Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συγκροτήθηκαν οι εθνικές ομάδες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Buzau Sgouros_me_Papa_2

Buzau Sgouros_me_Papa_2Τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού της Μαλαισίας, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην Κουάλα Λουμπούρ, που θα φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου θα πάνε 4 άνδρες και 3 γυναίκες. Ο προπονητής των εθνικών μας ομάδων επέλεξε τους αθλητές Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο και τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη και Μαρία Χριστοφοράκη. Η είδηση φυσικά έχει να κάνει με την επιλογή του εφήβου Σγουρόπουλου, ο οποίος πριν καν κλείσει τα 16 του χρόνια επιβραβεύεται και με αυτό τον τρόπο για τη μεγάλη του αγωνιστική πρόοδο και τα εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα στο 2015!

Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων μετείχε πρώτη φορά τον Νοέμβριο σε αποστολή της εθνικής ανδρών όταν αγωνίστηκε στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Τέλη Ιανουαρίου είχε επιλεχθεί και για το WorldTourτου Βερολίνου, απλά ακυρώθηκε στη συνέχεια η συμμετοχή του και τώρα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Βλέποντας τα πολύ καλά στοιχεία, που έχει δείξει ο Ελευσίνιος αθλητής και στις προπονήσεις και στους αγώνες ο Βατσακλής τού δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει από τώρα μία μοναδική εμπειρία, πρώτον με το να σταθεί δίπλα στους δευτεραθλητές Ευρώπης Γκιώνη, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου, που έχουν γράψει λαμπρές σελίδες για το άθλημα και δεύτερον με το να ζήσει συνολικά το αγωνιστικό επίπεδο και την ατμόσφαιρα του σπουδαίου event. Η τελευταία φορά, που αθλητής της εφηβικής κατηγορίας μετείχε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν το 1999 όταν o Κώστας Λαγογιάννης πήγε σε ηλικία 18 ετών στο Αϊντχόβεν και το Παγκόσμιο ατομικών αγωνισμάτων, ενώ ο Γκιώνης είχε κάνει ντεμπούτο στον θεσμό το 1997 στο Μάντσεστερ σε ηλικία 17 ετών.

Οι εθνικές μας ομάδες γνωρίζουν τους αντιπάλους τους στη φάση των γκρουπ. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση έγινε το περασμένο Σάββατο κι έβγαλε το συγκρότημα των ανδρών στο γκρουπ Α της 1ης κατηγορίας (Championship Division) με την Κίνα (επικεφαλής), την Αυστρία, την Ταϊπέι, την Τσεχία και τη Βόρεια Κορέα αι το συγκρότημα των γυναικών στο γκρουπ Η της 2ης κατηγορίας (Division 2) με το Λουξεμβούργο (επικεφαλής), τη Σλοβενία, το Βιετνάμ, τη Χιλή και τη Βουλγαρία.

 

* Φωτό: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος (δεξιά) είχε κόουτς τον Κώστα Παπαγεωργίου (αριστερά) στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχει την τιμή να είναι συμπαίκτης του στην εθνική ανδρών. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ