Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σούπερ νίκη ο Παπαγεωργίου, διεκδικεί μαζί με Γκιώνη πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού όπεν

Papageorgiou trapezi

Papageorgiou trapeziΗ πρώτη ημέρα του γερμανικού World Tour, που γίνεται στο Βερολίνο, επιφύλαξε πολύ ευχάριστη είδηση για τα ελληνικά χρώματα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μπήκε στους «64» των προκριματικών με εντυπωσιακή νίκη 4-2 σε βάρος του Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι, ο οποίος το 2013 αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν φιναλίστ του τελικού στο απλό ανδρών του World Tour της Ουγγαρίας! Το πρωί ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε περάσει άνετα τον 1ο γύρο. Θα συνεχίσει να κυνηγά την υπέρβαση, που είναι η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ήδη πάντως ωφελείται και βαθμολογικά, που αποτελεί παράλληλο στόχο για τον ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης. Ο Παναγιώτης Γκιώνης φυσιολογικά προχώρησε στον 3ο προκριματικό γύρο και κοιτάζει αύριο να ξεπεράσει και μεγαλύτερα εμπόδια για την πρόκριση, αντίθετα γνώρισε άμεσα την ήττα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο πρόωρος αποκλεισμός του από το όπεν στοιχίζει και σε βαθμούς.

Πρώτος από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκε το πρωί ο Παπαγεωργίου (Νο 138) και …ζεστάθηκε στο παιχνίδι με τον Αιγύπτιο Καλίντ Ασάρ για τον γύρο των «256». Μπήκε δυνατά από την αρχή κι έφτασε στη νίκη και την πρόκριση με 4-0 σετ (11-8, 11-5, 11-9, 11-6). Το έργο του δυσκόλεψε κατά πολύ στον 2ο προκριματικό γύρο, καθώς συνάντησε τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι, ο οποίος στην τελευταία του εμφάνιση στην παγκόσμια κατάταξη, τον Νοέμβριο του 2015, ήταν στο νούμερο 64 και περιμένει βελτίωση μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του πρόσφατου ουγγρικού όπεν. Πρώτη συνάντηση των δυο τους (απλά ο πρώην συμπαίκτης του Κρεάνγκα στην Ενεμπόν είχε βρεθεί για προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ. πριν από δύο χρόνια) όμως Παπαγεωργίου ήταν απόλυτα έτοιμος από κάθε πλευρά και με καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 4-2 σετ (9-11, 12-10, 11-5, 11-4, 9-11, 11-9). Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία ακόμα νίκη-παράσημο στην καριέρα του. Στους «64» του ταμπλό των προκριματικών θα συναντήσει αύριο στις 13.30 ώρα Ελλάδας (12:30 τοπική) τον Ιάπωνα Γιούτο Μουραμάτσου.

Ο Γκιώνης (νούμερο 24 στον κόσμο) πέρασε χωρίς αγώνα στους «128» κι εκεί απέκλεισε το απόγευμα τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν (No127). Είχε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή κι επιβλήθηκε με 4-1 σετ (11-2, 11-5, 11-4, 11-13, 11-4). Τον ίδιο αθλητή είχε αντιμετωπίσει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2008 και είχε πάρει τη νίκη με 3-0 σετ. Στον 3ο γύρο των προκριματικών τίθεται αντιμέτωπος με τον αριστερόχειρα Πορτογάλο Ζοάρο Ζεράλδο. Ο αγώνας γίνεται αύριο Πέμπτη στις 12:40 ώρα Ελλάδας. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «32»), θυμίζουμε ότι προχωρούν μόνο 16 αθλητές για να συναντήσουν τα 16 φαβορί.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 92 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε επίσης bye για τον 2ο προκριματικό γύρο και περίμενε αντίπαλο από τον αγώνα του Ινδού Χαρμίτ Ντεσάι με τον Ρώσο Ντιμίτρι Ζαχάροφ. Ο Ντεσάι (No156) επιβλήθηκε με 4-1 σετ και κράτησε καλά στάνταρ απόδοσης και στη συνέχεια φέρνοντας αμέσως τον Έλληνα πρωταθλητή σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Κρεάνγκα έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ, δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και κάμφθηκε με σκορ 4-2 (3-11, 6-11, 12-10, 5-11, 11-6, 5-11).

Στο διπλό ανδρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής δεν θα μπορέσει τελικά να δει τους αθλητές του . Λόγω των πολλών συμμετοχών οι διοργανωτές κάνουν μόνο κυρίως ταμπλό των 16 ζευγαριών και καθόλου προκριματικά! Θυμίζουμε ότι ο Γκιώνης είχε δηλώσει με τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντιους και ο Κρεάνγκα με τον Παπαγεωργίου.

 

* Ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ