Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα με 4-1 σετ από τον Μέιζ και αποκλεισμός για τον Κρεάνγκα

Στον 3ο γύρο του απλού ανδρών σταμάτησε η πορεία του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο Ολυμπιακό τουρνουά. Γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από τον Δανό Μίκαελ Μέιζ με 4-1 σετ κι έμεινε στους «32» του αγωνίσματος. Σ’ ένα ιδιαίτερα θεαματικό παιχνίδι ο Σκανδιναβός πήρε το πάνω χέρι όταν κατέκτησε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ. Στη συνέχεια απέκτησε τον έλεγχο απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, που ήταν κάπως νευρικός και δεν πέρασε τα επιθετικά του χτυπήματα, τα οποία είναι και το βασικό του όπλο. Ο Κρεάνγκα πάλεψε για το καλύτερο πάντως, και σε κάθε περίπτωση κατάφερε να έχει αξιοπρεπή παρουσία και στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Μπαίνοντας στη σάλα του ExCel Arena ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή είχε υπέρ του την παράδοση με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών, μάλιστα είχε μόνο νίκες στις τέσσερις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Άρχισε δυνατά το ματς και στο 1ο σετ είχε σταθερά το προβάδισμα. Στην εξέλιξη του σετ όμως, έχασε σημαντικές επιθέσεις, ισοφαρίστηκε σε 8-8 και τελικά κάμφθηκε στην παράταση.

Στο 2ο σετ ο Μέιζ (Νο 23 στον κόσμο) πήρε έξι πόντους στη σειρά και προηγήθηκε με 7-2. Ο πολύπειρος διεθνής μας (νούμερο 67 στον κόσμο) μείωσε σε 8-6 και προσπάθησε να ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωσή του. Ωστόσο ορισμένες κακές υποδοχές και ειδικά η αστοχία από το backhand τού στοίχησαν ξανά και δεν απέφυγε το 0-2.

Πλέον ήταν φανερό ότι ο Κρεάνγκα δεν συνέχιζε με το ίδιο δυνατή αυτοπεποίθηση. Ζήτησε τάιμ άουτ στις αρχές του 3ου σετ κι αφού έκανε κι άλλα λάθη σε χτυπήματα και τακτική είδε ξανά τον αντίπαλό του να παίρνει διαφορά. Στο 5-9 έκανε με πείσμα την αντεπίθεσή του, μείωσε στον πόντο, αλλά στο 8-9 ο αριστερόχειρας Σκανδιναβός κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο ένα forehand spin. Αυτό το χτύπημα αποδείχτηκε καθοριστικό…

Με την πλάτη στον τοίχο πια ο 40χρονος πρωταθλητής μας έπαιξε πιο ελεύθερα στο 4ο σετ. Αυτό του βγήκε και παρότι το 8-4 μετατράπηκε σε 8-8, κατέκτησε με εξαιρετικά spin το σετ και μείωσε σε 3-1.

Στο 5ο σετ τα έδωσε όλα για να ξαναμπεί γερά στη διεκδίκηση της νίκης και στο ξεκίνημα τα πράγματα ήταν ισορροπημένα. Στα δικά του σερβίς στο 2-2 όμως, ο Μέιζ πήρε δύο πόντους, ακολούθως αύξησε τη διαφορά με το θαυμάσιο σερβίς και τις ποιοτικές φαλτσαριστές επιθέσεις του και ο Κρεάνγκα, που έχασε και κρίσιμα spin στην εξέλιξη των rally, δεν γινόταν ν’ ανατρέψει την κατάσταση (10-12, 6-11, 8-11, 11-8, 3-11). Τα σετ ήταν 10-12, 6-11, 8-11, 11-8 και 3-11. 

Ο σπουδαιότερος διαχρονικά πινγκπονίστας της Δανίας έχει στο πλούσιο παλμαρέ του την 3η θέση στο απλό ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2005, την 3η θέση στο διπλό ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο διπλό ανδρών, το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στο απλό και το ομαδικό το 2009 και το 2005 αντίστοιχα, αλλά και δύο πρωτιές στο απλό παίδων και το απλό νέων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών.

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ