Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών θα σημειώσει το αναπτυξιακό της Χ.Α.Ν Θεσσαλονίκης!

XANTH gimnastirio

XANTH gimnastirioΜε απίστευτη θέρμη θα υποδεχτεί ο κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στην είσοδό του στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.! Το μεγάλο σωματείο ετοιμάζεται να διεξάγει πρώτη φορά το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/02) τουρνουά μικρών ηλικιών πανελλαδικής εμβέλειας και η απήχηση που συναντά είναι εντυπωσιακή! Δήλωσαν συμμετοχή 326 αγόρια και κορίτσια, στην κλήρωση μπήκαν τελικά 314 και είναι βέβαιο ότι το νέο event θα συντρίψει το σχετικό πανελλήνιο ρεκόρ στον θεσμό της ομοσπονδίας! Προς το παρόν τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών εμφανίζει μία άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Σίνδος, που τον Μάρτιο του 2014 έφτασε στο καθιερωμένο τουρνουά της τους 253 αθλητές. Το όπεν της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θα είναι το 10ο στο καλεντάρι της περιόδου 2015-2016 και θα λάβει χώρα στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας» (η φωτό από το εσωτερικό του). Το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ..

Πρώτη φορά θα γίνουν οι 9 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που σταθερά προκηρύσσονται φέτος (μόνο στις μίνι παγκορασίδες δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός). Θα είναι παρόντα συνολικά 64 σωματεία, προέρχονται από 20 πόλεις όλης της χώρας και αυτοί είναι αριθμοί, που επίσης εμφανίζονται πρώτη φορά! Οι 314 συμμετοχές χωρίζονται σε 15 Νέους άνδρες, 8 Νέες γυναίκες, 36 νέους, 24 νεάνιδες, 84 παίδες, 33 κορασίδες, 61 παμπαίδες, 26 παγκορασίδες και 27 μίνι παμπαίδες! Θα έχουν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, τη Δράμα, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, την Πάτρα, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, τη Λέσβο, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Χανιά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τα Γιάννενα, την Καρδίτσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη.

Ο απρόσμενα μεγάλος αριθμός συμμετοχών μαρτυρά τη σταθερά έντονη διάθεση από αθλητές, γονείς και σωματεία για αγώνες στα αναπτυξιακά τουρνουά. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, πολλές αποστολές φρόντισαν για τις μετακινήσεις τους ώστε να ξεπεράσουν και τυχόν εμπόδια από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών. Την ίδια ώρα γεμίζει χαρά τους ανθρώπους της Τοπικής Επιτροπής και της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και παράλληλα τους δημιουργεί ευχάριστο …πονοκέφαλο για το πως θα οργανωθούν όλα άψογα με αυτό τον όγκο αθλητών, συνοδών και φυσικά παιχνιδιών.

Το ευρύχωρο κλειστό γυμναστήριο θα δεχτεί 20 τραπέζια. Κάτω από τη σάλα θα λειτουργήσει το προπονητήριο του σωματείου, όπου υπάρχουν 10 τραπέζια και οι αθλητές θα μπορούν να το επισκέπτονται για προθέρμανση. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Τ.Ε. και σύντομα θ’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr). Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γνωστοποιηθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, πάντως το τουρνουά θ’ αρχίσει το Σάββατο στις 08:30 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17:00 την Κυριακή.   

* Με τα προκριματικά του απλού νέων αρχίζουν αύριο την προσπάθειά τους στο διεθνές όπεν της Τσεχίας, στο Χόντονιν, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Στράτος Δαμιανής. Έχουν σχηματιστεί 30 γκρουπ, 12 των 3ων και 18 των 4ων αθλητών. Ο Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 11ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Σλοβένο Χρίμπαρ και τον Ελβετό Γκίροντ. Ο Σταματούρος κληρώθηκε στο 16ο γκρουπ, ο Δαμιανής στο 20ο και τα δύο είναι με 4 αθλητές. Ο πρώτος έχει αντιπάλους τον Αυστριακό Κολοτζιέζικ, τον Τσέχο Προύζα και τον Ρουμάνο Βράμπιε. Ο δεύτερος τον Ιταλό Μούτι, τον Ρουμάνο Ραντόι και τον Φινλανδό Πικάλα. Όλα τα παιχνίδια των γκρουπ γίνονται την Τετάρτη.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ