Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Μ. Κολυμπάδης για το τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ.: «Ήταν διοργάνωση με προδιαγραφές Παγκοσμίου πρωταθλήματος»!

XANTH palioi_athlites

XANTH palioi_athlitesΣτον απόηχο του ανοιχτού πρωταθλήματος μικρών ηλικιών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης οι αποστολές μιλούν ακόμα για την άρτια οργάνωση και τις εξαιρετικές συνθήκες, που συνάντησαν στο γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας»! Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης αθλητές και συνοδοί τονίζουν ότι το 1ο αναπτυξιακό της Χ.Α.Ν.Θ. (σε συνεργασία βεβαίως, με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α.) και το 10ο ταυτόχρονα στη φετινή σειρά, πήγε χρόνια μπροστά τον θεσμό και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έγινε σε άνετο γυμναστήριο με ξεχωριστούς χώρους αγώνων και προθέρμανσης, οργανώθηκε άψογα και είχε πολλές παροχές για τα παιδιά και όχι μόνο. Το κάλεσμα της Χ.Α.Ν.Θ. μετατράπηκε σε μεγάλη γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι εκεί δεν έφερε μόνο παιδιά από 8 έως 21 ετών αλλά και πολλούς παλιούς αθλητές από τη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι έσμιξαν μετά από χρόνια και είδαν από κοντά τα σημάδια ανάπτυξης και διαφήμισης του αθλήματος. Το «κερασάκι» φυσικά, ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ των 314 συμμετοχών, που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστεί. Για το τελευταίο ρεπορτάζ από το τουρνουά της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζουμε σε αυτό το πνεύμα δηλώσεις του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη και του ομολόγου του στη Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννη Σωσσίδη. Είναι δηλώσεις, που έγιναν σε τηλεοπτικά συνεργεία στη διάρκεια των αγώνων. Με την ευκαιρία, το βίντεο των καναλιών NOVAsports από το τουρνουά αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του σταθμού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν στη διεύθυνση http://www.novasports.gr/alla-sports/pingk-pongk/article/261741/eklepse-tin-parastasi-to-anaptuxiako-tis-han-thessalonikis-video/#.VsRCJfl97IU

«ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ»

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας εκθείασε τη Χ.Α.Ν.Θ., όπως και όλο τον κόσμο που έδειξε αυτή την απήχηση στο πρωτάθλημα.

«Σε αυτόν τον ιστορικά μεγάλο αθλητικό χώρο από άποψη συμβολισμού και παραγωγής αποτελέσματος, μέσα στον οποίο γαλουχήθηκαν και αναδείχτηκαν σπουδαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού η Χ.Α.Ν.Θ. διεξάγει πρώτη φορά τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας και το κάνει με ιδανικό τρόπο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι βγάζω το καπέλο όχι μόνο στη Χ.Α.Ν.Θ., που το διοργανώνει με προδιαγραφές Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά βγάζω το καπέλο σε όλο τον κόσμο, ο οποίος αψηφώντας αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών ήρθε εδώ σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών, που αμφιβάλλω αν και πότε θα καταρριφθεί. Υποκλίνομαι στους διοργανωτές και σε όλους γενικά τους συμμετέχοντες», δήλωσε ο Μανώλης Κολυμπάδης και όταν του επισημάνθηκε ότι και το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μία άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Σίνδος, εξήγησε: «Ανέκαθεν η Βόρεια Ελλάδα ασκούσε μία γοητεία σε όλους εμάς τους αθλητές της επιτραπέζιας. Εγώ όταν ήμουν αθλητής δεν έβλεπα την ώρα και τη στιγμή ν’ ανέβω στη Χ.Α.Ν. και στο Παλέ ντε Σπορ και να πάρω μέρος σε κάποιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι γίνεται και αυτά τα χρόνια και μάλιστα τώρα, εδώ, ένας λόγος παραπάνω γιατί υπάρχει αυτή η τέλεια  εγκατάσταση, η οποία δεν έχει μόνο την κεντρική αρένα, αλλά παράπλευρες δραστηριότητες, μεγάλες ανέσεις και αποτελεί κόσμημα για τον αθλητισμό».

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επανέλαβε ότι οι «οι γονείς σε αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι οι χρυσοί χορηγοί της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και όπως έχω την αίσθηση και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα» και τόνισε ότι «με αυτές τις συνθήκες και με αυτή τη θέληση, το μόνο που μας μένει είναι να πάμε μπροστά».

Μιλώντας επίσης, για τον θεσμό των αναπτυξιακών, υπογράμμισε ότι πέρα από τα αγωνιστικά κίνητρα βοηθάει και στο τουριστικό κομμάτι τις πόλεις διεξαγωγής: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας: Ότι μπορέσαμε και δώσαμε κίνητρο στα παιδιά να πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα και να παίζουν και να μη γίνονται πρωταθλήματα μόνο στην Αθήνα. Η σειρά περνάει από 15 πόλεις και γι’ αυτό αναπτύσσεται το άθλημα και όχι μόνο το άθλημα, αλλά και ο εσωτερικός τουρισμός στις πόλεις αυτές γιατί συνήθως τα τουρνουά γίνονται σε off season εποχή από άποψη τουριστικής κίνησης και δίνουμε ζωή και κίνηση σε όποια πόλη κι αν πάμε».

Ι. ΣΩΣΣΙΔΗΣ: «ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΑ, ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ»

Ο Ιωάννης Σωσσίδης έδειξε τη χαρά του, αλλά και τη μεγαλύτερη ευθύνη, που γέμισε τον ίδιο και όλα τα στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. αυτή η τεράστια απήχηση του τουρνουά. Απήχηση, που θεωρεί ότι προκάλεσε και το βαρύ όνομα της Χ.Α.Ν.Θ.  «Διοργανώσαμε για πρώτη φορά τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας για τις μικρές ηλικίες και η απόκριση είναι συγκινητική θα έλεγα. Εξήντα τέσσερα σωματεία, 314 αθλητές απ’ όλα τα μέρη της χώρας ανταποκρίθηκαν, είναι εδώ, αγωνίζονται και αυτό μας τιμά και μας φορτώνει κι άλλες ευθύνες για την καλλιέργεια του αθλήματος, το οποίο η Χ.Α.Ν.Θ. υπηρετεί ανελλιπώς από τη  δεκαετία του ’30. Είναι από τα πρώτα σωματεία στη χώρα, που έφεραν και διέδωσαν το πινγκ πονγκ και παραμένει στην πρώτη γραμμή μέχρι σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου και αναφορικά με τη δραστηριότητα και τη φιλοσοφία της Χ.Α.Ν.Θ. επισήμανε: «Είναι συνηθισμένη να υπηρετεί τον αθλητισμό βασισμένη στις αρχές της, χωρίς να νοθεύει όλη τη φιλοσοφία της. Επιμένουμε στην ισόπλευρη ανάπτυξη, στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και καλλιεργούμε 15 αθλήματα. Έχουμε 1.000 αθλητές με δελτία, περισσότερους από 2.000 αθλούμενους στις εγκαταστάσεις μας κι όλα αυτά με ίδιες δυνάμεις. Έχουμε και μεγάλη στήριξη από εθελοντές και συνεχίζουμε το έργο μας φέρνοντας και καινούργια πράγματα για τη διάδοση του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες».

Παίρνοντας αφορμή από το ρεκόρ συμμετοχών ο Ιωάννης Σωσσίδης επισήμανε σε άλλο σημείο: «Η ΧΑΝ έχει αυτόν τον χαρακτήρα όταν κάνεις προσκλήσεις στον αθλητισμό να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση λόγω της φυσιογνωμίας της. Θυμίζω για παράδειγμα ότι δεν ήταν τυχαία και η τόσο μεγάλη απήχηση όταν δημιουργήσαμε το πρώτο μουσείο μπάσκετ στην Ελλάδα. Η Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί ως φάρος και στην κοινωνία με τα άλλα της προγράμματα ως κοινοφελής εθελοντικός οργανισμός, αλλά και ως αθλητικός οργανισμός επειδή πρεσβεύει συγκεκριμένες αρχές. Τις υπηρετεί συνειδητά και τυγχάνει ανταπόκρισης από την κοινωνία».

* Η φωτογραφία από την εξέδρα του γυμναστηρίου απαιτεί κειμενολεζάντα: Επτά αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ. από τα παλιά. Επτά ονόματα με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία και προσφορά στο άθλημα, έσμιξαν στο «Μίμης Τσικίνας» στη διάρκεια του ανοιχτού πρωταθλήματος. Τα είπαν, θυμήθηκαν τα παλιά και συμφώνησαν πως η επιτραπέζια αντισφαίριση, το άθλημα της καρδιάς τους, διαφημίζει τη χώρα διεθνώς με τις επιτυχίες και την οργάνωση που διαθέτει. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι Γιώργος Πετρίδης (διευθυντής σήμερα του Αθλητικού Κέντρου της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας»), Νίκος Λογοθέτης (μέλος του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. και έφορος των τμημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης), Γιώργος Μουρατίδης (ελεύθερος επαγγελματίας), Μανώλης Κολυμπάδης (πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.), Θανάσης Βάκουλης (ελεύθερος επαγγελματίας), Θανάσης Στάθης (ομοσπονδιακός προπονητής Βόρειας Ελλάδας) και Χρήστος Τριγωνάς (γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. –γενικός διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ.).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ