνιστικός από την αρχή έως το τέλος μπορούσε να βοηθήσει και με νίκη, αλλά είναι σημαντικό, που ήδη συζητιέται το όνομά του από αθλητές και προπονητές και αναγνωρίζονται και σε παγκόσμιο επίπεδο τα μεγάλα προσόντα του! Η εθνική στήθηκε κανονικά με τον Γκιώνη στο 1 και τον Παπαγεωργίου στο 2, έκανε σχετικά εύκολα το 1-0, αλλά λύγισε στα επόμενα ματς, που ήταν όλα αμφίρροπα. Η ελληνική πλευρά έκανε την προσπάθειά της έστω για νίκη ψυχολογίας, δεν τα κατάφερε και το να τελειώσει το γκρουπ μόνο με ήττες είναι κάτι, που τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία του θεσμού δεν έχει ξαναγίνει.

Στα του αγώνα επιβλητική εμφάνιση του Παναγιώτη Γκιώνη (νούμερο 22 στον κόσμο) έφερε το προβάδισμα στην εθνική μας. Ο πολύπειρος αμυντικός έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στον Λιάο Τσενγκ-Τινγκ (Νο 135), ήταν πολύ σταθερός ειδικά στις κομμένες μπάλες κι επικράτησε με 3-0 σετ χαρίζοντας και ορισμένα θεαματικά ράλι στον κόσμο.

Στο δεύτερο ματς ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 128) είχε πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Τσιανγκ Χουνγκ Τσίε (No 66). Κάμφθηκε με 3-1, αλλά μετά το 1ο σετ βελτίωσε την απόδοσή του διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη. Στο 2ο σετ έχανε 3-6, έφτασε τον αντίπαλό του, αλλά δεν πέτυχε την ανατροπή. Άρχισε και με 0-3 στο 3ο σετ, όμως μετά το τάιμ άουτ του Βατσακλή πήρε 4 πόντους στη σειρά και τελικά το σετ. Στο 6-6 του 4ου σετ ο Ασιάτης πήρε δύο πόντους στο σερβίς του πρωταθλητή Ελλάδας και τελικά διαφορά με 10-6. Ο Παπαγεωργίου έκανε εντυπωσιακό comeback, ισοφάρισε και έσωσε συνολικά 6 ματς μπολ! Το κακό είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τα δικά του σετ μπολ (11-10, και 13-12) κι έτσι γράφτηκε το τελικό 3-1. Ο Τσιανγκ είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού νέων το 2005, 3ος με την Ταϊπέι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2014 και 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ομαδικού του 2013.

Αμέσως μετά ήταν η ώρα του Γιάννη Σγουρόπουλου (Νο 525 στη διεθνή κατάταξη ανδρών, 197 στις Ελπίδες και 76 στους νέους) να δείξει τις αρετές του σε όλους τους φιλάθλους μέσα κι από τη ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Απέναντί του ήταν ένας πολύ δυνατός νεαρός αθλητής, ο 19αχρονος Γιανγκ Τζου-Γι (No 216 στους άνδρες και 45 στις Ελπίδες). Στο απόλυτα ισορροπημένο ματς ήταν ο αθλητής της Ταϊπέι αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο και επικράτησε με 3-2 σετ, όμως ο Ελευσίνιος πρωταθλητής πραγματοποίησε άλλη μία πολλά υποσχόμενη εμφάνιση. Είχε θάρρος και άνεση στο παιχνίδι του, δεν επηρεαζόταν από ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη ενός σετ και έβγαλε ποικιλία από χτυπήματα, που μαρτυρούν τη μεγάλη του ποιότητα. Φυσιολογικά λάθη απειρίας και ορισμένες βιαστικές κινήσεις έπαιξαν τον ρόλο τους, αλλά γενικά στάθηκε θαυμάσια και άξιζε τη νίκη.      

Κατέκτησε το 1ο σετ με 6 συνεχόμενους πόντους, έχασε με πολύ μικρή διαφορά τα δύο επόμενα όπου ήταν στο 6-6 και το 8-8, ενώ στο 4ο παρότι έχασε ουσιαστικό πλεονέκτημα στο 6-1 είχε το πείσμα και την ψυχή να σώσει ματς μπολ στο 9-10 και να πάρει το σετ. Στις αρχές του 5ου σετ ο διαιτητής του χρέωσε πόντο για αντικανονικό σερβίς. Ατό έγινε δεύτερη φορά, προκάλεσε και τη διαμαρτυρία του Κώστα Βατσακλή από τον πάγκο και ίσως και να επηρέασε τον αθλητή ψυχολογικά, καθώς το σκορ από 1-1 έγινε γρήγορα 1-5. Ο Σγουρόπουλος πλησίασε στο 6-8 και το 8-10, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.   

Στο επόμενο παιχνίδι ο Γκιώνης είχε ξεκάθαρα μεγαλύτερο (σε σχέση με την έναρξη) βαθμό δυσκολίας για να πετύχει άλλη μία νίκη και να στείλει τον αγώνα στο 2-2. Ο Τσιανγκ Χουνγκ απέδειξε ότι αποδίδει εξαιρετικά σε αμυντικό παιχνίδι, ήταν καλά διαβασμένος και με σταθερή επίθεση πανηγύρισε τη νίκη με 3-0. Ο Γκιώνης είχε μεγάλη ευκαιρία στο 2ο σετ όταν βρέθηκε 9-7 μπροστά, όμως είδε τον αντίπαλό του να παίρνει 4 σερί πόντους. Προηγήθηκε και 4-2 στο 3ο σετ, αλλά και πάλι ο Τσιανγκ αντέδρασε. Βαθμολογικά επηρεάζει κάπως και αυτή η ήττα από αθλητή, που είναι χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ταϊπέι 1-3:

Παναγιώτης Γκιώνης-Λιάο Τσενγκ-Τινγκ 3-0 (11-5, 11-7, 11-4)

Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου-Τσιανγκ Χουνγκ Τσίε 1-3 (5-11, 8-11, 11-8, 14-16)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Γιανγκ Τζου-Γι 2-3 (11-7, 8-11, 8-11, 13-11, 8-11)

Γκιώνης-Τσιανγκ Χουνγκ 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)  

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ Α

ΟΜΑΔΑ                    ΒΑΘΜΟΙ

1. Κίνα                         10

2. Βόρεια Κορέα         9

3. Αυστρία                   8

———————————-

4. Τσεχία                     7

5. Ταϊπέι                      6

6. Ελλάδα                   5

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 1-12 Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Από τις ομάδες των μεταλλίων στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν ήταν μόνο η Ταϊπέι, που έμεινε έξω από την πρώτη 12άδα. Είναι και η φιναλίστ του τελικού το 2014 Γερμανία και αν υπολογίσει κάποιος το παλμαρέ της σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες θα καταλάβει ότι πρόκειται για «βόμβα». Η απουσία του πρωταθλητή Ευρώπης Οβτσάροφ και το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι στην κατάλληλη κατάσταση, το δεύτερο αστέρι της ομάδας, ο Μπολ, μέτρησαν καθοριστικά. Η Γερμανία υστέρησε σε τριπλή ισοβαθμία στο γκρουπ Β με τη Σουηδία και την Αγγλία κι έμεινε 4η. Την πρωτιά κατέκτησε η Γαλλία. Από το γκρουπ C προχώρησαν κατά σειρά η Ιαπωνία, η Πολωνία και η Πορτογαλία (οι τελευταίες ευνοήθηκαν από ισοβαθμία με την Ουκρανία) και από το γκρουπ D η Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η Κροατία, η οποία έχει βασικό τον 47χρονο Ζόραν Πρίμορατς!!! Οι νικήτριες των γκρουπ είναι ήδη στα προημιτελικά. Στον προηγούμενο γύρο παίζουν Κροατία-Σουηδία, Βόρεια Κορέα-Πορτογαλία, Αυστρία-Χονγκ Κονγκ και Πολωνία-Αγγλία.

Στις γυναίκες πρώτευσαν στους ομίλους και πέρασαν απευθείας στην 8άδα η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη. Τα ζευγάρια του προηγούμενου γύρου είναι Αυστρία-Ολλανδία, Ταϊπεϊ-Ουκρανία, Βόρεια Κορέα-Ρουμανία και Κορέα-Γερμανία.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ