Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εντυπωσιακά θετικό το αποτέλεσμα στο αναπτυξιακό όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH oloi_mazi

XANTH oloi_maziΤο πρώτο πέρασμα της σειράς των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης υπήρξε μεγαλοπρεπές! Σε αγωνιστικό XANTH open_geniko_3διήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, παλμό και υπέροχες παραστάσεις το ιστορικό σωματείο τίμησε δεόντως την επιτραπέζια αντισφαίριση και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια. Σε άψογη συνεργασία με την πολύπειρη από τέτοιες διοργανώσεις, Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., παρουσίασε εικόνα, η οποία άφησε απόλυτα ευχαριστημένους συμμετέχοντες και συνοδούς, εικόνα που αρμόζει στο βαρύ όνομα της Χ.Α.Ν.Θ. και αποτελεί εφόδιο για την καθιέρωση του τουρνουά. Toνέο πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών στον θεσμό με 314 αθλητές και αθλήτριες και η επιβεβαίωση της τεράστιας απήχησης, που παραδοσιακά σημειώνουν τα όπεν μικρών ηλικιών της Θεσσαλονίκης, έδωσαν τη μεγάλη ώθηση. Μετά ανέλαβαν η Τοπική Επιτροπή και ο σύλλογος να βγάλουν στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας» το αποτέλεσμα που θα ευχαριστούσε τους επισκέπτες και θα διαφήμιζε το αύριο του αθλήματος. Δίχως αμφιβολία τα κατάφεραν εξαιρετικά με μεράκι, αλλά και επαγγελματισμό. Τα χρυσά μετάλλια στο 10ο όπεν της σεζόν κατέκτησαν ο Γρηγόρης Οικονόμου στους Νέους άνδρες, η Θάλεια Κορδούτη στις Νέες γυναίκες, ο αδερφός της Δημήτρης Κορδούτης στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες και ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους μίνι παμπαίδες.

Πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κατέστη δυνατό να γίνουν οι 9 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που προκηρύχθηκαν. Πρώτη φορά επίσης χρησιμοποιήθηκαν 20 τραπέζια κι αυτό λειτούργησε καθοριστικά στο να κυλήσει ομαλά το (συνολικά 22 ωρών) πρόγραμμα με τον απρόσμενα μεγάλο όγκο αθλητών. Την πρώτη ημέρα καταγράφηκε δράση 14 ωρών! Σήμερα οι αγώνες άρχισαν στις 08:30 και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 16:30. Κάποιες στιγμές μάλιστα, πιέστηκαν τα ωράρια προκειμένου να προλάβουν κάποιες αποστολές τις σημερινές πτήσεις και δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Οι άνθρωποι της Χ.Α.Ν.Θ. και της Τοπικής Επιτροπής δέχονταν συνεχώς συγχαρητήρια για την οργάνωση, τις συνθήκες και όλα όσα ετοίμασαν. Με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, με τις παροχές του προς αθλητές και συνοδούς, όπως και με τις ιδέες του, ο  σύλλογος της συμπρωτεύουσας «ίσως έκανε και την καλύτερη διοργάνωση στα αναπτυξιακά», όπως έλεγαν μέλη αποστολών και σε κάθε περίπτωση ανέβασε επίπεδο στον θεσμό!

Οι 314 συμμετοχές προήλθαν από συνολικά 64 σωματεία και χωρίζονταν σε 15 Νέους άνδρες, 8 Νέες γυναίκες, 36 νέους, 24 νεάνιδες, 84 παίδες, 33 κορασίδες, 61 παμπαίδες, 26 παγκορασίδες και 27 μίνι παμπαίδες! Είχαν αθλητές σωματεία από τις περιοχές: Αθήνα, Δράμα, Καβάλα, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πάτρα, Πολύγυρου Χαλκιδικής, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λέσβο, Ορεστιάδα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά, Έδεσσα, Κοζάνη, Ιωάννινα και Καρδίτσα. Το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών κατείχε η Σίνδος της Θεσσαλονίκης με 253 από τον Μάρτιο του 2014.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

Στις λίγες φορές, που έχει γίνει η κατηγορία των Νέων ανδρών, πανηγύρισε πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο ο Θεσσαλονικιός Γρηγόρης Οικονόμου. Στον τελικό κατέβαλλε τον Νίκο Ζέρβα με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-8).

XANTH aponomi_Nees_ginaikesΕίσοδος στα αναπτυξιακά για την κατηγορία των Νέων γυναικών. Νικήτρια η Θάλεια Κορδούτη ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση με τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη (7-11, 11-2, 11-5, 5-11, 13-11).

Κυρίαρχος στους νέους ο Δημήτρης Κορδούτης, ο οποίος σημείωσε την πρώτη του κορυφαία διάκριση στις διοργανώσεις της τρέχουσας χρονιάς. Στον τελικό επιβλήθηκε του Φώτη Αρβανίτη με 3-0 σετ (11-7, 11-3, 11-4).

Πρώτο τρόπαιο φέτος για την Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες. Στον τελικό νίκησε τη συμπαίκτριά της στον Ταύρο Τζούλια Μυτακίδου με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-8).

Αμφίρροπος από την αρχή έως το τέλος ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο στους παίδες. Ο Γεράσιμος Χατζυλυγερούδης έκαμψε τον Αλέξιο Κουλουριώτη με 3-2 σετ (11-5, 9-11, 6-11, 11-4, 11-8) κι έφτασε στην 4η πρωτιά του φέτος.

Δεύτερη σερί επιτυχία για την Έλλη Φίσερ στις κορασίδες. Γενικά συμπλήρωσε 4 στη σεζόν νικώντας στον τελικό τη Μαρία Λαδάκη με 3-0 σετ (11-7, 11-6, 11-2).

Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης επικράτησε για δεύτερο συνεχόμενο τελικό, μετά το όπεν της Πεύκης, του Σωκράτη Γιαννούτσου. Στον πολύ ωραίο τελικό πήρε τη νίκη με 3-2 σετ (12-10, 11-13, 7-11, 14-12, 11-5).

XANTH aponomi_pagorasidonΣτις παγκορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε απλά ότι είναι ασυναγώνιστη. Στον τελικό νίκησε τη Χρυσή Φωτιάδου (συμπαίκτρια της, αλλά με καταγωγή από τη Φλώρινα) με 3-0 σετ (11-1, 11-7, 11-6) και ανέβασε το σερί στους 7 τίτλους σε ισάριθμα τουρνουά!

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι για 3ο συνεχόμενο όπεν έγινε η κατηγορία των μίνι παμπαίδων. Στο πρώτο του χρυσό μετάλλιο έφτασε ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης, που στον τελικό νίκησε τον Σάββα Βατσακλή με 3-1 (11-6, 11-9, 6-11, 11-5).

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

XANTH vravefsi_XANTHΠρος την ολοκλήρωση του τουρνουά έγιναν μικροί χαιρετισμοί και βραβεύσεις. Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σωσσίδης. Ευχαρίστησε συμμετέχοντες και συνοδούς και υπογράμμισε ότι το σωματείο είναι περήφανο για το ρεκόρ συμμετοχών και για το γεγονός ότι οργάνωσε ένα event, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της και στις αρχές της για τον αθλητισμό. Αμέσως μετά βράβευσε εκ μέρους της Χ.Α.Ν.Θ. τον Μανώλη Κολυμπάδη για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απένειμε και από την πλευρά του τιμητική πλακέτα στο ιστορικό σωματείο για τη συμβολή του στην επιτυχία του τουρνουά και παίρνοντας τον λόγο συναισθηματικά φορτισμένος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του! «Η έκπληξη αυτής της βράβευσης με συγκίνησε. Εγώ άρχισα την πορεία μου από τη Χ.Α.Ν. και εκεί πήρα τις αρχές του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, κάτι για το οποίο νιώθω τυχερός. Και σκοτάδι να είχε στην αίθουσα εύκολα θα διέκρινε κάποιος τη συγκίνησή μου Η πλακέτα αυτή είναι πολύ σημαντικότερη από άλλες και θα πάρει περίοπτη θέση στον χώρο που τις συγκεντρώνω», τόνισε ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Στους χαλεπούς καιρούς μας και με την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη το διήμερο. Είναι επίσης εντυπωσιακό που φτάσαμε σε ρεκόρ συμμετοχών και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χ.Α.Ν.Θ., στους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς και κυρίως στους γονείς».

XANTH aponomi_pampaidesΑπονομές έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στις Νέες γυναίκες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παμπαίδες, η ειδική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου στους νέους, ο διευθυντής αθλητισμού και αθλητικού κέντρου της Χ.Α.Ν.Θ. Γιώργος Πετρίδης στους Νέους άνδρες, η ταμίας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μελίνα Φωτιάδου στις παγκορασίδες, ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ. Νίκος Λογοθέτης στους παίδες και τα μέλη του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδου (στις νεάνιδες), Βαγγέλης Ντινόπουλος (μίνι παμπαίδες) και Αθανάσιος Μπέγκας (κορασίδες).

XANTH sintelestesΣταθερά παρών φυσικά στους αγώνες, αλλά και στο κομμάτι της προετοιμασίας και ο πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας και γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς, ενώ στην οργάνωση μετείχε, μεταξύ άλλων και ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης Θανάσης Στάθης. Όλοι οι διαιτητές, που χρησιμοποιήθηκαν στο τουρνουά, είναι επίσημοι, ενώ οι εθελοντές ήταν συνολικά 15 (και υπάλληλοι του γυμναστηρίου ανάμεσά τους) κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Γρηγόρης Οικονόμου (Α.Ο. Νέμεσις)

2. Νίκος Ζέρβας (Α.Σ. Γυμνάσιο)

3. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. Παναγιώτης Σιαμίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Χριστιάνα Κανάρη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. Παναγιώτα Μούρου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΝΕΟΙ:

1. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

2. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Μιχάλης Κοκκινίδης (Ηράκλειο 2001)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:   

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Κυριακή Κουλιούρη (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ιάσων Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων)

4. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Φοίβη Πεχλιβανίδη (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

2. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

3. Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

4. Ανδρέας Καραμούτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο. Φαέθεων Πάτρας)

4. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Σάββας Βατσακλής (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

4. Γιώργος Κάλλιας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA

Οι αγώνες είχαν μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο «Μίμης Τσικίνας» βρέθηκαν για ρεπορτάζ τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ-3, των καναλιών NOVAsports και του TV-100 ενώ την Παρασκευή ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ-3 «Κόσμος των σπορ» ο προπονητής της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος! Ο πρώην αθλητής ασχολήθηκε πάρα πολύ και με το οργανωτικό κομμάτι.

XANTH athlites__stelexi_clubΕπιβάλλεται μία αναφορά και στα όσα ετοίμασαν οι διοργανωτές για να δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο νέο αυτό τουρνουά: Εξέδωσαν ενημερωτικά φυλλάδια για τη διοργάνωση με διάφορα στοιχεία, αλλά και χαιρετισμούς από τους προέδρους Σωσσίδη και Κολυμπάδη. Στους αθλητές και τις αθλήτριες της κάθε ομάδας μοίρασαν φρούτο, ενεργειακή μπάρα δημητριακών, νερό και αναψυκτικό. Προπονητές και συνοδοί κινούνταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις με διαπιστεύσεις Μαζί με αυτές π πήραν δώρο ένα σακίδιο, ένα t-shirt της διοργάνωσης, μαζί με νερό και ισοτονικό/αθλητικό ποτό. Είχαν επίσης κουπόνι για παροχή δωρεάν σάντουιτς και καφέ.

Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα για προθέρμανση στην αίθουσα της Χ.Α.Ν.Θ., που διέθετε δέκα τραπέζια. Το μεσημέρι του Σάββατου έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. με αθλητές, γονείς, προπονητές και άλλους συνοδούς να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον. Η Χ.Α.Ν.Θ. διέθεσε δωρεάν το Σάββατο για δύο ώρες την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της. Λειτούργησε χώρος καφέ, φαγητού και αναψυχής, ενώ υπήρχε σταθερά η παρουσία ιατρού και ήταν διαθέσιμο το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο της Χ.Α.Ν.Θ. μέσα στο Αθλητικό Κέντρο. Επαγγελματικό team φωτογράφων κάλυψε τη διοργάνωση και τις δύο ημέρες εκτυπώνοντας άμεσα εικόνες εντός του Αθλητικού Κέντρου. Τέλος, στη διάρκεια των αγώνων γίνονταν κληρώσεις για είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης, γυαλιά ηλίου και μάσκες σκι, ενώ στον χώρο υποδοχής τοποθετήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό παζλ σε μέγεθος αφίσας, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να συμπληρώνουν κομμάτια.

Καθοριστική τέλος, υπήρξε σ’ ένα ακόμα τουρνουά η βοήθεια των χορηγών. Τα πρωτάθλημα στήριξαν η εταιρεία Σουρωτή, η εταιρεία Vodafone, ο χορηγό υγείας των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ. Euromedica, η εταιρεία Patrick, η εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNXSports, e-pingpongshop.com, Gpsports, η εταιρεία Special Εδέσματα, το cafe-bistro  Hemingway, το κατάστημα coffee food & more Cantina Pit Stop,  το e-shop Optikon Xpress και το ειδησεογραφικό site sirma.info.                                         

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι ο αθλητές και οι παρευρισκόμενοι στο τουρνουά μπορούν αν θέλουν ν’ αναζητήσουν και να παραγγείλουν φωτογραφίες αγώνων και απονομών επικοινωνώντας με το φωτογραφικό πρακτορείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@photodreamteam.gr.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΑΜ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

* Φωτό 1: Αναμνηστική φωτογραφία αθλητών και συνοδών με τους διοργανωτές

* Φωτό 2: Γενικό πλάνο από το γυμναστήριο σε ώρα δράσης

* Φωτό 3: Η απονομή στις Νέες γυναίκες

* Φωτό 4: Οι νικήτριες της κατηγορίας παγκορασίδων 

* Φωτό 5: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης παραλαμβάνει το βραβείο από τον ομόλογό του της Χ.Α.ΝΘ. Ιωάννη Σωσσίδη

* Φωτό 6: Η απονομή στην κατηγορία παίδων

* Φωτό 7: Περήφανοι στο τέλος των αγώνων εκπρόσωποι των διοικήσεων της ομοσπονδίας και της Χ.Α.Ν.Θ. μαζί με τους προπονητές Καραΐσκο και Στάθη (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), που ασχολήθηκαν έντονα με το οργανωτικό κομμάτι  

* Φωτό 8: Στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ. ποζάρουν μαζί με αθλητές του σωματείου, που διακρίθηκαν στο τουρνουά 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ