Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέχεια στα αναπτυξιακά το Σαββατοκύριακο με το 3ο τουρνουά «Αντωνία Σπανού»

Afisa OSFP-Foinikas

Afisa OSFP-FoinikasΤο ανοιχτό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά «Αντωνία Σπανού 2016» δίνει συνέχεια αύριο και μεθαύριο στον φετινό μαραθώνιο των αναπτυξιακών τουρνουά. Γίνεται για 3η χρονιά στη σειρά με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., απλά η διαφορά είναι ότι δεν θα φιλοξενηθεί στα πειραϊκά εδάφη των δύο σωματείων, αλλά στην Ελευσίνα. Ως γνωστόν, η αλλαγή ήρθε αναγκαστικά επειδή η διοίκηση του κλειστού γυμναστηρίου Ρέντη με νεότερη απόφασή της διέθεσε την εγκατάσταση το Σάββατο 27 του μήνα για τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο είχε γίνει το τουρνουά τις προηγούμενες δύο χρονιές, αυτό επρόκειτο να συμβεί και φέτος. Τελικά, η αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής κάθε άλλο παρά επηρέασε το ενδιαφέρον αθλητών και γονέων για το 11ο φετινό όπεν, άλλωστε ο χώρος του Γ.Α.Σ. Ελευσίς είναι ιδανικός για την επιτραπέζια αντισφαίριση και τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει με επιτυχία και τέτοιους αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας στις μικρές ηλικίες. Η σημαντική ανταπόκριση των σωματείων μεταφράζεται σε 195 αθλητές και αθλήτριες από 11 περιοχές της χώρας. Το ανοιχτό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και του Φοίνικα είναι πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας Αντωνίας Σπανού.

Τον προαναφερόμενο αριθμό φτάνουν τα παιδιά, που μπήκαν στη χτεσινή κλήρωση και θ’ αγωνιστούν στις έξι κλασικές κατηγορίες: Νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Οι 195 συμμετοχές χωρίζονται σε 36 νέους, 20 νεάνιδες, 49 παίδες, 28 κορασίδες, 36 παμπαίδες και 26 παγκορασίδες. Ο σχετικός συνολικός αριθμός αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι όταν είχαν αγωνιστεί 167 αθλητές και αθλήτριες. Το «παρών» θα δώσουν πολλά σωματεία από την Αττική, αλλά και αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κορινθία, τη Φλώρινα, την Τήνο, την Αλεξανδρούπολη, την Αμαλιάδα, την Έδεσσα, τα Ιωάννινα και τη Χίο.

Το θέαμα και ο συναγωνισμός θεωρούνται εγγυημένα σ’ ένα ακόμα τουρνουά, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης συναντάμε τουλάχιστον δύο παιδιά από κάθε κατηγορία! Από τα τοπ ονόματα θ’ αγωνιστούν οι νέοι Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Έλενα Σοφρά, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου, οι παίδες Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αλέξιος Κουλουριώτης, Κωνσταντίνος Στάμου, Αλκιβιάδης Σταματούρος, οι κορασίδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, οι παμπαίδες Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ευάγγελος Μαλλιαρός, Αλέξης Κωστακιώτης και οι παγκορασίδες Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου, Μαρία Δημητρίου, Νεφέλη Καφάτου και Ιωάννα Μαδέση.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 09:00 με τα γκρουπ των παίδων και την πρώτη ημέρα αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από 12 ώρες. Την Κυριακή στις 08:40 γίνεται εκκίνηση με παιχνίδια διαβάθμισης και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να διεξαχθούν γύρω στις 17:45. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) τις κληρώσεις και τα ωράρια των αγώνων.

Σημαντική και φέτος η στήριξη από επιχειρήσεις και όπως αναφέρεται στην αφίσα του τουρνουά, χορηγοί ανέλαβαν το κατάστημα ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης GP Sports του Γιώργου Πετρόχειλου, το μαγαζί My Café (Κάβουρας) και τα Στεγνοκαθαριστήρια Μυρτιδιώτισσα (Πρυνέας).

* Στο Ντίσελντορφ για προπονήσεις με το σωματείο του Παναγιώτη Γκιώνη, την Μπορούσια, μεταβαίνει την Κυριακή ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων στην τριετία 2013-2015 θα προπονηθεί για μία εβδομάδα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των νταμπλούχων Γερμανίας (ύστερα από μεσολάβηση του συναθλητή του στην εθνική ομάδα) και θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στο καλύτερο επίπεδο και ν’ αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες. Προσπαθεί μάλιστα, να βρει σύλλογο και στο εξωτερικό για ν’ αγωνιστεί από αυτή τη χρονιά, που μπήκε πια στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων ανδρών. Γι’ αυτόν τον λόγο  βρέθηκε από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου και στη Γαλλία, έκανε προπονήσεις με το σωματείο Τουρ και όπως έλεγε «πιστεύω ότι πήγα καλά, συζήτησα με τους υπεύθυνους και υπάρχει το ενδεχόμενο να συμφωνήσω με τη συγκεκριμένη ομάδα για τη νέα σεζόν». 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ