Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σάββατο τίτλου ή παράτασης στην αγωνία στην Α1 ανδρών

Mendes-Konstantino

Mendes-KonstantinoΤο πιο κρίσιμο διήμερο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών πλησιάζει. Διεξάγεται μεθαύριο και την Κυριακή στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, είναι το προτελευταίο στη φετινή διοργάνωση και πολύ πιθανό να κρίνει τον πρωταθλητή. Ενδέχεται δε, να λυθούν από το Σάββατο τα ερωτηματικά και να μην χρειαστεί η δεύτερη ημέρα… Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι και συμμετέχει και στα δύο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός. Εάν νικήσει τον Α.Σ. Πέρα (μεθαύριο στις 16:00 ο αγώνας) τότε αυξάνει το απόλυτο των νικών, υποχρεώνει σε δεύτερη ήττα τον παραδοσιακό του αντίπαλο και ουσιαστικά εξασφαλίζει τον τίτλο. Την Κυριακή στις 10:00 θ’ αντιμετωπίσει και τον Α.Ο. Ταταύλα, αλλά θα έχει πλέον το περιθώριο να χάσει, διότι ο 3ος της βαθμολογίας έχει ήδη δύο ήττες από τον 1ο γύρο. Να σημειωθεί ότι η επερχόμενη αγωνιστική δράση στην ομοσπονδιακή αίθουσα θα έχει έτσι κι αλλιώς …κανονική στέψη. Όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το Σάββατο και ώρα 15:45 θα γίνει η απονομή των επάθλων στις νικήτριες ομάδες της Α1 ανδρών 2014-2015, που εκκρεμούσε καιρό για δικαστικούς λόγους. Την 1η θέση είχε κατακτήσει ο Α.Σ. Πέρα. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική στην Α2 ανδρών, ενώ το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Ύστερα από 11 αγώνες ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο στην Α1 και με τις νίκες 4-2 τόσο απέναντι στο Πέρα, όσο και απέναντι στα Ταταύλα έχει σαφές πλεονέκτημα για την πρωτιά. Με νέα νίκη το Σάββατο λογικά θα εξασφαλίσει την επιστροφή στον τίτλο έπειτα από το 2014. Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Ένιο Μέντες, Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη (η ομάδα των ντέρμπι στον 1ο γύρο) και Γιάννη Σγουρόπουλο (πιθανόν να πέσει τώρα στα …βαθιά).

Ο Α.Σ. Πέρα σαφώς κι έχει στο μυαλό του να καλύψει και την ήττα του πρώτου αγώνα, αλλά oαρχικός του στόχος είναι να επικρατήσει με οποιοδήποτε σκορ. Αν το καταφέρει, τότε θα περιμένει και την κυριακάτικη αναμέτρηση Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακού με την ελπίδα να υποστούν οι Πειραιώτες και δεύτερη ήττα και να βρεθεί εκείνος σε θέση ισχύος. Αν ο Ολυμπιακός χάσει από το Πέρα και νικήσει τα Ταταύλα τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ισοβαθμία στο τέλος με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας. Εδώ είναι που θα παίξουν ρόλο τα σκορ από τους δύο αγώνες Ολυμπιακού-Πέρα…

Το Πέρα του Χρήστου Λάμη προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας έναν αγώνα περισσότερο. Έμεινε γερά στη διεκδίκηση του τίτλου μετά τη νίκη με 4-3 επί του Α.Ο. Ταταύλα και θα τα δώσει όλα για να κάνει την ανατροπή στον 2ο γύρο. Στο επικείμενο ντέρμπι θα βασιστεί στους Κώστα Λαγογιάννη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Τα Ταταύλα βρίσκονται στην 3η θέση κι έχοντας χάσει από τους άλλους δύο διεκδικητές μόνο θεωρητικά είναι πια στο παιχνίδι της πρωτιάς. Θα συνεχίσει να κυνηγά το καλύτερο με την σπουδαία τριάδα των Γιάννη Βλοτινού, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Στέφανου Μανουσώφ. Το τελευταίο διήμερο στην Α1 ανδρών γίνεται στις 26-27 Μαρτίου.

Πολύ σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει και το πρόγραμμα στην Α2 ανδρών, που επίσης έφτασε στο προτελευταίο της Σαββατοκύριακο. Ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις του Άρη Νικαίας, ο οποίος βρίσκεται στη 2η της βαθμολογίας με 10 αγώνες. Στις 16:00 το Σάββατο αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Ελληνικού, ο οποίος προηγείται στην κατάταξη μ’ έναν αγώνα παραπάνω και την Κυριακή στις 10:00 το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που επίσης μ’ ένα ματς παραπάνω είναι στην 3η θέση μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (των 10 αγώνων αυτός).  

Το πρόγραμμα στις δύο μεγάλες κατηγορίες:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης

Α.Ο. Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών

Α.Σ. Πέρα-Φιλία Ορεστιάδας

Άρης Βούλας-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Α.Σ. Πρόοδος

Το Σάββατο στις 16:00:

Ολυμπιακός-Α.Σ. Πέρα

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ταταύλα

Ίφιτος Πατρών-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πρόοδος

Ρεπό ο Άρης Βούλας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Πρόοδος-Ίφιτος Πατρών

Ο.Α. Χανίων-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός

Α.Σ. Πέρα-Άρης Βούλας

Ρεπό ο Α.Ο. Πεύκης

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Γυμνάσιο

Ε.Α. Βόχας-Άρης Νικαίας

Ρεπό οι Αετοί Πόλης

Το Σάββατο στις 16:00:

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Ελληνικού

Α.Σ. Γυμνάσιο-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ένωση Ποντίων-Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Αετοί Πόλης

Ρεπό η Ε.Α. Βόχας

Την Κυριακή στις 10:00:

Αετοί Πόλης-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Γυμνάσιο

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Νικαίας

Α.Ο. Ελληνικού-Ε.Α. Βόχας

Ρεπό ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001

* Αναφορικά με την επικύρωση του τίτλου του Α.Σ. Πέρα για την περσινή αγωνιστική περίοδο η ανακοίνωση της Τεχνικής Επιτροπής αναφέρει: «Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αριθμ. 12-11/2/2016 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού ΣΦΠ κατά της ΕΦΟΕΠΑ και του ΑΣ ΠΕΡΑ για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Στέφαν Ουές στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2014-15. Κατόπιν της απόφασης αυτής η ΤΕ επικύρωσε τον βαθμολογικό πίνακα της Α1 Ανδρών 2014-2015 και ανακοινώνει ότι η απονομή των επάθλων, που εκκρεμεί στις νικήτριες ομάδες της κατηγορίας θα γίνει στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το Σάββατο 20/2 και ώρα 15:45». Μετά το Πέρα τερμάτισαν πέρσι ο Ολυμπιακός και ο Ίφιτος Πατρών.

* Το Σαββατοκύριακο γίνονται στη Θεσσαλονίκη τα μπαράζ της Β΄Εθνικής στη Βόρεια Ελλάδα. Στους αγώνες των ανδρών την Κυριακή μετέχουν οι Α.Ο. Νέμεσις, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Σάρισες Φλώρινας, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Εχέδωρος Σίνδου και Απόλλων Βόλου. Η αντίστοιχη διαδικασία των γυναικών διεξάγεται αύριο και δικαίωμα συμμετοχής έχουν ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Αίας Ευόσμου και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ