Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξασφάλισε τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων

Panellinio Likeion_agoria_mazi

Panellinio Likeion_agoria_maziΤο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων θα βρεθεί και φέτος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατάφερε να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα διεκδίκησης των μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν θα υπάρξουν ούτε αυτή τη χρονιά προκριματικές φάσεις σε πόλεις της Ελλάδας, θα γίνει απευθείας μία στην Αθήνα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η διοργάνωση δεν ματαιώνεται και οι μαθητές θα μπορέσουν να κυνηγήσουν τα προνόμια, αλλά και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα της χρονιάς. Όπως και πριν από δύο χρόνια οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις 8 και 9 Μαρτίου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Αφορούν στα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού σε μαθητές και μαθήτριες. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) έχει αναρτηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά.

Η καθοριστική συνδρομή των αθλητικών ομοσπονδιών σε διάφορα σπορ ώστε να διοργανώνονται τα σχολικά πρωταθλήματα έχει χρειαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν το σκέφτηκε πολύ για να βαδίσει ξανά σε αυτόν τον δρόμο. Όπως τονίζουν από τη διοίκηση «προ του κινδύνου να χαθούν τα προνόμια για τα παιδιά η ομοσπονδία αποφάσισε να οργανώσει εκείνη στην ουσία το Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα στο Σ.Ε.Φ. με την αιγίδα του υπουργείου. Θα το κάνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος και με βάση την επί μέρους προκήρυξη του υπουργείου, με την οποία δεν έχει ανάμειξη». Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναλαμβάνει έξοδα και θα έχει και την οργανωτική ευθύνη. Βάζει τον χώρο για τους αγώνες, την τεχνογνωσία της γραμματείας και του τεχνικού προσωπικού, που θα επιμεληθεί τη διοργάνωση, ενώ καλύπτει τη δαπάνη της διαιτησίας και τα λειτουργικά έξοδα για την αίθουσα.Οι επαφές της με το υπουργείο είχαν αμφίβολα θετικό αποτέλεσμα γι’ αυτό και ευχαριστεί τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής.

Επίσης, όπως αναφέρει και η προκήρυξη, οι αγώνες αυτοί θ’ αναδείξουν τις ομάδες των σχολείων (αγώνισμα ομαδικού), που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στους Παγκόσμιους Σχολικούς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι διοργανώνονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.). Για το σχολικό έτος 2015-2016 οι αγώνες έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην πόλη Εliat του Ισραήλ από τις 2 έως τις 8 Απριλίου.

H Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) ανέθεσε τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

 

* Φωτό από προηγούμενο Σχολικό Λυκείων στο Σ.Ε.Φ. με αθλητές από σχολεία της Κοζάνης και του Κορυδαλλού.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ