Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νικηφόρα αρχή η εθνική γυναικών, 3-2 τη Βουλγαρία

Hellas-Bulgaria

Hellas-BulgariaΠρεμιέρα με το δεξί για την εθνική ομάδα των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας. Για το γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας (Second Division) ξεπέρασε σε αμφίρροπη αναμέτρηση το εμπόδιο της Βουλγαρίας με 3-2 κι έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων και την πρόκριση στη 12άδα της κατηγορίας. Βρέθηκε να χάνει με 2-1, αλλά με πείσμα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στις κρίσιμες μπαλιές κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση. Η Κατερίνα Τόλιου σημείωσε δύο νίκες στα πέντε σετ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Αγγελίνα Παπαδάκη. Η Ελλάδα συνεχίζει αύριο με δύο αγώνες απέναντι στη Χιλή (07:00 δική μας ώρα) και το Λουξεμβούργο (13:30). Η πρώτη έχασε σήμερα 3-1 από τη Σλοβενία, ενώ το Λουξεμβούργο κατέβαλλε το Βιετνάμ με 3-0. Οι αγώνες γίνονται στα τραπέζια 22 και 23 και σύμφωνα με το πρόγραμμα του διαδικτυακού itTV.com η δράση σε αυτά τα τραπέζια της δεύτερης αίθουσας έχει ζωντανή κάλυψη.

Ως πρώτη παίκτρια της ομάδας στο A, B, C η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 213 στην παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου) άρχισε το ματς και συνάντησε την Ανέλια Κάροβα (Νο 266), μία αθλήτρια με ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού και κομπίνα λάστιχο («δοντάκια») και στις δύο πλευρές. Στην αρχή αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ. Μετά συνήθισε τις μπάλες της αντιπάλου, βρήκε λύσεις και με σταθερή απόδοση έφτασε στην ανατροπή.

Η σημασία αυτού του αποτελέσματος φάνηκε κι αργότερα διότι σε νέα δύσκολα παιχνίδια η Αγγελίνα Παπαδάκη (Νο 275) και η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 304) γνώρισαν την ήττα και η εθνική βρέθηκε 1-2 πίσω. Η Παπαδάκη πήρε το 1ο σετ απέναντι στη Μαρία Γιόβκοβα (No 394), αλλά δεν κράτησε τον ίδιο ρυθμό και κάμφθηκε με 3-1. Η Χριστοφοράκη αναμετρήθηκε με την Κρασίμιρα Γιόβκοβα (No378). Έκανε κι εκείνη δυνατό ξεκίνημα και κατέκτησε εύκολα το 1ο σετ, στη συνέχεια όμως η απόδοσή της έπεσε και η Βουλγάρα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο παίρνοντας τρία σετ με «καθαρά σκορ».

Η πίεση είχε περάσει πια στην πλευρά των αθλητριών του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Η Τόλιου ανέλαβε να κρατήσει την ομάδα στη διεκδίκηση του ματς και κατάφερε να επικρατήσει σε μία ακόμα γερή αναμέτρηση της Μ. Γιόβκοβα. Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, αλλά στο «κόντρα» σετ ήταν καλύτερη. Με ποιοτική άμυνα κι επιλεγμένες επιθέσεις όποτε χρειαζόταν έφτασε στη νίκη και ξανάδωσε στην ομάδα αυτοπεποίθηση.

Στο τελευταίο ματς αγωνίστηκε η Παπαδάκη. Αντιμετώπισε την Κάροβα και ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη αυτή την ευκαιρία. Έχασε στην παράταση το 1ο σετ, αλλά δεν πτοήθηκε. Κυριάρχησε στο 2ο κι αυτό της έδωσε και μεγάλη ψυχολογική ώθηση για να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 3-1 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βουλγαρία 3-2:

Κατερίνα Τόλιου-Ανέλια Κάροβα 3-2 (12-14, 8-11, 11-7, 11-2, 11-8)

Αγγελίνα Παπαδάκη-Μαρία Γιόβκοβα 1-3 (11-6, 6-11, 9-11, 4-11)

Μαρία Χριστοφοράκη-Κρασίμιρα Γιόβκοβα 1-3 (11-3, 6-11, 7-11, 5-11)

Tόλιου- Μ. Γιόβκοβα 3-2 (11-7, 6-11, 11-7, 8-11, 11-6)

Παπαδάκη-Κάροβα 3-1 (15-17, 11-2, 11-8, 11-6)

* Η Βόρεια Κορέα ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με την Ταϊπέι για την 1η αγωνιστική του γκρουπ Α των ανδρών, όπου βρίσκεται και η εθνική μας ομάδα. Επικράτησε με 3-2 ύστερα από συναρπαστικό ματς όπου κανένα επί μέρους παιχνίδι δεν έληξε με 3-0 σετ. Στο φινάλε ο Τσόε Λι ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Τσιανγκ Χου-Τσίε.

                                      

* Φάση από αγώνα της Τόλιου στο Ελλάδα-Βουλγαρία. Φαίνεται το γυμναστήριο με την τέντα, όπου οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες, όπως από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει οι ξένες αποστολές    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ