Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα έτοιμα για το πανηγυρικό 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH pingpong

XANTH pingpongΕντυπωσιακή είσοδο στον θεσμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών κάνει αύριο το πρωί η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Το πρωτοπόρο και στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σωματείο, πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το 1ο του αναπτυξιακό τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας και φιλοδοξεί να πετύχει οργανωτικά και ν’ αφήσει ικανοποιημένους όλους τους επισκέπτες. Οι διοργανωτές έχουν μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση, αφού παρότι έχουν προηγηθεί 9 όπεν στη φετινή σειρά, ο κόσμος του αθλήματος ανταποκρίθηκε σε απίστευτο βαθμό στο κάλεσμα και με δηλωμένα 314 αγόρια και κορίτσια θα καταγραφεί νέο πανελλαδικό ρεκόρ συμμετοχών. Οι αγώνες θα γίνουν στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων.

Η Θεσσαλονίκη παίρνει σειρά στα φετινά τουρνουά και στις 12-13 Μαρτίου θ’ ακολουθήσει το αντίστοιχο της Σίνδου, που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους αθλητές έως σήμερα -253 την προπερασμένη σεζόν. Η Τοπική Επιτροπή και η Χ.Α.Ν.Θ. συγκέντρωσαν και τον προηγούμενο Μάιο πολύ θετικά σχόλια οργανώνοντας τον πρώτο μεγάλο τελικό του θεσμού. Η αποστολή τους είναι πολύ πιο δύσκολη τώρα, αλλά καλύπτουν σίγουρα τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν και στη νέα προσπάθεια.

Πρώτη φορά θα γίνουν οι 9 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που σταθερά προκηρύσσονται φέτος. Συνολικά 64 σωματεία θα έχουν αθλητές και οι 314 συμμετοχές χωρίζονται σε 15 Νέους άνδρες, 8 Νέες γυναίκες, 36 νέους, 24 νεάνιδες, 84 παίδες, 33 κορασίδες, 61 παμπαίδες, 26 παγκορασίδες και 27 μίνι παμπαίδες! Προέρχονται από ομάδες της Αθήνας, της Δράμας, της Καβάλας, της Φλώρινας, των Σερρών, της Πάτρας, του Πολύγυρου Χαλκιδικής, της Καστοριάς, της Αλεξανδρούπολης, της Βέροιας, της Λέσβου, της Ορεστιάδας, της Λάρισας, του Βόλου, των Χανίων, της Έδεσσας, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας και φυσικά της Θεσσαλονίκης.

Το αγωνιστικό «παρών» δίνουν πολλά από τα δυνατά ονόματα των κατηγοριών (η κορασίδα Έλλη Φίσερ και η παγκορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι από τις σημερινές πρώτες 5άδες των πινάκων αξιολόγησης, καθώς δεν αλλάζουν ηλικιακή κατηγορία με την έλευση του 2016) και υπόσχονται θέαμα και αμφίρροπα παιχνίδια. Το Σάββατο οι αγώνες αρχίζουν στις 08.20 με τους ομίλους των παίδων και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 9 το βράδυ. Μεθαύριο η έναρξη είναι στις 08:30, οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 14:30 και θ’ ακολουθήσουν οι απονομές και η τελετή λήξης.

Οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους χρειάζεται να δώσουν προσοχή και σε διάφορα ενημερωτικά στοιχεία, που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Είναι πολλές οι παροχές του σωματείου, η οργάνωση έχει και καταστάσεις ασυνήθιστες (όπως τις διαπιστεύσεις), συνεπώς όλοι οι εμπλεκόμενοι καλό είναι να λάβουν γνώση των τελευταίων ειδοποιήσεων:

#   Αύριο με την άφιξη της κάθε ομάδας στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας», ο προπονητής/συνοδός θα πρέπει να περάσει από τον χώρο υποδοχής εντός του Αθλητικού Κέντρου. Εκεί θα συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής της ομάδας του και θα παραλάβει τη δική του διαπίστευση ώστε να μπορεί να μετακινείται στους αθλητικούς χώρους.  

#  Οι προπονητές/συνοδοί των ομάδων παραλαμβάνουν την κάρτα διαπίστευσής τους για να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους και ένα σακίδιο, ένα t-shirt της διοργάνωσης, μαζί με νερό και ισοτονικό/αθλητικό ποτό. Επιπλέον θα παραλάβουν και μία κάρτα για παροχή δωρεάν σάντουιτς και καφέ από το κυλικείο/καφετερία του Αθλητικού Κέντρου.

#  Για τους αθλητές-τριες της κάθε ομάδας προβλέπεται φρούτο, ενεργειακή μπάρα δημητριακών, νερό και αναψυκτικό. Θα είναι συσκευασμένα και θα δοθούν κατά την προσέλευση στο «Μίμης Τσικίνας».  

#  Στους αγωνιστικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους αθλητές, που αγωνίζονται εκείνη τη χρονική στιγμή, στους προπονητές των ομάδων και σε όσους έχουν σχετική διαπίστευση.

#  Για την προθέρμανση θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το διήμερο αίθουσα με δέκα τραπέζια, στην οποία θα προθερμαίνονται μόνο οι αθλητές, που αγωνίζονται στο επόμενο ωράριο βάσει του αναλυτικού προγράμματος, όπως θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων του σταδίου. Παρακαλούνται οι προπονητές και οι αθλητές να τηρήσουν αυστηρά τη διαδικασία προθέρμανσης καθώς ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων δεν επιτρέπει χρόνο προθέρμανσης στην κεντρική σάλα.

#  Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επαγγελματικό team φωτογράφων θα καλύψει όλη την αγωνιστική δραστηριότητα. Οι φωτογραφίες θα εκτυπώνονται άμεσα εντός του Αθλητικού Κέντρου.

#  Επίσης, για τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες κάθε μία ώρα κατά την διάρκεια των αγώνων, θα διεξάγεται κλήρωση για είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης, γυαλιά ηλίου και μάσκες σκι. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του Αθλητικού Κέντρου.

#  Στον χώρο υποδοχής θα υπάρχει ένα παζλ σε μέγεθος αφίσας, στο οποίο ο καθένας από τους φιλοξενούμενους θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να συμπληρώνει τα κομμάτια που λείπουν μ’ ένα συμβολικό κόστος. Τα χρήματα που θα μαζευτούν, θα δοθούν στο φιλανθρωπικό έργο της Χ.Α.Ν.Θ.. 

#  Το Σάββατο στις 14:00 έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ από επαγγελματικό στέλεχος του Μουσείου, για όσους γονείς, αθλητές, προπονητές, εφόρους και συνοδούς το επιθυμούν. Το Μουσείο βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του Αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας».  Όπως είναι γνωστό, η Χ.Α.Ν. έφερε πρώτη το μπάσκετ στην Ελλάδα το 1919 και μάλιστα, πρώτη ίδρυσε το 2013, Μουσείο Μπάσκετ, το 4ο αναγνωρισμένο Μουσείο Μπάσκετ στον κόσμο.

#  Η ΧΑΝΘ, στα πλαίσια της φιλοξενίας που επιθυμεί να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το αθλητικό γεγονός, διαθέτει με δωρεάν χρήση την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της (25m) το Σάββατο 13/4 από τις 19:00 – 21:00. Ο εξοπλισμός που χρειάζεται να έχουν μαζί τους οι αθλητές είναι μαγιό, σκουφάκι και σαγιονάρες.

#  Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει παρουσία ιατρού και θα γίνεται χρήση του πλήρους εξοπλισμένου ιατρείου, που διαθέτει η Χ.Α.Ν.Θ. εντός του Αθλητικού Κέντρου.

#  Εντός του Αθλητικού Κέντρου « Μίμης Τσικίνας», θα λειτουργεί απόλυτα οργανωμένος καφέ-χώρος φαγητού και αναψυχής.

Πολύτιμη για την επιτυχία του τουρνουά είναι φυσικά η συμβολή των χορηγών του πρωταθλήματος. Την προσπάθεια της Τοπικής Επιτροπής και της Χ.Α.Ν.Θ. στηρίζουν η εταιρεία Σουρωτή, η εταιρεία Vodafone, ο χορηγό υγείας των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ. Euromedica, η εταιρεία Patrick, η εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNXSports, e-pingpongshop.com, Gpsports, η εταιρεία Special Εδέσματα, το cafe-bistro  Hemingway, το κατάστημα coffee food & more Cantina Pit Stop,  το e-shop Optikon Xpress και το ειδησεογραφικό site sirma.info.

 

* Η φωτό είναι από το προπονητήριο της Χ.Α.Ν.Θ., που βρίσκεται εντός του γυμναστηρίου “Μίμης Τσικίνας”. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ