Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Τσεχία τρεις έφηβοι για το όπεν του Χόντονιν

Damianis Sgouro_Stamatou

Damianis Sgouro_StamatouΗ ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι παρούσα στο εναρκτήριο όπεν μικρών ηλικιών για το 2016 από τον θεσμό του WorldJuniorCircuitτης διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Είναι αυτό της Τσεχίας, που γίνεται από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου στο Χόντονιν και περιλαμβάνει τις κατηγορίες νέων και παίδων. Στη συγκεκριμένη πόλη μεταβαίνουν αύριο οι επίλεκτοι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού και Στράτος Δαμιανής του Γ.Σ. Άρης Βούλας. Το καθιερωμένο τσέχικο τουρνουά και το Χόντονιν είναι γνώριμα για νεαρούς Έλληνες διεθνείς, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλές παρουσίες εκεί. Οι τρεις πρωταθλητές θ’ αγωνιστούν στο Sport Hall Teza υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Χριστοφοράκη και θα έχουν την ευκαιρία για γερά αγωνιστικά τεστ κυνηγώντας παράλληλα υψηλά πλασαρίσματα.

Το όπεν της Τσεχίας είναι της βαθμίδας Premium κι εντάσσει στο πρόγραμμά του τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού νέων. Έχει μεγάλη απήχηση κάθε χρόνο και φέτος οι συμμετοχές αναμένεται να είναι πάνω από 300. Έχουν δηλώσει συνολικά 310 παιδιά (166 αθλητές και 144 αθλήτριες) από 34 χώρες και δεν προέρχονται μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία (Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊπέι, Ταϊλάνδη), την Αμερική (Κούβα) και την Αφρική (Αλγερία). Πέρα από τη διοργανώτρια Τσεχία, που φυσιολογικά θα έχει τη μεγαλύτερη παρουσία με 34 παιδιά συναντάμε υψηλό αριθμό συμμετοχών κι από άλλες χώρες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις 25 της Ρουμανίας και τις 24 της Σλοβακίας.

Ακόμα περισσότερα παιδιά πρόκειται να έχει η Ελλάδα στο 2ο φετινό όπεν νεαρών ηλικιών της Ευρώπης και μάλιστα θα είναι μόνο κορίτσια. Στο τουρνουά της Γαλλίας, που θα διεξαχθεί στο Μετς από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι νεάνιδες Ελένη Σοφρά, Παναγιώτα Ανδριανού του Τελαμώνα Σαλαμίνας, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου του Α.Ο. Άρης 2006 και οι κορασίδες Φοίβη Πεχλιβανίδη, Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου του Α.Ο. Άρης 2006 και Μαλαματένια Παπαδημητρίου του ΓΑΟ Πειραιά.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΣΤΟΡΦΟΡΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΧΟΥ

Με δύο νίκες προχώρησε το Σάββατο η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου στη δεύτερη φάση της Σούπερ κατηγορίας της Σουηδίας. Νίκησε πρώτα τη Ντανιντζέλαντα με 6-0 κι έπειτα τη Χάλμσταντ με 6-3 και ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης. Έχει 4 βαθμούς και ακολουθεί την Έσλοβ και τη Μαλαρένερτζι που προπορεύονται με 6. Στον πρώτο αγώνα η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα ατομικά παιχνίδια. Στον δεύτερο αγωνίστηκε μόνο στο διπλό και με τη συμπαίκτριά της τη Σάβα πέτυχαν οριακή νίκη με 3-2 σετ.

 

* Φωτό: Δαμιανής, Σγουρόπουλος και Σταματούρος (από αριστερά όπως φαίνονται) σε χαλαρή στιγμή στο αναπτυξιακό όπεν του Καρέα

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ